به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، انقلاب اسلامی در زمانی شکل گرفت و به پیروزی رسید که نظام وستفالیایی دولت، ملت و دوقطبی بر جهان حاکم بود و این نظام باوجود خوی سلطهگرانهاش مورد قبول عموم ملتها و جوامع قرار داشت. هیچ اتفاقی در جهان بعد از جنگ جهانی دوم رخ نمیداد مگر اینکه در چارچوب قانونمندی این نظام تعریف شده باشد حتی حرکتهای انقلابی نیز عمدتاً ذیل جنبشهای کمونیستی میگنجیدند.
نفی قدرت حاکم و خلق جبهه جدید
تنها انقلاب اسلامی بود که در تقابل با این نظام و بیاعتنا به رقابتهای موجود میان دو قطب برخاست و دست رد بر سینه هر دو ابر قدرت و قدرتهای دیگر زد. انقلاب اسلامی با تکیه بر شعار «نه غربی نه شرقی» به پیروزی رسید و با وجود تمامی توطئههای شرق و غرب تنها تداوم یافت بلکه خود بنیانگذار نظام جدیدی شد که هم از نظر شکل و هم از نظر محتوا با نظامهای وستفالیایی تفاوت بنیادین دارد و آن شکلگیری دو اردوگاه یکی اردوگاه سلطهگران متشکل از دولتهای سلطهگر و دیگری اردوگاه سلطه ستیزان مرکب از ملتهای به پا خواسته سراسر جهان فارغ از مرزهای جغرافیایی، نژادی، مذهبی و قومی و زبانی است که در مقابل یکدیگر صفآرایی کرده و یک منازعه همه جانبه فرهنگی سیاسی، اقتصادی و نظامی را با شیوههای خاص خود و با الگوگیری از انقلاب اسلامی آغاز کردهاند.
سراسر جهان موطن انقلاب اسلامی
این تقابل را میتوان به روایت قرآن جنگ میان مستکبران و مستضعفان نامید. انقلاب اسلامی نه تنها داعیه اداره حکومت بر مبنای شیوههای جدید را داشت بلکه از اداره جهان سخن میگفت و برای خود رسالتی جهانی قائل بود. انقلاب اسلامی مرزهای جغرافیایی را نمیدید بلکه مرزهای انسانی و عقیدتی را بر میتافت. درست از همین رو بود که سراسر جهان موطن انقلاب اسلامی شد.
هجوم انقلاب یعنی چه؟
نفی دو قدرت جهانی توسط انقلاب اسلامی خود بر جاذبههای این انقلاب و شگفتیآفرینی آن میافزود. انقلاب اسلامی تقسیمات آن روز را به هم زد و هر دو تئوری اداره جهان را به چالش کشید مقام معظم رهبری در خصوص موضع ایران اسلامی میفرمایند: موضع انقلاب اسلامی موضع هجومی است هجوم علیه چه؟ علیه سیستم ظالمانه و ستمگرانهای که امروز بر دنیای سیاست در سراسر عالم و بر زندگی واقعی مردم حاکم است، یعنی هجوم بر نظام سلطه، نظام سلطه یعنی سیستمی که دو طرف بیشتر ندارد سلطهگر و سلطهپذیر.
صفبندی چپ و راست دیگر منسوخ شد!
برهم زدن تقسیمات و دوقطبی آن روز و ارائه تعریفی جدید از صفبندیها در دنیا از جمله تأثیرات انقلاب اسلامی بود. اگر پیش از این دو قطب راست و چپ در دنیا به مصاف هم میرفتند و بر سر منافع با یکدیگر میجنگیدند با ظهور انقلاب اسلامی تقسیمبندی جدیدی ایجاد شد که طی آن مستضعفین و مستکبرین در مقابل هم قرار میگرفتند.
منبع: کتاب انقلاب اسلامی در بوته نقد، منوچهر محمدی
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