به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ساری، «صادق برزگر» مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران امروز در سفر به شهرستان گلوگاه و دیدار با فرماندار، شهردار و اعضاء شورای شهر با اشاره به اینکه این شهرستان به عنوان دروازه ورودی به استان مازندران که در شرایط فعلی به عنوان مسیر گردشگری است، اظهار داشت: با تلاش همه همکاران ظرفیتهای بالقوه این شهرستان را به بالفعل تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه شهرستان گلوگاه در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری به ویژه گردشگری روستایی و صنایعدستی از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در حوزه میراث فرهنگی با توجه به قدمت تاریخی این شهرستان اقدامات خوبی در خصوص قبرستان سفیدچاه و کاوشهای باستانشناسی انجام دادند که میتواند به عنوان جاذبه گردشگری باشد.
برزگر در خصوص حوزه صنایع دستی، افزود: در بخش صنایعدستی این شهرستان بسیار غنی است بهویژه در زمینه چوب از ظرفیتهای بالای کارگاهی برخوردار است.
شناسایی ۱۵۰ صنعتگر فعال گلوگاهی
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به ۱۵۰ صنعتگر فعال در این شهرستان، گفت: این شهرستان در حوزه نساجی سنتی از پتانسیل بالایی برخوردار است که با برنامهریزی و آموزشهای تخصصی به صنعتگران به صورت حرفهای ساماندهی شوند.
وی از معاونتهای سه حوزه خواست در خصوص مشکلات موجود آسیب شناسی دقیق در این شهرستان صورت و برای رفع آنها راهکار و برنامهریزی دقیق ارائه دهند.
برزگر با اشاره به فراوانی ظرفیتها و پتانسیلها در شهرستان گلوگاه و اولویتبندی آنها، مهمترین آن را گردشگری روستایی و ایجاد اقامتگاههای بومگردی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای گردشگری در شرق استان هنوز سنتی است، خاطرنشان کرد: باید به صورت عمومی و تخصصی آموزش داده شوند تا بتوانند گردشگر جذب کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران با اعلام اینکه گردشگری روستایی و اقامتگاههای بومگردی در گلوگاه از اولویتهای این اداره کل است، افزود: برای ایجاد گردشگری روستایی و اقامتگاههای بومگردی مشاوره تخصصی ارائه میدهیم.
برزگر با اشاره به گردشگری تندرستی که یکی از برنامههای مهم در دنیاست، گفت: با توجه به ظرفیتها و طبیعت این شهرستان میتوانیم در حوزه دهکدههای تندرستی برنامهریزی کنیم.
وی یکی دیگر از مشکلات بحث اراضی کشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به متقاضیان بسیار در بحث واحدهای پذیرایی باید تصمیمگیری شود تا اقتصاد قالب این شهرستان گردشگری باشد.
وجود ۱۱ اقامتگاه بومگردی در گلوگاه
برزگر به دعوت از چند سرمایهگذار برای حوزههای مختلف بهویژه توسعه گردشگری در شرق استان اشاره کرد و افزود: در بحث تسهیلات نگاه ما به شرق مازندران مثبت و ویژه است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان گلوگاه فقط ۱۱ اقامتگاه بومگردی داریم، خاطرنشان کرد: این تعداد نسبت به روستاهای شهرستان بسیار پایین است که باید برای افزایش یابد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه جنس گردشگران باید بر اساس مطالعات مشخص شود، گفت: باید از نظر فرهنگی و درآمدزایی مورد مطالعه قرار گیرند.
وی با اشاره به ۵۰۰ روستا هدف استان ۵ روستا در گلوگاه در حوزه گردشگری انتخاب شدند، اظهار داشت: واحدهای مسکونی در روستاها باید از دهیار و شورای محل بخواهید مالک را برای آمورش برای جذب گردشگر دعوت کنند.
احداث موزه دفاع مقدس در سفیدچاه
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران به گردشگری مذهبی در شرق استان بهویژه گلوگاه با توجه به قبرستان سفید چاه تاکید کرد و گفت: با توجه به وجود خیرین مذهبی در استان میتوانیم فراخوان احداث موزه دفاع مقدس و گلزار قبرستان سفید چاه را در دستور کار قرار دهیم.
وی همچنین به هتلینگ در تیرتاش با مرمت ایستگاه راهآهن برای فعالیت راه آهن و اقامت گردشگران اشاره کرد.
برزگر به ۴ منطقه نمونه گردشگری توسکاچشمه، خربزه چشمه، یخ چشمه و ساحل آرام دریا برای حضور گردشگران اشاره کرد و گفت: با وجود حمامها و بناهای تاریخی هم میتوان از ظرفیت آنها برای توسعه گردشگری استفاده کنیم.
برزگر خاطرنشان کرد: برای دعوت از سرمایهگذار با استفاده فرصتهای سرمایه گذاری بستههای سرمایه گذاری ارائه میدهیم.
انتهای پیام/