مدیر هماهنگی امور شهرستان‌های اداره‌کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی در گفت‌وگو با دفاع‌پرس تأکید کرد؛

ضرورت نقش‌آفرینی مردم در احداث یادمان‌های شهدای گمنام

سرگرد «نیازی» گفت: صرفاً از طریق اعتبارات دولتی نمی‌توان نسبت به احداث و یا تکمیل یادمان‌های شهدای گمنام در سطح استان اقدام کرد بلکه این مهم نیازمند پشتیبانی‌های محلی و جلب مشارکت‌های مردمی و خیرین است.
کد خبر: ۵۸۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸ - 15April 2023

سرگرد پاسدار «مجتبی نیازی» مدیر هماهنگی امور شهرستان‌های اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار دفا‌ع‌پرس در مشهد پیرامون نحوه رسیدگی عمرانی به یادمان‌های شهدای گمنام در سطح استان اظهار داشت: طی سفر استانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور و هیئت همراه ایشان در فروردین سال گذشته به خراسان رضوی؛ اعتباری برای احداث یادمان‌های شهدای گمنام استان اختصاص داده شد. اعتبار مذکور به خاطر طولانی شدن فرآیندها و مراحل اداری و همچنین انتقال آن‌ها به اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی؛ یک سال زمان برد تا اینکه در اسفندماه آن اعتبار بعد از طی کردن مراحل قانونی دریافت شد.

وی چالش‌های اقتصادی را از موانع تحقق کامل ساماندهی یادمان شهدای گمنام دانست و گفت: طی یک سال اخیر؛ با توجه به بحران‌ها و تکانه‌های اقتصادی کشور، بخصوص تورم، برابر تدابیر و هماهنگی‌های انجام شده در اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی تصمیم بر این شد که ابتدا یادمان‌هایی که می‌توانند تحت پوشش این اعتبار قرار بگیرند؛ شناسایی شوند. بر اساس این تصمیم؛ یادمان‌هایی که نیمه کاره بودند و یا برای احداث یادمان اقدامی صورت نگرفته از طریق این اعتبار پشتیبانی می‌شدند که طی مطالعاتی که صورت گرفت نزدیک به 30 یادمان شناسایی و در دستور کار برای رسیدگی قرار گرفت.

مدیر هماهنگی امور شهرستان‌های اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی افزود: این یادمان‌ها در 21 شهرستان از 34 شهرستان استان خراسان رضوی قرار دارند و از شهرستانی که یک یادمان شهید گمنام در آن قرار دارد، مثل باخرز، تا شهرستان‌هایی مثل تربت حیدریه، درگز کلات، مه‌ولات، خوشاب و ملک‌آباد که دارای چند یادمان هستند جزو اولویت‌های کاری اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی قرار گرفته‌اند.

نیازی درباره نحوه جذب اعتبارات توسط شهرستان‌های منتخب برای ساماندهی یادمان‌های شهدای گمنام یادآور شد: در روزهای انتهایی سال گذشته؛ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی با فراخواندن مسئولان دفاتر شهرستانی مرتبط با یادمان‌ها، موضوع را مطرح و نحوه جذب اعتبارات در آنجا مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای این جلسه؛ قرار بر این شد که نحوه جذب اعتبارات به صورت عملکردی منتقل شود به طوری که دفاتر نمایندگی منتخب حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سطح خراسان رضوی برای تکمیل یادمان‌ها، کار خود را شروع کنند و به صورت مرحله به مرحله اعتبارات لازم در اختیار هریک از 21 شهرستان قرار بگیرد. طی این فرایند نظارت‌های لازم توسط اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی انجام می‌گیرد.

وی در ادامه ضمن اشاره به تعامل استانداری خراسان رضوی با اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی برای ساماندهی یادمان‌های شهدای گمنام در استان، ابراز داشت: سال گذشته طی جلساتی با «جواد خدایی» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی موضوع تعیین تکلیف یادمان‌های شهدای گمنام مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس آن جلسات مقرر و تصویب شد که تا پایان هفته دولت در شهریور سال جاری، عملیات عمرانی همه یادمان‌های نیمه‌تمام و یا نقاطی که برای احداث یادمان اقدامی انجام نداده‌اند به اتمام برسد و افتتاح شوند.

مدیر هماهنگی امور شهرستان‌های اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی همچنین در تشریح روند فعلی ساماندهی یادمان‌های نیمه‌تمام شهدای گمنام خراسان رضوی گفت: از روزهای نخست سال جاری در دفاتر منتخب نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در سطح استان، حتی در ایام تعطیل، با پیگیری مسئولان دفاتر کار ساماندهی یادمان‌ها آغاز شده است.

نیازی در ادامه با بیان اینکه ساماندهی یادمان‌های شهدای گمنام بیشتر از اعتبار تخصیص داده شده دارای هزینه هستند، خاطرنشان کرد: این اعتبار به عنوان نقطه آغاز و شروع اولیه به شهرستان‌های منتخب تزریق شده است و باید از طریق پشتیبانی دستگاه‌های محلی و جلب کمک‌های مردمی و خیرین عملیات عمرانی احداث یادمان‌ها به پایان برسد.

وی در ادامه درباره نحوه مشارکت در ساماندهی یادمان‌های شهدای گمنام یادآور شد: اگر چنانچه فرد یا افرادی تمایل دارند که در زمینه ساماندهی یادمان‌های شهدای گمنام مشارکت داشته باشند می‌توانند به نواحی سپاه در شهرستان‌ها، فرمانداری‌ها و همچنین دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در شهرستان‌ها مراجعه کنند. علاوه بر این؛ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی نیز پذیرای مشارکت خیرین در این امر خداپسندانه خواهد بود.

مدیر هماهنگی امور شهرستان‌های اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در پایان تأکید کرد: تصمیم بر این است که یادمان‌های شهدای گمنام در سطح استان به قطب فرهنگی تبدیل شوند و با برگزاری برنامه‌های اثرگذار فرهنگی در راستای ارزش‌های ناب اسلامی کانون ترویج فرهنگ جهاد، مقاومت و شهادت باشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار