ادعای نامزد انتخابات آمریکا: ایران با آژانس همکاری نمی کند

نامزد انتخابات آمریکا، توافق هسته ای برجام را نشانه ضعف دولت اوباما توصیف و از نوع همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی انتقادکرد.
کد خبر: ۶۱۷۷۸
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹ - 10December 2015

ادعای نامزد انتخابات آمریکا: ایران با آژانس همکاری نمی کند

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، جان کاسیچ (John Kasich) از نامزدهای جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و شانزده آمریکا در سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا در واشنگتن ضمن انتقاد از عملکرد دولت اوباما در عرصه سیاست خارجی و ضعیف خواندن آن گفت:« علاقه دولت اوباما برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران آنهم تقریبا به هرقیمتی که ممکن باشد، مثال دیگری از این روند (ضعف سیاست خارجی اوباما) است.

شاهد آن هستیم که گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز منتشر شده است. در این گزارش گفته شده است که آژانس همکاری کامل و اطلاعات کامل را از ایران برای مشخص شدن تکلیف بعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای این کشور دریافت نکرده است. در این گزارش تاکید شده است که فعالیتهای هسته ای مرتبط با بعد نظامی در ایران تا سال دو هزار و نه ادامه داشته است.

فقدان همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی اصلا نشانه خوبی برای آینده توافق هسته ای با این کشور نیست. دولت جدید آمریکا باید به محض در دست گرفتن مسئولیت امور این توافق را بررسی و ارزیابی کند. ما باید مراقب آماده باشیم تا درصورت نقض این توافق ازجانب ایران، با سرعت و به گونه ای هماهنگ با متحدانمان اقدام کنیم. باید تصریح کنم که رئیس جمهور ایالات متحده باید برای همکاری با متحدان اروپایی مان آمادگی های لازم را انجام بدهد تا در صورت اقدام ایران به نقض این توافق ، کارهای لازم انجام شود. در اعمال تحریمها نباید تاخیر شود. اگر کارهای سخت آماده سازی ، حالا انجام نشود، وضعی پیش خواهد آمد که من از آن ترس دارم.

در این صورت، پول حرف اول را خواهد زد. ما مجبور خواهیم شد که تقریبا یکجانبه اقدام کنیم. در صورت ، اقدامات ما به اندازه ای تاثیرگذار نخواهد بود که با متحدان دیگرمان هماهنگ عمل کنیم.


وی افزود.. من معتقدم، ضعف ما سبب بروز چالش و بروز مخالفتهایی می شود که از جانب کشورهایی همانند روسیه و چین و بسیاری دیگر از کشورها شاهد آن هستیم یعنی کشورهایی که ارزشهایی مشابه ما ندارند.روسیه با تهاجم به گرجستان، ملحق کردن کریمه به خاک روسیه ، حمایت از اقدامات شورشی مرگبار در اوکراین، برمسند قدرت نگاه داشتن بشار اسد، اقدامات تحریک کننده هوایی و گشت زنی های تحریک کننده دریایی، و تقویت پدافند هوایی اش با موشکهای جدید اس چهارصد ، بار دیگر به تهدیدی جدی برای امنیت اروپا تبدیل شده است. رهبری روسیه در حال حاضر به اصول اساسی نظم بین المللی یعنی یکپارچگی ارضی و حاکمیت قانون، احترام نمی گذارد.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

نظر شما
پربیننده ها