گروه بینالملل دفاعپرس: بعد از حمله آمریکا به عراق و سقوط رژیم بعث، اقلیم کردستان به یک استقلال و خودمختاری دست پیدا کرد؛ اقلیمی که با توجه به وضعیت و شرایط آن بهعنوان مرکزی برای انجام اقدامات تروریستی و ایجاد ناامنی برای همسایگان عراق بهخصوص ایران و ترکیه تبدیل شده است. این وضعیت هماکنون به صورتی است که درحال حاضر نزدیک به ۲۰ گروهک مسلح با حمایت سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی غرب مشغول به فعالیتها و اقدامات خرابکارانه هستند.
اما آن چیزی که موجب شده تا کشورهای همسایه عراق همواره نسبت به اقلیم کردستان عراق مشکل داشته باشند، اقدامات و فعالیتهای تروریستی و ضدامنیتی بیثبات کننده گروهکهای فراوان فعال در اقلیم کردستان عراق است. زیرا فعالیتهای این گروهکهای مسلح در سالهای اخیر آنقدر رشد و گسترش پیدا کرده است که عملا به تهدیدی برای امنیت و ثبات کشورهای همسایه عراق تبدیل شدهاند.
این در حالی است که علت عمده و اصلی بسط و گسترش کمی و کیفی گروههای مسلح در اقلیم کردستان عراق بدون شک و تردید وابسته به کمکهای سیاسی و به خصوص کمکهای نظامی آمریکا به آنها است. زیرا اگر نبود وسعت و گستردگی این کمکها، این گروهها به هیچ عنوان نمیتوانستند دامنه اقدامات و فعالیتهای خود را تا این اندازه در سطح کشور گسترش بدهند تا امروز به تهدیدی برای ثبات و امنیت منطقه تبدیل شوند.
در حقیقت میتوان گفت سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا با تغذیه و تامین مالی و تجهیزاتی این گروهکهای مسلح از آنها به عنوان کارتهای بازی برای فتنه انگیزی در میان کشورهای منطقه و همچنین ایجاد فشار بر روی کشورهای منطقه به خصوص ایران مورد استفاده و بهرهبرداری قرار میدهد. البته در این میان کشورهای منطقه تا امروز نمونههای متعددی از این موضوع را تا امروز به چشم دیده و تجربه کردهاند و برای همین است که کشورهای ایران و ترکیه اصرار دارند تا اقلیم کردستان را از وجود این گروهکهای مسلح پاک کنند.
حال برای درک و فهم هرچه بهتر فعالیتهای این گروهکهای مسلح در نوار مرزی ایران بهتر است که بدانیم که یکی از بهرههایی که آمریکا از وجود این گروهکهای مسلح در اقلیم کردستان عراق میبرد انجام اقدامات و فعالیتهای اطلاعاتی و جاسوسی از کشورمان، ایران است. ضمن اینکه آنچه که تا امروز از تحرکات آمریکا در اقلیم کردستان متوجه شدیم این است که این کشور سعی میکند تا از طریق این گروهکهای مسلح، کردستان عراق را به میدان نبردی با ایران تبدیل کرده و با ایجاد و گسترش ناامنی در مرزهای کشورمان با عراق، امنیت مرزهای غربی و شمال غربی کشور را از بین ببرد.
از طرف دیگر بهتر است بدانیم که آمریکا با کسب تجربه از اقدامات خود در حمایت و پشتیبانی از گروهکهای مسلح در اقلیم کردستان عراق، اقدام مشابهی را در اردوگاه «الهول» سوریه آغاز کرده است. ولی تا همینجای کار نیز باید به این مهم توجه کنیم که تا امروز، هفت سرویس جاسوسی غربی در این اردوگاه فعالیت خود را آغاز کردند و در حال انجام اقدامات و پیاده کردن طرحهایی به منظور بیثبات کردن و ناامن کردن سوریه هستند.
بر همین اساس است که دولت مرکزی عراق نیز به شدت دنبال خلع سلاح این گروهکهای مسلح است تا بیش از این روابطش با همسایگانش ازجمله ایران و ترکیه آسیب نبیند. زیرا هم ایران و هم ترکیه بارها و بارها نسبت به اقدامات و فعالیتهای گروهکهای مسلح در اقلیم کردستان به بغداد اعتراض کرده و هشدار دادند در صورتی که دولت مرکزی عراق سعی و ارادهای برای برخورد و کنترل این گروهکهای مسلح نداشته باشد خودشان وارد این منطقه از عراق شده و به مبازه و پاکسازی اقلیم کردستان از گروهکهای مسلح اقدام میکنند.
در پایان باید گفت امروز دیگر کشورهای منطقه به خصوص ایران و ترکیه به خوبی از این موضوع آگاه هستند که تمامی حمایتها و پشتیبانیهای فراوان آمریکا از گروهکهای مسلح در اقلیم کردستان عراق با هدف بیثبات کردن منطقه و ایحاد ناامنی در مرزهای این دو کشور است و از همین روی نیز اقدامات جدی و اساسی را با هدف کنترل و دور کردن این گروهکهای مسلح از مرزهای خود آغاز کردند.
انتهای پیام/ ۱۳۴