یادداشت/ شهاب شعبانی‌نیا

چرایی انجام عملیات طوفان‌الاقصی

فرماندهان مقاومت فلسطین با وجود اینکه می‌دانستند که انجام عملیات علیه رژیم صهیونیستی می‌تواند صهیونیست‌ها را به اقداماتی جنون‌آمیز وادار سازد، عملیات طوفان‌الاقصی را اجرا کردند؛ اما دلیل اتخاذ چنین تصمیمی چه بود؟
کد خبر: ۶۲۴۷۳۹
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۰ - 22October 2023

.گروه بین‌الملل دفاع‌پرس- شهاب شعبانی‌نیا؛ عملیات حیرت‌انگیز طوفان‌الاقصی و در پی آن حمله هوایی سنگین و پر دامنه اسرائیل به غزه و کشتار مردم بی‌گناه این شهر، پرسشی را در ذهن برخی افراد ایجاد کرده است، مبنی بر اینکه آیا انجام چنین عملیاتی به تبعات آن و کشتار کم‌سابقه‌ای که از سوی صهیونیست‌ها در غزه رخ می‌دهد، می‌ارزید؟ و چرا نیرو‌های فلسطینی دست به چنین اقدامی زدند؟

در این‌خصوص باید به این نکته اشاره کنیم که با توجه به سوابق جنایات جنگی صهیونیست‌ها، فرماندهان مقاومت فلسطین قطعاً از این موضوع آگاه بوده‌اند که انجام عملیاتی همچون طوفان‌الاقصی می‌تواند دیگ خشم صهیونیست‌ها را از متحمل شدن شکستی بی‌سابقه به جوش آورَد و آن‌ها را به اقداماتی جنون‌آمیز وادار سازد؛ اما با وجود این، عملیات یادشده اجرا شد.

پاسخ به این پرسش مستلزم آگاهی از نحوه رفتاری است که اشغالگران قدس در هفت دهه گذشته با مردم فلسطین داشته‌اند.

در همین زمینه، اگر کسی اخبار مربوط به فلسطین و به‌ویژه جنگ‌های ۵۱ روزه، ۲۲ روزه، ۱۱ روزه، هشت‌روزه، پنج‌روزه، دو روزه و یک‌روزه علیه غزه را دنبال کرده باشد، سابقه کودک‌کشی و کشتار مردم بی‌گناه و غیرنظامیان از سوی صهیونیست‌ها را می‌تواند به‌خاطر بیاورد. طی بیش از ۷۰ سالی که از تأسیس رژیم منحوس صهیونیستی می‌گذرد، نظامیان صهیونیست فجایع متعددی را علیه مردم فلسطین و لبنان رقم زده‌اند که فجایع دیر یاسین، قانا، و صبرا و شتیلا از آن جمله‌اند؛ البته کشتار کودکان، بیماران و مجروحان در بیمارستان المعمدانی غزه را نیز باید به کارنامه سیاه اسرائیل اضافه کرد.

بازداشت‌های بی‌دلیل و زندانی‌کردن‌های بدون محاکمه و طویل‌المدت و همچنین شکنجه اسرای فلسطینی، تخریب مداوم خانه‌های فلسطینیان و غصب زمین‌های آنان، ساختن شهرک‌های متعدد در زمین‌هایی که از منظر قوانین بین‌الملل متعلق به فلسطینی‌هاست، ایجاد مناطق بسته و احداث دیوار حائل دور تا دور مناطق مختلف فلسطینی و... از دیگر جنایاتی است که صهیونیست‌ها به‌صورت مداوم در حق ملت فلسطین روا داشته‌اند.

به‌عنوان مثال، درخصوص ایجاد مناطق بسته می‌توان به اقدام صهیونیست‌ها در دیوارکشی دورِ برخی روستا‌های فلسطینی اشاره کرد که با این کار، هرگونه ارتباط روستا‌های یادشده با سایر مناطق فلسطین به‌طور کامل قطع می‌شد. «محمدصادق کوشکی» کارشناس مسائل سیاسی و تحلیلگر مسائل منطقه در همین زمینه به عبارت «جیل الحاجز» اشاره کرده و عنوان می‌کند که زنان باردار فلسطینی که در این مناطق ساکن بودند، برای رفتن به بیمارستان جهت وضع حمل، به پست‌های ایست و بازرسی ایجادشده در آن منطقه مراجعه می‌کردند تا اجازه عبور بگیرند؛ اما صهیونیست‌ها چنین اجازه‌ای را به آنان نمی‌دادند و برخی از این زنان و یا نوزادشان و یا هم مادر و هم فرزند بر اثر دسترسی نداشتن به شرایط مطلوب بهداشتی در همان محل جان می‌باختند. در چنین شرایطی، بیش از هشت هزار کودک نیز متولد شدند که به جیل الحاجز (نسل متولدشده در پشت راه‌بند) معروف شده‌اند.

این هم نمونه‌ای دیگر از تحقیر‌ها و جنایت‌های متعدد صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین است که شاید پذیرش مرگ در مقایسه با تحمل چنین شرایطی، راحت‌تر باشد.

غزه هم که ۱۷ سال است از همه جهات تحت محاصره کامل و تحریم قرار گرفته و اسرائیلی‌ها مرگ تدریجی ساکنان این باریکه را در پی رکود اقتصادی شدید و کمبود منابع غذایی و دارویی به تماشا نشسته‌اند.

در چنین شرایطی که نه سازش و همراهی شخصیت‌های فلسطینی همچون یاسر عرفات و محمود عباس با صهیونیست‌ها دردی از درد فلسطینیان دوا کرده و نه هیچ‌یک از کشور‌های عربی-که در حال عادی‌سازی روابط با اسرائیل بودند- در پی احقاق حقوق این ملت برآمده‌اند، جوانان فلسطینی به‌ناچار گزینه «مقاومت» را برگزیده‌اند؛ گزینه‌ای که تا حدودی و در مقاطعی آن‌ها را از زیر بار ظلم رژیم اشغالگر قدس خارج ساخته و برای آن‌ها در مقابل ظلم‌های صهیونیست‌ها بازدارندگی نسبی ایجاد کرده است.

اما این میزان بازدارندگی و تسلیح نیرو‌های مقاومت به راکت، موشک و پهپاد، اثربخشی صد درصدی نداشته و نتوانسته صهیونیست‌ها را از ادامه تعرض به حقوق فلسطینیان، هتک حرمت مسجدالاقصی و غصب منازل مردم فلسطین در قدس بازبدارد؛ لذا با توجه به مواردی که ذکر شد، نیرو‌های مقاومت فلسطین با انجام عملیات طوفان‌الاقصی تصمیم گرفتند که به سرزمین‌های اشغالی فلسطین وارد شوند و با تحمیل خسارات و تلفات فراوان به صهیونیست‌ها، هم سطح بازدارندگی خود را مقابل ارتش صهیونیستی افزایش دهند و هم به ملت‌های جهان نشان دهند که جنایات بی‌شمار اسرائیل، جان ملت فلسطین را بر لب رسانده و این ملت برای نجات یافتن از چنگال دژخیمان صهیونیست، نیازمند ایجاد یک اجماع جهانی علیه صهیونیست‌هاست.

در کنار این موارد، عملیات طوفان‌الاقصی نشان داد که ارتش تا بن دندان مسلح اسرائیل هیبتی پوشالی داشته و با وجود ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر شکست‌ناپذیری آن، به راحتی قابل شکست دادن است؛ شکستی که امنیت روانی را هم از ساکنان مناطق اشغالی سلب کرده و مهاجرت معکوس را از این مناطق به‌شدت افزایش داده است.

خداوند متعال در آیات ۳۹ و ۴۰ سوره مبارکه حج می‌فرماید به کسانی که جنگ بر آنان تحمیل گردیده، اجازه جهاد داده شده است؛ چرا که مورد ستم قرار گرفته‌اند؛ و خدا بر یاری آن‌ها تواناست؛ همانان که به‌ناحق از سرزمین خود اخراج شدند.

از امام خمینی (ره) نیز در همین زمینه نقل شده است که «بر شماست [مبارزان فلسطینی] که براى خونخواهى و زدودن لکه ننگ [اسرائیل] به خط آتش روى آورید و به یارى خداوند به پیروزى درخشانى که در انتظار شماست، دست یابید و به مؤمنان آزاده بشارت دهید که خداوند پشتیبان هر اراده مردانه و حق‌طلبانه است.» (صحیفه امام؛ ج ۲؛ ص ۱۹۹)

تمامی آنچه در سطور فوق مطرح شد به انضمام آنچه در آیات مذکور بیان شده، مؤیّد اقدام فلسطینیان در انجام عملیات طوفان‌الاقصی و دلیل انجام چنین عملیاتی است.

انتهای پیام/ 200

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار