در جمع کارکنان سازمان عقیدتی سیاسی ارتش؛

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش: دوران دفاع مقدس از مفاخر تاریخ ایران است

امیر سرتیپ دوم فولادی گفت: دوران دفاع مقدس از مفاخر تاریخی ایران است و هرچه از لحاظ زمانی از دوران دفاع مقدس دورتر می‌شویم باید از لحاظ معرفتی به دفاع مقدس نزدیک‌تر شویم.
کد خبر: ۶۱۹۰۱۸
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۵ - 26September 2023

دوران دفاع مقدس از مفاخر تاریخ ایران استبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، امیر سرتیپ دوم «محمدرضا فولادی» رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش امروز (سه‌شنبه) در جمع کارکنان سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و روز سرباز اظهار داشت: نقش سربازان به ویژه در دوران دفاع مقدس، نقش بسیار پر اهمیتی بوده و پس از پایان جنگ تحمیلی، آنچنان که باید به نقش آن‌ها پرداخته نشده است.

امیر فولادی با بیان این سوال که جنگ را چه کسانی به‌وجود آوردند، عنوان کرد: صدام در حد و اندازه‌ای نبود که جرات تعدی به مرز‌های ایران را داشته باشد. در واقع صدام ابزاری بود در دست قدرت‌های آن روز که دست در دست هم داده بودند تا صدای انقلاب اسلامی ایران را در نطفه خفه کنند. البته جنگ اولین حربه آن‌ها نبود، نظام سلطه پس از فتنه‌انگیزی‌های متعددی که در کشور به‌راه انداختند و به نتیجه نرسیدند، به سراغ صدام رفتند که خود نیز از پیش انگیزه‌هایی برای تجاوز به خاک ایران داشت.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در پاسخ به این سوال که چرا قدرت‌های نظام سلطه جنگ علیه ایران را ایجاد کردند، بیان داشت: کشور‌های بلوک شرق و غرب، انقلاب اسلامی را بزرگ‌ترین مانع در مقابل خود می‌دیدند و ماندگاری این انقلاب منافع آنان در منطقه و حتی در جهان را به خطر انداخته بود؛ بنابراین به این نتیجه رسیدند که باید این جنگ را علیه ایران به‌وجود بیاورند.

امیر فولادی در پاسخ به این سوال که در نهایت پیروز این جنگ چه کسی بود؟ خاطرنشان کرد: چند رکن اصلی که باعث پیروزی ما در این جنگ نابرابر شدند؛ عبارت بودند از ایمان به اسلام و اعتقاد قلبی رزمندگان به آموزه‌های مذهبی. همچنین رکن بعدی که هرگز نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد، نقش برجسته رهبری حضرت امام خمینی (ره) بود که با تدابیرشان این جنگ تمام عیار را مدیریت کردند. در نهایت رکن اساسی که باعث شد در مقابل ارتش مجهز صدام بتوانیم ایستادگی کنیم، وجود نیرو‌های مسلح مقتدر و شجاع در کنار مردم ولایی و ایثارگر ایران اسلامی بود.

وی با بیان اینکه چرا ما باید رشادت‌های رخ داده در دوران دفاع مقدس را گرامی بداریم، اظهارداشت: رشادت‌هایی که در دوران دفاع مقدس رخ دادند در وهله اول تجلی اراده و قدرت خداوند بودند که ما توانستیم هیمنه قدرت‌های جهانی را درهم بشکنیم و باید این موضوع را تبیین کرد و مطالبه فرماندهی معظم کل قوا (مدظله‌العالی) با بیان لزوم پرداختن به جهاد تبیین نیز در همین راستا است.

امیر فولادی ادامه داد: سربلندی دوران دفاع مقدس را باید تا صد‌ها سال آینده حفظ بکنیم و این امر محقق نمی‌شود مگر با شکافتن ذره ذره سلول‌های این جنگ، دوران دفاع مقدس از مفاخر تاریخی ایران است و هرچه از لحاظ زمانی از دوران دفاع مقدس دورتر می‌شویم باید از لحاظ معرفتی به دفاع مقدس نزدیک‌تر شویم.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش با تقسیم‌بندی دستاورد‌های دوران دفاع مقدس در سه حوزه ملی، منطقه‌ای و حوزه دفاعی، نظامی و امنیتی، تشریح کرد: شکل‌گیری روحیه خودباوری و گنجینه عظیمی از فرهنگ ایثار و شهادت، تثبیت تمامیت ارضی کشور و تبدیل شدن دفاع مقدس به الگویی برای وارد کردن مردم در جهت حل کلیه بحران‌ها از جمله دستاور‌های ملی بود که این جنگ برای کشور و ملت ما داشت.

امیر فولادی با اشاره به دستاورد‌های منطقه‌ای دفاع مقدس افزود: تشکیل جبهه مقاومت و شکست راهبرد از نیل تا فرات رژیم صهیونیستی، فراگیری و نهادینه‌سازی محور مقاومت، دور کردن تهدید از پشت مرز‌های ایران و اثبات کمتر بودن هزینه‌های مقاومت از هزینه‌های سازش و تسلیم را می‌توان از دستاورد‌های منطقه‌ای دفاع مقدس برشمرد.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش، بازدارنگی و پیشرفت‌هایی که امروزه در حوزه‌های دفاعی، امنیتی و نظامی به آن‌ها رسیده‌ایم را مرهون دوران هشت ساله دفاع مقدس دانست و گفت: وقتی امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران به قطب پهپادی در جهان تبدیل می‌شود و یا ناگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش موفق می‌شود دور دنیا را با افتخار و موفقیت طی کند، همه نشانگر بازدارندگی نظامی است که پس از دوران دفاع مقدس نصیب ما شد.

وی با اشاره به نقش کلیدی نیرو‌های چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس به تبیین برخی از دستاورد‌های نیرو‌های ارتش در جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: نیروی زمینی ارتش توانست با هفت لشکر در مقابل ۱۲ لشکر از ارتش بعث عراق بایستد و بخش‌های مختلف نیروی زمینی ارتش به بازوی محوری نظامی کشور در همه دوران دفاع مقدس تبدیل شدند.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش هوانیروز را یکی از یگان‌های موثر در دوران دفاع مقدس دانست و گفت: در دوران دفاع مقدس هیچ عملیاتی را نمی‌توان یافت که هوانیروز ارتش در آن نقش موثری ایفا نکرده باشد.

امیر محمدرضا فولادی با بیان این موضوع که پدافند هوایی ارتش توانست حدود ۵۰ هزار هواپیمای متخاصم را شناسایی کند، گفت: پدافند هوایی ارتش توانست ۲۵ هزار عملیات هوایی ارتش بعث عراق را ناکام بگذارد، امنیت بیش از دو میلیون پرواز را در سراسر خاک ایران تامین کرد، با ۲۸۳۵ حمله هوایی ارتش عراق مقابله کرد و در نهایت توانست تعداد ۶۶۸ از اهداف متخاصم و متجاوز هوایی را مورد اصابت قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه نیروی هوایی ارتش در طول دوران دفاع مقدس در خط مقدم مبارزه با ارتش عراق بود، گفت: نیروی هوایی ارتش، اولین نیرویی بود که راهبرد‌های دشمن بعثی را شکست و در همان روز‌های اولیه جنگ توانست پاسخ حملات ارتش عراق به خاک ایران را بدهد و جلوی پیشرفت ارتش عراق در خاک ایران را بگیرند.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش گفت: نیروی دریایی ارتش ماموریت اصلی اش نابودی ناوگان دشمن و بستن خطوط مواصلاتی دشمن بود همچنین گردان تکاوری نیروی دریایی همان شب ۳۱ شهریور که دشمن به خاک ایران حمله کرد مشغول دفاع از مرز‌های ایران بود و در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر تعداد ۱۲۳ شهید تقدیم انقلاب کردند.

وی ادامه داد: در نهایت نیروی دریایی ارتش در مجموع سه عملیات «شهید صفوی»، «اشکان» و «مروارید» توانست سکوی نفتی البکر و الامیه که نقاط استراتژیکی برای بعثی‌ها بودند را نابود کرده و خطوط مواصلاتی نفت عراق را قطع کنند که این عملیات‌ها از لحاظ اقتصادی ضربه مهلکی به رژیم بعثی عراق وارد کردند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار