آینده متعلق به ملت ایران است

رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب، در حاشیه گفت‌وگو با برنامه رادیو انقلاب، گفت: آینده متعلق به ملت ایران است.
کد خبر: ۶۴۴۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۵ - 09January 2024

آینده متعلق به ملت ایران استبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «حشمت‌الله قنبری» رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب، با اشاره به این که یکی از خصوصیات انقلاب اسلامی نسبت به کشور‌های دیگر، مردمی بودن آن است، اظهار داشت: در دین اسلام مجموعه قوانینی را در پایه مقام انسان تببین شده است، که بتواند به دامنه توحیدی و انسانی اسلام برسد. انقلاب اسلامی هم برآمده از اسلام است و بار اصلی خود را از جمعیت آرمان دار گرفت. این انقلاب در ادامه نهضت امام خمینی (ره) شروع شد.

وی ادامه داد: امام در سال ۴۲ و قبل از آن تا ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ که ده روز بعد از پیروزی انقلاب بود، هر آنچه که به آن تاکید می‎کرد نهضت و بر پایه اندیشه دینی بود که مردم را مبنا می‌دانست و معتقد بود که مردم‌سالاری حکمفرماست.

قنبری افزود: هر آنچه که امام گفته است، درباره مردم بوده است. در روز اولی که ایشان به کشور وارد شدند، از او پرسیدند، چه احساسی دارید؟ گفتند که احساسی ندارم، این بدان معنا نیست که ایشان اعتنایی ندارند، ایشان به قدرت خدا معتقد بودند و انقلاب را مطعلق به خدا می‌دانستند. تاریخ همه اولیا و پیامبران را ورق بزنید متوجه می‎شوید که این شتاب برای رسیدن به هدف، در هیج پیامبری وجود نداشت، اما مردم ایران درباره امام خمینی (ره) این طور بودند.

قنبری با اشاره به این که در ۴۴ سال انقلاب، اتفاقات زیادی در کشور افتاده است، گفت: درست است، مردم ایران، اگر مسیر تغییر کند، اوقاتشان تلخ می‌شود، اما انقلاب را رها نمی‌کنند، ۴۴ سال، در مردم ایران جز مجاهدت نمی‌بینید. همه مردم برای امام به خدا گرایش پیدا کردند و هم امام به خاطر خدا، به مردم گرایش پیدا کردند. این نگاه و تعارف سیاسی نیست. در ۲۲ بهمن، انقلاب شد و نهضت دیگر وجود نداشت، باید همه چیز را تحکیم می‌کردند و انقلاب بر پایه اعتماد به مردم اتفاق افتاد. در زندگی امام و رهبری بالاتر از اعتماد به مردم نیست. این اعتماد، امانت و باور ایجاد می‌کند و بعد از پایگاه ایمانی عده‌ای را به قضاوت می‌نشاند و این دستاورد انقلاب است.

قنبری با بیان این که تمام مخمصه‌هایی که در راه پیامبر اسلام بود، در راه انقلاب مردم ایران هم بود، ادامه داد: چه منافقین، چه مسائل اقتصادی، چه جنگ، چه تفرقه و ... همه این‌ها در مسیر انقلاب هم بود و بعد از ده سال از بعثت پیامبر، مسیر ایشان هموار شد. ما هم از نظر اثربخشی نظیر امام را پیدا نمی‌کنیم و ایشان تربیت یافته اهل بیت (ع) هستند. امام نگاهی که به مردم دارند و این باشکوه است و طبقه بندی هم نکردند. با همین دید هم مردمی را تربیت کردند و ۴۴ سال بعد از پیروزی انقلاب اگر ارزیابی دقیق داشته باشید، اثرات باشکوهی می‎بینیم و این جز دستاورد‌های انقلاب است.

وی، با سوال این که در سال ۵۷ که انقلاب شروع شد، نظام سلطه مقتدر بود یا حال؟ ادامه داد: مشخص است که در آن سال‎ها نظام مقتدرتر بود. تنها چیزی که در ایران باعث ننگ است، همین پدر و پسر بودند، همین دو نفر بودند، دست‎نشانده بودند، ایران امروز عزیز است. دشمنان ایران، التماس ایران را می‎کنند. ما کار خودمان را در جایی که انقلابی نیست، انجام می‎دهیم، ما پهباد آمریکایی را پایین می‎کشیم، اما این بدنه خودروی پراید را تغییر نمی‏دهیم، این‎ها بد است. مردم ایران، اما قدرشناس انقلاب هستند و معتقدند که آینده متعلق به ملت ایران است.

هر زمان از پتانسیل مردمی استفاده کردیم، پیروز شدیم

معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه اسلامی، با اشاره به این که در انقلاب از پتانسیل مردمی استفاده شده است، گفت: هر زمان که از این پتانسیل استفاده کردیم، پیروز شدیم.

مجید بذرافکن، معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه اسلامی، اولین میهمان روز افتتاحیه برنامه رادیو انقلاب بود. وی در ابتدا با اشاره به عملکرد، رادیو انقلاب و مقاومت، در خصوص اطلاع‎رسانی در واقعه غزه، گفت: در ابتدای انقلاب نیز، تاکید امام خمینی (ره) بنیان گذار انقلاب هم بر حضور مردم بود، چراکه مردم همیشه می‎‌توانند نقش اساسی در همه وقایع داشته باشند، بعد‌ها مقام معظم رهبری نیز بر این اصل، تاکید کردند.

وی با بیان این که حکومت پهلوی بیش از ۵۰ سال در کشور حکمفرما بود، ادامه داد:، اما تغییراتی که امام راحل (ره) در سال‌های بین ۴۲ تا ۵۷ و در ۱۵ سال داشتند، تغییرات شگرفی بودند تا زمانی که توانستند، تغییراتی برای انقلاب لازم بود، داشته باشند. یعنی ایشان تنها در دو تا حدود ۸ سال که برای دو دولت است، به این نقطه موفقیت برسند.

بذرافکن، افزود: ما هر زمانی که مردم را وارد کردیم، موفق بودیم، مانند آنچه که در کرونا افتاد، که خارق العاده است. هر زمان که به مردم نیاز بوده است و به مردم مسئولیت دادیم، نتایج شگفت انگیز است، امام هم در انقلاب این کار را انجام دادند. گاندی هم این کار را انجام داد تا زمانی که از این قاعده خارج شد، شکست خورد. در همه کشور‌ها این گونه است، هر زمان که از پتانسیل مردمی استفاده شده، پیروزی همراه بوده است.

وی با بیان این که در عراق هم در زمانی، زیر سلطه صدام حسین بودند، اما با وحدت اتفاقات مهمی را رقم زدند، گفت: در یمن هم حالا ۸ سال مقاومت کردند و در حال حاضر هم قوی‌ترین سامانه پهبادی و موشکی را که خود تولید می‎کنند، دارند.

بذرافکن ادامه داد: این وحدت را باید به انتخابات هم وصل کرد. ما هر زمان که نیاز داریم از توده مردم می‎خواهیم به خیابان بیایند، اما سوال این است که آیا برای هر موضوعی باید به خیابان آمد؟ انتخابات جواب است و می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.

وی با اشاره به این که نسل‌های پنجم و ششم امروز در راه پیشبرد انقلاب را بر کار هستند، گفت: ما باید اهداف انقلاب را به نسل جدید انقال دهیم. آن زمان که انقلاب شد، همه راه‌های فرهنگی، آموزش و پرورش، مطبوعات، ورزش و همه در دست نظام سلطه بود و بمباران خبری و ترویج فحشا وجود داشت. آن زمان ما دستگاه فرهنگی قدرتمندی نداشتیم و انقلاب اتفاق افتاد. ما باید از آن روز‌ها الهام بگیرم و از جوانان بخواهیم که خودشان، کار خودشان را انجام دهند. حالا باید به جوانان و نوجوانان، میدان دهیم.

وی پیشنهاد داد که باید از جوانان و نوجوانان بخواهیم که جرقه ذهنی خود را بگویند و ادامه داد: به عنوان مثال از خاطرات و اتفاقات خوش و ناخوشی که در پیش از انقلاب افتاده است، خاطرات بگویند.

بذرافکن، با اشاره به یکی از وقایع سال ۴۸، خاطره‎ای را تعریف کرد: در سبزوار، از پیرمردی شنیدم که آن زمان ۱۵ سالم داشت و در کارخانه قند سبزوار، کار می‎کرد، به او گفتند که فردا شناسنامه‎اش را بیاورد، او فکر کرد که قرار است، با او قرارداد ببندند، بعد، اما شناسنامه را از او گرفتند و زمان پایان کار به او تحویل دادند، او متوجه نشد که دلیل این اتفاق چه بود؟ تنها می‌دانست که علامتی قرمزرنگ در شناسنامه‌اش خورده است. بعد‌ها متوجه شد که با شناسنامه‎اش رای دادند زمانی که به سن رای نرسیده بود. این اتفاق در سبزوار افتاده، اما حتما در سراسر کشور، انتخابات فرمایشی اتفاف افتاده است.

گفتنی است، با پیشنهاد بذرافکن، پویشی به نام ارسال خاطرات انقلابی درنظر گرفته شد. علاقه‎مندان می‌توانند خاطرات خود را در قالب صدا، به شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ ارسال کنند. هر روز خاطرات ارسالی جوایزی اهدا می‎شود.

منبع: رادیو انقلاب

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار