تولیت آستان قدس رضوی:

معماری حرم رضوی گواهی بر پیوند ناگسستنی میان هنر و معنویت است

حجت‌‌الاسلام مروی با اشاره به قدرت معنوی هنر در تربیت، هدایت و تقویت ارتباط انسان‌ با خدا، معماری حرم مطهر رضوی را گواهی بر پیوند ناگسستنی میان هنر و معنویت دانست.
کد خبر: ۶۳۷۶۹۶
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱ - 13December 2023

معماری حرم رضوی گواهی بر پیوند ناگسستنی میان هنر و معنویت استبه گزارش دفاع‌پرس از مشهد، حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در مراسم افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت «مکتب هنر رضوی» که به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و همکاری دانشگاه هنر تهران در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد؛ پروردگار متعال را بزرگترین هنرمند هستی دانست و اظهار داشت: جهان هستی تبلور هنرمندی خداوند و عالم با هنر و نظم بنا شده است؛ خالق و بنیانگذار هنر در عالم خداوند است از این رو هنر فعلی خدایی است و هنرهای هفتگانه منشائی الهی دارند.

وی با بیان اینکه قرآن کریم یکی از آثار تبلور هنرمندی خداوند است، گفت: خداوند متعال قرآن را با هنرمندی فوق‌العاده و در اوج هنر ادبی برای هدایت انسان‌ها نازل کرده که این خود یکی از حوزه‌های اعجاز قرآن کریم است.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به وجود گنجینه‌ای از آثار فاخر هنری در دل حرم مطهر رضوی، گفت: حرم مطهر امام رضا (ع) گنجینه‌ای منحصربه‌فرد از فاخرترین هنرها و معماری‌ها است که خود بهترین گواه و روشن‌ترین دلیل بر پیوند عمیق و ناگسستنی بین هنر و معنویت است.

حجت‌الاسلام‌ مروی با بیان اینکه همواره هنر و معنویت با یکدیگر عجین بوده‌اند، عنوان داشت: معماران و هنرمندانی که آثار ماندگار خلق کرده‌اند؛ عمدتا خود فقیه بوده‌اند و مبتنی بر آموزه‌ها و حکمت‌های دینی ابنیه‌هایی را خلق می‌کرده‌اند؛ همانگونه که بناها و هنرهای حرم مطهر رضوی برخاسته از فقه است.

وی جدایی هنر و معنویت را دسیسه سلطه‌گران عالم دانست و یادآور شد: مستکبران برای رسیدن به اهداف شیطانی خود از هر امر مقدسی استفاده می‌کنند، هم چنان که با استفاده ابزاری از شعارهای مقدسی همچون «آزادی» و «حقوق بشر»، بسیاری از جوامع را تحت سلطه خود قرار داده‌اند و حالا حقوق بشر، آزادی و کرامت انسانی‌ خود را در غزه دارند نشان می‌دهند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینكه هنر از واژه‌های مقدس و مظلومی است که سلطه‌گران عالم برای سلطه بر انسان‌ها مصادره کرده‌اند؛ گفت: هنر یکی از بهترین قالب‎های انتقال پیام و ابزاری مهم و نقش‌آفرین در تربیت جامعه و از راه‌های رسیدن به خداوند است، از این رو مستکبران تلاش دارند هنر را از معنویت جدا سازند.

حجت‌الاسلام‌ مروی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نوعی از هنر در حرم مطهر رضوی وجود دارد که در هنرهای هفتگانه تعریف نمی‌شود. همه آن را می‌بینند اما اغلب به آن توجه ندارند و آن هنر جذب دل میلیون‌ها انسان به سمت این مضجع نورانی است.

وی بیان داشت: اینکه یک مضجع شریف و مرقد انسان کامل در طول تاریخ همواره دل میلیون‌ها انسان را به سوی خود می‌کشاند و متوجه خود می‌سازد، خود یک هنر است؛ لذا امام رضا (ع) دائما در حال هنرنمایی هستند که باید هنرمندان به این جنبه هنری حرم مطهر نیز توجه کنند.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکم انتصاب تولیت آستان قدس رضوی در خصوص صیانت از گنجینه هنرهای حرم مطهر امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: صیانت از معماری و هنرهای بارگاه قدس رضوی مورد تاکید و توجه ویژه امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است، از این رو تلاش داریم ضمن صیانت از گنجینه حرم مطهر، دورانی درخشان در خلق آثار هنری حرم مطهر رضوی را رقم بزنیم.

حجت‌الاسلام‌ مروی با تأکید بر اینکه هنرهای حرم مطهر امام رضا (ع) در کنار زیبایی، انتقال‌دهنده مفاهیم معرفتی و معنوی نیز هست؛ خاطرنشان کرد: هنر رضوی باید در جامعه امتداد پیدا کند و این امر بدین معنا است که فرهنگ، اخلاق و ادب رضوی در جامعه نشر پیدا کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار