"تهران آسمان آبی ندارد" عنوان مستندی سه گانه درباره آلودگی هوا

ولید اولین فیلم مستند سه گانه جهان در حوزه محیط زیست با رویکردی به بحران آلودگی پایتخت، ایران و جهان با گذشت 2 سال در گرو تامین هزینه های مالی قرار گرفته است.
کد خبر: ۶۳۴۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱ - 22December 2015

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، تولید اولین فیلم مستند سه گانه جهان در حوزه محیط زیست با رویکردی به بحران آلودگی پایتخت، ایران و جهان با گذشت 2 سال در گرو تامین هزینه های مالی قرار گرفته است.

به نقل از ایرنا، مهرداد کاظمی تهیه کننده و کارگردان مستند سه گانه تهران آسمان آبی ندارد، اظهار داشت: پیش تولید اولین فیلم مستند سه گانه ایران و جهان در حوزه محیط زیست از 2 سال پیش آغاز شده است و همچنان منتظر چراغ سبز حمایت های مالی دستگاه ها و نهادها و ارگان های مسئول کشور هستیم.

کاظمی با اشاره به اینکه تا کنون بیش از صدها نامه نگاری و ده ها جلسه در مورد تولید این فیلم مستند با دستگاه ها و نهادها و ارگان های مسئول داشته ایم،گفت: در طی جلسات همه تعریف و تمجید کرده و اعلام آمادگی می کنند، اما تا مسئله مالی برای مساعدت فیلم پیش می آید به هفته های بعد می اندازند و در آخر فلان دستگاه را مقصر دانسته و از بار مسئولیت این معضل بزرگ خارج می شوند.

کارگردان مستند صنعت نفت در قلمرو محیط زیست افزود: متاسفانه کشور ما به عنوان یکی از آلوده ترین کشورها از نظرآب و هوا شناخته شده و هر سال افراد بسیاری قربانی تنفس در این هوای آلوده می شوند، ولی تدابیر موثر و کاربردی چندانی برای رفع آن اندیشیده نشده و این هوای آلوده همچنان درصدد گرفتن جان قربانیان بیشتری است. قربانیانی که بیشتر آنها را کودکان و کهنسالان تشکیل می دهند.

وی تصریح کرد: مسئله آلودگی هوا موضوع تازه ای نیست و سال هاست که مردم کلان شهرها به خصوص پایتخت با این مسئله دست به گریبانند. سال هاست که مردم تهران آسمان آبی ندیده اند، آنچه می بینند آسمانی خاکستری است که گمان می کنند آسمان همه جا یکرنگ و به همین بدرنگی است.

کاظمی گفت: سالهاست ستاره ها نتوانسته اند در آسمان تهران و کلانشهرها شب ها عرض اندام کنند و سالهاست که درختان دنیایی دی اکسید کربن روی دستشان باد کرده و نمی دانند چگونه همه آنها را به اکسیژن تبدیل کنند و این مسئله بی تدبیری مدیران اجرایی کشور در این خصوص است.

کارگردان مستند سکوت دیده بان با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما در خصوص فرهنگ و فرهنگ سازی توجه خاصی نمی شود، افزود: مدیران ما اینقدر درگیر مسائل سیاسی و جناحی خود شده اند که یادشان رفته این آلودگی نفس خودشان را یک روز بند خواهد آورد و آن لحظه باید بنشینند و مرگ خاموش خود را تماشا کنند.

کاظمی با گله مندی از مدیریت بعضی از مدیران دستگاه ها و نهادها گفت: مقام معظم رهبری بارها در مورد زیرساخت های فرهنگی در کشور سخن گفته اند و از مدیران و مسئولین خواسته اند که به فضای فرهنگی کشور در تمامی زمینه ها توجه شود.

وی با اشاره به سخنان نئومن رئیس و بنیانگذار بنیاد جهانی انرژی در خصوص وضعیت آلودگی هوای پایتخت ایران افزود: داستان وضعیت آلودگی هوای تهران آنقدر حاد است که طبق گزارش ها، نئومن رئیس و بنیانگذار بنیاد جهانی انرژی هم معترض شد و هر گونه تاخیر در حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر را باعث بدتر شدن وضعیت و کاهش کیفیت زندگی در تهران است.

این مستند ساز عنوان کرد: امروزه محیط زیست از بزرگ ترین چالش های جوامع بشری محسوب می شود و در تهران نیز با توجه به جمعیت زیاد این کلان شهر، به مسئولان جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می کنم بحث آلودگی هوای تهران را جدی بگیرند و اقدامات مناسبی برای کنترل این معضل انجام دهند.

کاظمی در مورد تحقیق های انجام شده برای این فیلم مستند توسط تیم تحقیقاتی گروه مستند سازان آزاد از سال 91 به بعد گفت: در بررسی و تحقیق های انجام شده توسط تیم تحقیقاتی گروه مستند سازان آزاد تصمیم برآن شد تا در جهت تخصصی شدن و گسترده تر شدن مباحث مطروحه مستند تهران آسمانی آبی ندارد تبدیل به یک سه گانه تحت عناوین 'تهران آسمان آبی ندارد'، ' ایران آسمان آبی ندارد' و 'جهان آسمان آبی ندارد' شود.

کاظمی در مورد آشنا سازی مخاطب با معضل آلودگی هوا در سطح بین الملل با دیدن این مستند گفت: اینکه تماشاگر این فیلم مستند بداند سالیانه بیش از سه میلیون نفر در جهان بر اثر آلودگی هوا جان می سپارند یا این نکته که آمار تلفات ناشی از آلودگی هوا در برخی کشورها بیش از تلفات سوانح رانندگی است، هم دانش مخاطب نسبت به حساسیت مساله را بیشتر می کند و هم بستر مناسبی برای قسمت های بعدی سه گانه که مستقیماً با امر آلودگی هوای جهان مرتبط است فراهم می کند.

کارگردان فیلم مستند سه گانه تهران آسمان آبی ندارد اظهار امیدواری کرد: آلودگی شدید این روزهای هوای تهران باعث این مزیت دوباره شود که با حمایت دستگاه ها، نهادها و شرکت های دولتی و خصوصی در ایران، سازمان بهداشت جهانی، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان IARC، فعالیت مستمر داشته و در جهت معضل آلودگی هوا پیشرو در ارائه برنامه های فرهنگ سازی هستند بتوانیم تولید فیلم خود را که طی گفت وگوی قبلی با خبرگزاری ها نیمه دوم سال 94 را قول داده بودیم آغاز کنیم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار