به گزارش دفاع پرس از مشهد، مراسم پاسداشت شهدای حرکت اسلامی نیجریه و حمایت از رهبر شیعیان غرب آفریقا، با حضور جمع کثیری از جوانان و طلاب جامعه المطفی العالمیه برگزار شد. در ابتدای این مراسم که به همت موسسه خدمات مشاورهای، جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی برگزار شد، آیت الله مهدی هادوی تهرانی عضو شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) در سخنانی با اشاره به تأثیر پذیری جنبش اسلامی نیجریه از حرکت انقلاب اسلامی ایران، یکی از برکات رهبری داهیانه امام خمینی(ره) و امام خامنه ای را افزایش همگرایی در جهان اسلام برشمرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران در شرایطی به وقوع پیوست که به زعم بسیاری از اندیشمندان غربی و حتی علمای اسلامی، ظهور چنین حرکتی غیرمترقبه می نمود و حتی آنها دوره تأثیرگذاری دین بر جریانهای اجتماعی به سر آمده بود.
هراس دشمنان از نفوذ اسلام در آفریقا
وی با اشاره به مقاومت و پایداری رهبر کبیر انقلاب در به ثمر رساندن جریان انقلابی مردم، عنوان کرد: در آن کارزار، بسیاری از انقلابیون نسبت به پیشروی و ادامه این مبارزه مردد بودنداما،امام خمینی(ره)بر آرمانها و باورهای الهی خود باقی ماند تا امروز امثال شیخ زکزکی و بسیاری دیگر از اندیشمندان جهان متأثر از حرکت و نگاه ایشان قرار گیرند.
این استاد حوزه علمیه تأکید کرد: انقلاب اسلامی در دورهای ظهور کرد که دنیا غرق در تفکر سکولاری بود و در چنین شرایطی بر احیای دین در جامعه اصرار ورزید و همین امر باعث شد تا غرب تلاش کند با شکل دهی جریانهای ضدانقلابی، مسیر این حرکت بزرگ را متوقف سازد. مصداق این تلاشها که بیش از سه دهه جریان داشته، در حرکات تروریستی، ایجاد جنگ منطقه ای، فتنه، ترور و... بروز کرده است.
وی اذعان کرد: البته این تلاشها هر بار به همگرایی بیشتر در جامعه ایرانی- اسلامی انجامیده و از این حیث می توان آن را مغتنم دید.
آیت الله مهدی هادوی تهرانی بیان کرد: آخرین حربه دشمن برای از بین بردن انقلاب پس از بارها شکست،ایجاد اختلاف بین مسلمانان و مذاهب شیعه و سنی و حتی گروههای داخلی هر کدام از آنهاست که خنثی کردن این توطئه نیازمند تدبیر و هوشیاری همه مسلمانان است.
وی با هشدار نسبت به نفوذ جریانهای تفرقه انگیز در جامعه مسلمان نیجریه، گفت: امام راحل(ره) با هدف ترویج اسلام ناب محمدی(ص)پرچمی را در جهان برافراشت که هنوز پابرجاست و روز به روز افرادبیشتری گرد این پرچم قرار می گیرند. شیخ ابراهیم زکزکی نیز انسانی آزاده است که پرچم امام راحل(ره) را در نیجریه به دست گرفته و متأثر از حرکت او، چند میلیون نیجریایی شیعه شده اند.
این خطیب برجسته در ادامه از هزینه های گزاف و تلاشهای طولانی غرب برای ترویج دین مسیحیت در قاره آفریقا گفت و متذکر شد: آفریقایی که کلیسا پیش بینی کرده بود دین مسیحیت سراسر آن را فرا می گیرد، امروز شاهد حرکت جریان میلیونی مسلمانان است و همین هراس از گسترش اسلام در این قاره باعث برخورد وحشیانه دولت نیجریه با شیخ زکزکی و یارانش شده است.
این مجتهد علوم حوزوی اضافه کرد: حمایت از شیخ زکزکی حمایت از یک تفکر، جریان و مکتب است، امروز آفریقا با اکسیر امام حسین(ع) جان گرفته است؛ لذا نباید با دامن زدن به اختلافات بین مسلمانان و بدگویی کردن از فردی مانند شیخ زکزکی که تبلور مکتب اهل بیت (ع) است، دشمنان را شاد کرد.
هشدار نسبت به خطر نفوذ نفاق در جوامع جهانی، اسلامی و ایرانی
در ادامه این مراسم، یکی دیگر از اساتید برجسته حوزه به ایراد سخنانی پرداخت.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان با هشدار نسبت به خطر بروز «نفاق»، آن را مخرب تر از «کفر» دانست و توضیح داد: امروزه با سه نوع نفاق روبه رو هستیم. اولین شکل آن گستره ای در سطح جهان دارد، صورت دیگر نفاق را می توان در سطح کشورهای اسلامی مشاهده کرد اما نوع سوم آن در جامعه خودمان بروز و ظهور دارد.
وی مصداق نفاق در جهان را شعارهای لیبرال دموکراسی دانست و گفت: مدعیان آزادی، حقوق بشر، حقوق اقلیتها و مذاهب و... امروز نشان داده اند که میان شعارهایشان با آنچه در عمل انجام می دهند؛ تضادی بزرگ وجود دارد و از این حیث آنها بزرگترین منافقان هستند.
وی بیان کرد: جهان غرب در حال حاضر،تحت تسلط کسانی است که برای جایگاه انسان ارزشی قائل نیستند اما دم از حقوق بشر می زنند و منافقانه بر مردم جهان حکومت می کنند.
این خطیب برجسته تأکید کرد: اگر ابعاد «نفاق» برای مردمان این جوامع تبیین شود، حتما به مبارزه با این رهبران منافق می پردازند،اما این شفاف سازی انجام نگرفته است. البته رهبر معظم انقلاب در نامه هایی که خطاب به جوانان غربی نگاشتند، بخشی از ابعاد این نفاق و دورویی را در بیان و عمل این مدعیان بیان فرمودند.
وی در ادامه از نفاق در کشورهای اسلامی گفت و بیان کرد: داعش و حکومت مرتجع آل سعود نمونه بارز نفاق در جهان اسلامی هستند که ظلم واقعی را به مسلمانان روا می دارند و می توان حوادثی که برای جریان اسلامی نیجریه رخ داد را نمونه ای از نقش آفرینیهای پشت پرده آنها و هم پیمانانشان برشمرد.
حجت الاسلام پناهیان به نشانه ها و مصداقهای نفاق در جامعه ایرانی- اسلامی نیز پرداخت و در این باره گفت: منافقان داخلی ما کم از گروههای تندرو مدعی اسلام نیستند، آن ها به جای اسلحه با یاوه سرایی به نفاق در جامعه دامن می زنند و ارکان نظام را زیر سوال می برند.
وی مصداق دیگر این رفتارهای منافقانه را حمایت از دموکراسی غربی در برنامه هایی نظیر انتخابات ایران دانست و خاطر نشان کرد: جالب اینجاست آنان که کشتار تروریستی پاریس را محکوم می کنند در برابر کشته شدگان نیجریه که برادران و خواهران مسلمان ما هستند، واکنشی نشان نمی دهند. این نمونه بارز نفاق و دو رویی این افراد است.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه با اشاره به حمایت بعضی از جریانها در ایران از تکفیری های سوریه، بلایی که امروز گریبانگیر جهان اسلام شده را متأثر از همین رفتارهای منافقانه عنوان کرد و متذکر شد: این افراد از حکومت لیبرال دموکراسی غرب حمایت می کنند و نظام اسلامی را محکوم می نمایند، در حالی که امام راحل فرقی بین لیبرالها و منافقین قائل نبود.
وی در ادامه شهدای نیجریه را در ردیف شهدای کربلا دانست و بیان کرد: تسلیت واقعی را باید به کسانی گفت که میان شهدای نیجریه و کشته شدگان فرانسه تفاوت قائل می شوند.
تقدیر خانواده زکزکی از همراهی و همدردی مردم ایران
در پایان این مراسم پاسداشت،خانواده شیخ زکزکی با حضور بر روی صحنه، از حمایت مردم ایران تشکر کردند.
ابراهیم عقیل داماد رهبر شیعیان نیجریه گفت: از برادران و خواهران ایرانی مان سپاسگزاریم که همراهی خود را نشان دادند و این اقدام آن ها بی نظیر بود.
وی برخورد دولت نیجریه با این عالم گرانقدر را به واسطه ضریب نفوذ کلام و حرکت ایشان دانست و تصریح کرد: ابعاد فاجعه ای که رخ داد بسیار تلخ است. شیعیانی که خود را برای عزاداری شهادت امام رضا(ع) آماده می کردند، بی رحمانه به گلوله بسته شدند اما تأثیر خون آن ها باقی خواهد ماند.
دختر شیخ ابراهیم زکزکی هم در ادامه ضمن تقدیر از آستان قدس رضوی و حمایت جامعه ایران از شیعیان نیجریه، تظاهرات مسلمانان در پاکستان، هندوستان، لندن و... را ارزشمند دانست و اظهار داشت: از دولت نیجریه تقاضا داریم اجازه ملاقات با اعضای خانواده مان را بدهد و چنانچه عزیزانمان شهید شده اند، اجساد آنها را به ما تحویل دهد.
وی ادامه داد: در آخرین تماسهایی که ابتدای هفته گذشته، با مادر و برادرم داشتیم، مطلع شدیم همه اعضای خانواده در آن حمله زخمی شده اند. متأسفانه بعد از آن،ارتباط ما با آن ها قطع شد و تا امروز از سرنوشت پدرم شیخ ابراهیم زکزکی و دیگر اعضای خانوادهمان بی خبریم.