نگرانی ناتو از تعلیق مشارکت روسیه در پیمان استارت

در حالی که مشاور امنیت ملی بایدن گفته که آمریکا هنوز تغییراتی در آمادگی نیرو‌های هسته‌ای روسیه مشاهده نکرده و خود نیز قصد تغییر در آمادگی نیرو‌های راهبردی ندارد، معاون وزیر خارجه آمریکا از آمادگی واشنگتن برای گفتگو با مسکو درباره پیمان استارت خبر داد.
کد خبر: ۵۷۵۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰ - 24February 2023

نگرانی ناتو از تعلیق مشارکت روسیه در پیمان استارتبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مصاحبه با آژانس خبری بلومبرگ که دیروز پنجشنبه منتشر شد، اظهار داشت: این ائتلاف پس از تعلیق مشارکت روسیه در توافقنامه مربوط به کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (پیمان استارت-۳) از نزدیک بر اقدامات این کشور و بر آنچه مسکو با تسلیحات هسته‌ای خود انجام می‌دهد، نظارت خواهد کرد.

علاوه بر این، استولتنبرگ خواستار کنترل شفاف تسلیحاتی شد. به گفته وی، ناتو در حال انجام اقدامات لازم برای اطمینان از بازدارندگی هسته‌ای قابل اعتماد است.

کاخ سفید هیچ تغییری در آمادگی نیرو‌های هسته‌ای روسیه مشاهده نکرده است

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری ایالات متحده شب گذشته، پنجشنبه اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا هیچ تغییری در آمادگی نیرو‌های هسته‌ای روسیه نمی‌بیند. وی به شبکه سی ان ان گفت: ما هیچ تغییری در مواضع هسته‌ای روسیه مشاهده نکرده ایم و خود نیز هیچ تغییری در آمادگی نیرو‌های راهبردی خود ایجاد نخواهیم کرد.

سالیوان افزود که واشنگتن کانال‌های ارتباطی منظمی با فدراسیون روسیه دارد که در صورت ضرورت از آن‌ها استفاده می‌شود.

روز گذشته، سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون نیز تاکید کرد که کانال‌های ارتباطی بین واشنگتن و مسکو همچنان باز هستند و در صورت لزوم برای اطلاع رسانی به طرف روسی از تحولات مهم استفاده می‌شود. در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز گفت که یک خط تماس تلفنی بین کرملین و کاخ سفید که پس از بحران کارائیب برقرار شده، همچنان وجود دارد. وی یادآور شد که در عین حال، ولادیمیر پوتین و جو بایدن هنوز از آن استفاده نکرده‌اند.

نولند: آمریکا آماده است همین فردا مذاکرات با روسیه درباره پیمان استارت را آغاز کند

ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، شب گذشته، پنجشنبه، در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد که ایالات متحده مایل است بازرسی‌ها در چارچوب توافقنامه کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (پیمان استارت) از سر گرفته شوند و با روسیه درباره اجرای این توافقات گفتگو کند.

نولند در پاسخ به سوالی درباره آمادگی واشنگتن برای مذاکره بدون اتهام و پیش‌شرط، گفت: «اگر طرف روسی برای این کار آمادگی داشته باشد، ما آماده هستیم حتی «همین فردا» مذاکرات با روسیه درباره پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک را آغاز کند. ما همچنین آماده‌ایم اجازه بازرسی در چارچوب این پیمان را بدهیم.»

به گفته این دیپلمات، طرف آمریکایی تعلیق این توافقنامه مهم دوجانبه را "اقدامی غیرمسئولانه" می‌داند. نولند یادآور شد که ایالات متحده و روسیه در برابر جهان مسئول حفظ امنیت زرادخانه‌های هسته‌ای هستند.

ابراز امیدواری مسکو برای همکاری مشترک با پاریس در مورد پیمان استارت جدید

آلکسی مشکوف، سفیر روسیه در پاریس شب گذشته اعلام کرد که فرانسه باید در رابطه با امکان همکاری مشترک با طرف روسی در مورد توافقنامه کاهش تسلیحات استراتژیک تهاجمی جدید، پاسخ دقیقی به مسکو بدهد.

این دیپلمات افزود: «به صراحت اعلام شده که زمان آن فرا رسیده است که توانایی‌های هسته‌ای فرانسه و انگلستان نیز باید در توازن کلی نیرو‌های راهبردی در نظر گرفته شود، زیرا امروزه بلوک غرب به عنوان یک موجودیت واحد عمل می‌کند و کاملاً منطقی است که فرانسه نیز باید در این فرآیند شرکت کنند. ما منتظر واکنش رسمی پاریس در این خصوص هستیم.»

سفیر روسیه با یادآوری اینکه تصمیم مسکو برای تعلیق مشارکت در استارت-۳ اقدامی اجباری و در واکنش به خط مشی ضدروسی کشور‌های غربی بود، تاکید کرد: در حالی که فرانسه بار‌ها استقلال نیرو‌های هسته‌ای خود را اعلام کرده، نباید از این کار چشم پوشی کند.

وزارت خارجه فرانسه پیش از این اعلام کرد که آن‌ها از تصمیم روسیه در مورد پیمان استارت متاسف هستند و خواستار از سرگیری مجدد مشارکت مسکو در این توافقنامه هستند که یک ابزار کلیدی در معماری امنیت بین المللی است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه چند روز قبل، در جریان سخنرانی خود در مجمع فدرال، از تعلیق مشارکت این کشور در توافقنامه کاهش تسلیحات استراتژیک تهاجمی (پیمان استارت) خبر داد. وی با تاکید بر اینکه این دقیقاً تعلیق است و نه خروج از این توافقات، گفت: قبل از بازگشت به بحث پیمان استارت، روسیه باید بفهمد که چگونه زرادخانه‌های هسته‌ای فرانسه و انگلستان را در نظر بگیرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها