رأی الیوم:

غرب در یارگیری از کشور‌های عربی شکست خورده است

روزنامه رأی الیوم در گزارشی به شکست کشور‌های غربی به ویژه آمریکا در همراه کردن کشور‌های غربی مخصوصاً عربستان در پرونده کودتا علیه رئیس جمهور روسیه اشاره کرد.
کد خبر: ۵۹۹۸۹۴
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰ - 28June 2023

غرب در یارگیری از کشور‌های عربی شکست خورده استبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، روزنامه رأی الیوم در گزارشی با اشاره به حمایت عربستان و امارات از روسیه نوشت: عربستان سعودی بعد از تماس اخیر محمد بن سلمان ولیعهد این کشور با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در پی تلاش ناکام فرمانده شبه نظامیان واگنر برای شورش علیه مسکو، نشان داد که در تصمیم گیری‌های سیاسی خود مستقل عمل می‌کند.

این دومین اقدام ریاض بعد از درخواست برای پیوستن به گروه بریکس، در برابر آمریکا به شمار می‌رود. از زمان آغاز شورش فرمانده واگنر علیه پوتین تا خنثی شدن ۲۴ ساعته این تلاش ناکام، رسانه‌های غربی کوشیدند اوضاع در روسیه را متشنج جلوه داده و از سقوط قریب الوقوع نظام حاکم این کشور بعد از ساقط شدن یک جنگنده ارتش روسیه توسط شورشی‌ها سخن می‌گفتند.

این رسانه‌ها این‌طور جلوه دادند که پوتین در عرصه بین الملل منزوی شده و از قدرت کنار گذاشته شده است. اما مرور زمان نشان داد که خبر سقوط این جنگنده‌ها و بالگرد‌ها شایعه‌ای بیش نبوده تا روحیه مردم روسیه و نظامیان این کشور تضعیف شود. اما شکست واقعی غرب، تصمیم گیری برخی کشور‌ها برای تماس تلفنی با پوتین و اعلام حمایت از وی به شمار می‌رود. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که شرایط حساس پوتین را درک می‌کرد در گفتگوی تلفنی با وی، حمایت خود را از نظام مسکو اعلام کرد.

غافلگیری اصلی از سوی برخی کشور‌های عربی نشان داده شد به طوری که محمد بن زائد رئیس امارات که ۲ هفته قبل در نشست اقتصادی سن پترزبورگ، با پوتین همراه شده بود، با وی تماس گرفته و از نظام مسکو حمایت کرد. قطر نیز مذاکرات تلفنی با پوتین انجام داده و بر حمایت خود از رهبران روسیه تاکید کرد.

اما در این بین، تماس تلفنی ولیعهد عربستان با پوتین، بسیار مهم است. بعد از آنکه ریاض طی چند هفته گذشته از تمایل خود برای پیوستن به گروه بریکس خبر داده بود، تماس بن سلمان با پوتین، یک پیام مهم برای آمریکا دارد به این مضمون که عربستان در تصمیم گیری‌های سیاسی خود و در عرصه روابط خارجه، مستقل عمل می‌کند حتی اگر این مسأله با منافع حیاتی آمریکا گره خورده باشد.

گرچه تماس‌های تلفنی رهبران جهان با یکدیگر امری عادی تلقی می‌شود، اما این تماس‌ها در شرایط کنونی، بیانگر شکست کشور‌های غربی در همراه کردن دیگر کشور‌ها برای تحقق منافع خود در برخی مسائل بین المللی است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها