به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در سفر پنجروزه خود به خاورمیانه به عربستان سعودی نیز سفر کرد بلینکن علاوه بر عربستان سعودی به سرزمینهای اشغالی، مصر، قطر، و کرانه باخترى هم سفر خواهد کرد.
سفر وزیر خارجه آمریکا در چهارمین ماه از جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطینیها در شرایطی صورت میگیرد که طی هفتههای اخیر دو کلید واژه معناودار در صدر اظهارات مقامات آمریکایی و اروپایی قرار گرفته است؛ تشکیل کشور مستقل فلسطین و احیای روند سازش در منطقه.
تشکیل کشور مستقل فلسطین یا اسب تروا!
آمریکاییها که در روزهای آغازین جنگ مدعی بودند رژیم صهیونیستی غیر از نابودی حماس، سلطه بر غزه و آزادسازی اسرای در بند مقاومت به گزینه دیگری نمیاندیشد، اکنون با آشکارشدن ناتوانی تلآویو در دستیابی به اهداف موهومش، طرح تشکیل کشور فلسطین را به عنوان «راه فرار» روی میز طرفهای درگیر و متحدان منطقهایشان گذاشتهاند.
پایگاه «آکسیوس» به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد آنتونی بلینکن به وزارتخانه تحت امر خود دستور داده بررسیهای لازم درباره به رسمیتشناختن کشور فلسطین در سطح بینالمللی را در دستور کار قرار دهد و نتیجه را به وی ارائه نمایند. همچنین «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که واشنگتن فقط یک راهکار پایدار برای رسیدن به صلح در منطقه غرب آسیا و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی مد نظر دارد و آن هم تشکیل کشور فلسطین با تضمینهای امنیتی برای تلآویو است. در همین چارچوب شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی خبر داد که دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی توصیه کرده که با آتشبس ۴ماهه در نوار غزه موافقت کند. پیش از این نیز «دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه انگلیس گفته بود؛ کشورش ممکن است بعد از آتشبس در غزه، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. او در عین حال گفت؛ چنانچه حماس در غزه در قدرت باشد به رسمیت شناختن کشور فلسطین اتفاق نخواهد افتاد.
شروط به رسمیت شناختن کشور فلسطین
ادعاها درباره به رسمیتشناختن کشور فلسطین در حالی مطرح میشود که اولا در این طرح کشور فلسطین با پسوند «غیرنظامی» مورد تایید و تاکید است و ثانیا از اراضی اشغالی ۶۷ یا قدس سخنی به میان نمیآید.
به عبارتی طرح دو دولتی ادعایی یا همان پذیرش کشور فلسطین نوعی واتیکانیزهکردن فلسطین است که بر اساس آن این کشور هیچگونه توان دفاعی نخواهد داشت و عملا تحت سیطره رژیم صهیونیستی قرار میگیرد. در حوزه سیاسی نیز تشکیلات خودگردان بر غزه و کرانه باختری حاکم میشود و سایر بخشهای فلسطین رسما تحت تسلط رژیم صهیونیستی قرار میگیرد. به عبارت دقیقتر طرح مذکور نه رفع اشغالگری بلکه تثبیت اشغالگری صهیونیستها در اراضی تحت سلطه، نابودی حماس و گروههای فلسطینی در غزه و خلع سلاح سراسری است که عملا همان اهداف طراحیشده و شکستخورده در طول ۱۲۰ روز جنگ نظامی است.
این در حالی است که ریشه بحران فلسطین، اشغالگری و ماهیت نامشروع رژیم صهیونیستی است و رویکرد غرب، یعنی محدودسازی بیشتر فلسطینیها و تقویت موقعیت این رژیم جز تشدید بحران و ادامه جنگ و درگیری نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
روی دوم سکه آمریکایی
دومین کلیدواژه غربیها یعنی احیای روند سازش در منطقه در لوای پایاندادن به بحران فلسطین و ثبات منطقه و البته به رسمیتشناختن کشور فلسطین آن روی سکه طرح آمریکا همزمان با سفر بلینکن است و در همین راستا مقصد اول سفر وی عربستان انتخاب شد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا در گفتگو با شبکه امریکایی «الحره» عنوان کرد که عناصر عادیسازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی وجود دارند و ما آنها را درک میکنیم. این ممکن است و باید اتفاق بیفتد.
همچنین برخی دیپلماتها از تشکیل گروه تماس توسط آمریکا خبر دادهاند که این طرح شامل بازسازی غزه، اصلاحات در تشکیلات خودگردان، ایجاد امکانی برای تشکیل کشور فلسطین و توافقنامه عادیسازی روابط با عربستان خواهد بود.
همزمان با رویکرد دولتمردان آمریکا برای تداوم روند سازش در منطقه، رسانههای غربی به دنبال زمینهسازی برای توجیه پذیرش چنین رویکردی از سوی کشورهای منطقه از جمله عربستان هستند؛ چنانکه همزمان با ادعای برخی رسانهها مبنی بر از سرگیری توافقات دفاعی و تسلیحاتی میان ریاض و واشنگتن، ادعا شده است که «لاکهید مارتین»، شرکت بزرگ آمریکایی و سازنده تسلیحات، قراردادهایی امضا کرده است که بخشهایی از یک سامانه دفاع موشکیاش را شرکتهای عربستان سعودی تولید کنند.
اما در صحنه عمل رفتار آمریکاییها هیچ نشانهای از اجرای واقعی پذیرش کشور فلسطین یا پیگیری صلح در منطقه ندارد. قطع کمکها به «آنروا»، وتوکردن و مانع تراشی برای اقدام عملی شورای امنیت برای توقف جنگ و برقراری آتشبس، تسلیح رژیم صهیونیستی، کمک مالی ۱۴.۱ میلیاردی به رژیم اسرائیل و اختصاص ۲.۴۴ میلیارد دلار کمک به فرماندهی مرکزی آمریکا و ماموریت آن در دریای سرخ تنها گوشهای ازپشتیبانیهای مالی، نظامی، تسلیحاتی و سیاسی امریکا به رژیم صهیونیستی است.
با این اوصاف، ادعای پذیرش کشور فلسطین صرفا با هدف ایجاد دو دستگی میان فلسطینیها، سوقدادن کشورهای عربی و اسلامی به سازش با رژیم صهیونیستی و نیز تبلیغاتی برای اهداف انتخاباتی جو بایدن است و هیچ نشانهای از تامین حقوق مردم مظلوم فلسطین در آن دیده نمیشود.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/ ۱۳۴