به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، منابع انگلیسی روز یکشنبه گزارش دادندکه دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس به شدت در تلاش است تا ضمن آماده کردن یک راهبرد مشخص برای دخالت نظامی در سوریه و نیز طرحی برای آینده این کشور، نظر نمایندگان مجلس عوام را برای این اقدام نظامی جلب کند.
این منابع انگلیسی احتمال می دهند با افزایش حمایت کنونی نمایندگان مجلس عوام پس از قطعنامه اخیر شورای امنیت که متعاقب حملات تروریستی اخیر در پاریس صادر شد، اولین حملات هوایی انگلیس علیه داعش در سوریه تا چند هفته دیگر آغاز شود.
کامرون پیش از تصویب قطعنامه ضد داعشی اخیر شورای امنیت سازمان ملل، اعلام کرده بود که کشورش برای گسترش حملات هوایی علیه داعش در سوریه منتظر قطعنامه سازمان ملل نخواهد ماند؛ بااین حال، صدور این قطعنامه، اکنون دستمایه ی خوبی برای کسب موافقت نمایندگان مجلس عوام شده است.
نخست وزیر انگلیس ضمن استقبال از تصویب قطعنامه مبارزه با داعش به اتفاق آرای اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، در بیانیه ای اعلام کرد: 'من به تلاش های خود برای تقویت مبارزه با داعش و جلب حمایت های پارلمان انگلیس از مبارزه با تروریسم ادامه خواهم داد. دولت انگلیس قصد دارد با حمایت پارلمان تدابیر لازم را برای تامین امنیت کشور در چارچوب یک راهبرد بین المللی قاطع اتخاذ نماید.
این در حالی است که بی اعتمادی مردم و شخصیت های سیاسی انگلیس نسبت به رویکردهای مداخله جویانه دولت دیوید کامرون بیش ازپیش بر فضای رسانه ای این کشور سایه افکنده است.
«آیا باید به سیاستمدارانمان برای حمله نظامی علیه داعش در سوریه اعتماد کنیم یا نه» عنوان سووالی بود که صبح روز یکشنبه در شبکه رادیویی 'ال بی سی' مطرح شد و مخاطبان نظراتشان را در این خصوص اعلام می کردند.
'مایک'، یکی از مخاطبان این شبکه رادیویی ضمن انتقاد از هرگونه مداخله نظامی انگلیس در سوریه گفت: من نمی خواهم کشورم در انظار بین المللی آن چنان که سیاستمدارانمان تصمیم می گیرند شناخته شود. همه این شلوغ بازی ها برای پول و تجارت است.
وی افزود: این جای تأسف دارد که از دید سیاستمداران ما پول بیش تر از جان انسان ها ارزش دارد.
این شهروند انگلیسی همچنین بابیان اینکه «قطعنامه سازمان ملل فاقد توجه به حقوق انسان ها است» افزود: من فکر می کنم که هر کشوری ازجمله عربستان سعودی که شریک تجاری ما به حساب می آید اگر از داعش حمایت کند، به بشریت خیانت کرده است.
وی خواستار انعکاس و مشارکت دیدگاه های مردمی در تصمیمات سیاسی کشورش شد.
شهروند انگلیسی دیگری که عنوان می کرد پسرعموی سربازش را در جریان جنگ عراق ازدست داده است، در این برنامه رادیویی گفت: پس از خاتمه جنگ عراق ، دولت انگلیس هیچ توجهی به خانواده قربانیان نکرده است؛ و اکنون برنامه جنگ دیگری را طراحی می کند.
وی افزود: اگر دولت به فکر امنیت ما است باید به جای کاهش نیروهای پلیس آنها را افزایش دهد و نه اینکه در داخل مرزهای یک کشور دیگر حمله نظامی کند.
اشاره این شهروند انگلیسی به طرح دولت محافظه کار کامرون برای کاهش بودجه پلیس و به دنبال آن تعدیل شمار افسران پلیس است که این مساله هم زمان با افزایش تدابیر امنیتی کشورهای اروپایی در پی حملات تروریستی پاریس، با مخالفت های گسترده ای مواجه شده است.
در همین حال جرمی کوربین رهبر حزب کارگر نیز روز شنبه گذشته در سخنانی در جمع فعالان این حزب در شهر جنوبی بریستول گفت: این حزب از هر اقدامی برای محافظت از مردم انگلیس حمایت می کند و به همین جهت پیشنهادهای دولت محافظه کار و نیز گزارش کمیته فرا حزبی پارلمان که در آن با حملات نظامی در سوریه مخالفت شده است، را بررسی می کند.
