به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، محسن معینی، کارگردان تئاتر"بر فرس تندرو" در نشست خبری این تئاتر که با حضور جمعی از بازیگران آن در برج میلاد برگزار شد، اظهار داشت: این نمایش اقتباسی از داستان گنجینه الاسرار عمان سامانی است که سال گذشته بازنویسی شده و گروه تئاتر "شرنگ" افتخار داشته با اساتید و ریش سفیدان عرصه هنر به آثار فاخر ادبیات ایرانی بپردازد. متن «گنجه الاسرار» از آثار بسیار ارزشمند عاشورایی است که متاسفانه به آن زیاد پرداخته نشده است و جا داشت که نمایشی از این اثر به روی صحنه برود.
وی افزود: امکان اجرای فوق العادهای در برج میلاد وجود داشت که ما از آن استفاده کردیم، اتفاق دیگری که در این نمایش افتاده و جدید است استفاده از بک آرت پیچیدهای است که طی اجرا میزانسنها و حرکات بازیگر و نحوه ادبیات آنها با آن هماهنگ میشود. در کنار این بک آرت حضور اساتید برجسته هنرهای نمایشی پردیس افکاری، مهدی فقیهی و... به عنوان بازیگران محوری موجب شد اتفاق فرخندهای به لحاظ انتقال مفاهیم در این کار صورت بگیرد.
این کارگردان گفت: یکی از بحرانهای اجرای نمایشهای مذهبی این است که نمیتوان شخصیتهای مذهبی یا معصومین را نشان داد، بنابراین ما شخصیتی را به عنوان شبیه به روی صحنه داریم و بزرگوارانی که متن آنها را خوانش میکنند و آقای جلیلوند افتخار دارند که با صدای امام حسین(ع) و حضرت عباس (ع) در نمایش حضور داشته باشند و به دلیل اعتبار صدایی او که طی سالهای طولانی نزد مخاطب ایرانی شکل گرفته است انتخاب شدند.
معینی در رابطه فروش تئاتر از طریق گیشه خاطرنشان کرد: تئاتر ما بیش از هر چیزی نیاز به تهیه کنندگانی دارد که بتوانند جسارت کنند و وارد این فضا شوند. این نمایش تولید برج میلاد است و بخشی از هزینههای ما را برج میلاد پرداخت میکند و بخشی هم از طریق گیشه تامین میشود.
وی توضیح داد: احساس میکنم کاری که گروههای تئاتری در این دوره بیسالنی میتوانند انجام دهند این است که تعریف جدیدی از فضای اجرای تئاتر داشته باشند، اگر بخش حمایتی برج میلاد نبود این کار شکل نمیگرفت و امیدوارم این نمایش با استقبال خوب مخاطب روبرو شود.
چنگیز جلیلوند نیز در این مراسم گفت: در این نمایش صدای امام حسین(ع) را خوانش میکند. از 12 سالگی در حال و هوای مذهبی بودهام تا اینکه وارد تئاتر شدم؛ متاسفانه آن روزها تئاتر دوران افول خود را میگذراند، بنابراین وارد کار جدیدی با نام دوبلاژ شدم و با اینکه در دانشکده علوم مشغول تحصیل بودم آن را رها کردم و به حرفه دوبلاژ روی آوردم و حالا 12 سال است که به ایران بازگشتهام و فکر میکنم این 12 سال را زندگی کردهام.
وی ادامه داد: هنگامی که برگشتم از سوی وزارت ارشاد به کار دعوت شدم، نامم مطرح شد و در این مدت پیشنهادهای بسیاری در تئاتر به من شد، اما چون به کار دوبلاژ مشغول بودم وقت نداشتم تا به پیشنهاد دوستان پاسخ دهم، تا اینکه دکتر معینی با من تماس گرفت و من به روزهای عاشورایی دوران جوانی که دوست داشتم فلش بک زدم و خوشحال شدم پاداش آن روزها را امروز بگیرم. متاسفانه تا کنون فرصت زیارت امام حسین(ع) را نداشتم، اما امیدوارم با اجرای این نقش، درصدی از کاری که به من محول شده است را انجام دهم و از عهدهی آن برآیم.
مهدی فقیه، یکی از بازیگران تئاتر "بر فرس تندرو" توضیح داد: مردم من را به عنوان بازیگر دفاع مقدس میشناسند و بیشتر کار تصویری من در این حوزه بوده است. در تئاتر معضلهای بسیاری وجود دارد، من شیرازی هستم و چون در شهرم هیچ پتانسیلی وجود ندارد مجبورم به تهران بیایم و اگر این کار مربوط به امام حسین(ع) نبود محال بود که آن را بپذیرم.