رهبر حزب کارگر در همین حال به رغم صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد مقابله با گروه تروریستی داعش، خواستار رویکردی متفاوت در سیاست خارجی انگلیس و حل جامع مناقشه سوریه شد.
کوربین ضمن هشدار نسبت در خصوص لزوم جلوگیری از تکرار اشتباه های گذشته ( دخالت نظامی در عراق در سال 2003 میلادی ) گفت که حزب کارگر تنها زمانی از این حمله دفاع می کند که 'برای حفاظت از مردم انگلیس' این اقدام کاملا ضروری ' بوده و یک 'مداخله خارجی ' شمرده نشود .
کوربین گفت: «به عقیده ما، حملات هولناک پاریس، تلاش بین المللی فوری تری را برای دستیابی به راه حلی برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه از طریق مذاکره و پایان بخشیدن به تهدید داعش می طلبد.»
وی تصریح کرد: «به طورقطع، هیچ چیز نمی تواند حمله به غیرنظامیان را توسط هرکسی و در هر مکانی از جهان که باشد، توجیه کند. تجربه جنگ افغانستان، عراق و لیبی بسیاری از ما را متقاعد کرده است که اشتیاق نخبگان برای مداخلات نظامی بی پایان تنها موجب تشدید تهدیدها علیه خودمان، و بر جا گذاشتن تلفات و بروز بی ثباتی می شود.»
هرچند به نوشته روزنامه گاردین در روز یکشنبه ، جرمی کوربین، بر سر اقدام نظامی این کشور در سوریه با اعضای کابینه در سایه و نمایندگان پارلمانی حزب کارگر اختلاف نظر پیداکرده است.
روزنامه گاردین در این خصوص نوشت: به نظرمی رسد کوربین که مخالف دیرینه مداخلات نظامی غرب است، باشخصیت های بلندپایه حزبش، ازجمله 'هیلاری بن'، وزیر امور خارجه در کابینه سایه و 'تام واتسون'، معاونش، بیش ازپیش اختلاف نظر پیداکرده است.
گاردین افزود: تام واتسون گفته است کابینه در سایه ممکن است با شروط سخت گیرانه از گسترش حملات نظامی به سوریه حمایت کند. و درنهایت این کابینه در سایه است که باید تصمیم بگیرد، نه رهبر حزب کارگر.
این روزنامه نوشت: معاون کوربین بیان داشته است: «هم اکنون شورای امنیت قطعنامه ای تصویب کرده است که در آن، اقدام علیه داعش باهر ابزار ممکن را خواستار شده است. تصویب این قطعنامه با اجماع نشان می دهد که جامعه بین المللی تا چه حد درباره جدی بودن تهدید داعش اطمینان دارد ضمن آنکه 'هیلاری بن ' نیز شرایطی را برای حمایت ما از هرگونه اقدام در سوریه تعیین کرده است. تصمیم جمعی نهایی در این خصوص بر عهده کابینه در سایه خواهد بود. ما تنها پس از ارزیابی دقیق طرح نخست وزیر درباره چگونگی مشارکت این کشور در تلاش بین المللی علیه داعش تصمیم گیری خواهیم کرد.»
به نوشته گاردین، شماری از همکاران جرمی کوربین ازجمله 'جان مک دانل'، متحد نزدیک وی و وزیر دارایی در کابینه در سایه، از وی خواسته اند در صورت مطرح شدن مداخله نظامی انگلیس علیه داعش در مجلس عوام، به نمایندگان پارلمانی حزب خود اجازه دهد آزادانه رأی خود را بدهند و رهبر حزب کارگر نیز تاکنون این پیشنهاد را رد نکرده است.
در حال حاضر نخست وزیر انگلیس برای گسترش حملات هوایی این کشور علیه داعش در سوریه به دلیل اکثریت ضعیف حزب محافظه کار در مجلس عوام ، به حمایت نمایندگان حزب کارگر نیاز دارد.
در تابستان سال 2013 میلادی، تلاش دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس برای جلب نظر پارلمان جهت آغاز حمله نظامی به مواضع دولت سوریه با مخالفت حزب کارگر متوقف شد؛ بااین حال، دولت کامرون در حال حاضر در تلاش برای عملی کردن طرح خود برای انجام حملات هوایی به مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه است.
کامرون به صراحت اعلام کرده است که برای کسب موافقت پارلمان درباره حملات هوایی به مواضع داعش در سوریه تلاش خواهد کرد. وی درعین حال تأکید کرده است تنها در صورتی اقدام به مداخله نظامی در سوریه خواهد کرد که موافقت مجلس عوام را کسب کند.
منبع: ایرنا