به گزارش خبرنگار دفاعپرس از شیراز، سردار «ابراهیم بیانی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس امروز در نشستی با خبرنگاران ضمن تبریک به مناسبت ایام شعبانیه و ولادت امام حسین (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و امام سجاد (ع) اظهار داشت: مراسم اختتامیه هشتمین کنگره بینالمللی شعر ایثار روز شنبه ۲۸ بهمن ساعت ۹ در مرکز تالار همایشهای شهر شیراز واقع در خیابان بین الحرمین با حضور داوران و برگزیدگان این رویداد هنری و علاقهمندان هنر ایثار و شهادت برگزار خواهد شد.
سردار بیانی افزود: ۵ پیش کنگره در شهرستانهای آباده، فسا، کازرون، جهرم و استهبان برگزار شد که شاهد استقبال مردم فرهنگ دوست این شهرستانها و شاعران فرهیخته روبرو شدیم و یکی دیگر از ویژگیهای این کنگره بین المللی، اجرای ویژه برنامه بین المللی شهدای غزه با حضور ۱۰ شاعر بین المللی از کشورهای هند، ترکیه، سوریه، عراق، لبنان و... در کتابخانه ملی شهر شیراز بود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس در خصوص قالب موضوعی هشتمین کنگره بینالمللی شعر ایثار گفت: این رویداد هنری با دعوت از فرهیختگان فارسی زبان و همچنین شاعران گرانقدر متعهد به ارزشهای الهی و انسانی در قالب موضوعات «شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان»، «زیست شهیدانه - ایثار اجتماعی»، «شهدای مظلوم غزه و جبهه مقاومت»، «شهدای امنیت، جهاد علمی و جهاد تبیین»، «شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مدافع حرم»، «شهدای غریب - شهدای اسارت - شهدای غواص»، «فرهنگ شهادت و ایثار، رسالت امروز و افق آینده»، «مادران، همسران و فرزندان معظم شهدا و جانبازان - بانوان عاشورایی» و «شهدا، جانبازان و ایثارگران استان فارس -شهدای شاهچراغ» در استان فارس برگزار شد.
وی با بیان اینکه از سه ماه گذشته فراخوان هشتمین جشنواره شعر بین المللی ایثار اعلام شد، ادامه داد: میزبانی هشتمین جشنواره شعر بین المللی ایثار با توجه به پتانسیل بالای فرهنگی و ادبی استان فارس به خصوص شهر شیراز به این استان واگذار شد همچنین در سطح بین المللی و ملی ۳ هزار اثر در قالبهای تعریف شده به دبیرخانه ارسال شد که ۲ هزار و ۴۵ اثر به مرحله داوری رسید.
این مسئول تصریح کرد: شرکتکنندگان در قالبهای شعری «کلاسیک»، «نو و نیمایی»، «سروده، ترانه، تصنیف»، «منظومه (شعر بلند در همه قالبها)» و شعر کودک و نوجوان آثار خود را به دبیرخانه کنگره ارسال کردند.
سردار بیانی یکی از رسالتهای بنیاد شهید را تلاش برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد و ادامه داد: در حوادث غیر مترقبه که در هر کشوری رخ میدهد، ایران استثنا نیست و در طول سال ممکن خواهد بود که کشور با حوادثی با روبرو شود از این رو در مقابله با ویروس کرونا ایثار اجتماعی شکل گرفت و شهادت مدافعان سلامت بر اساس زیست شهیدانه میدانیم بنابراین وظیفه داریم در راستای ایثار و شهادت و زیست شهیدانه تلاش کند.
بنابه گفته مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس، برگزیدگان اول، دوم و سوم هر قالب شعری در برنامه اختتامیه جوایز خود را همراه با لوح تقدیر دریافت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تجلیل و تکریم از مدال آوران ورزشی عرصههای ملی ایثارگران استان فارس تصریح کرد: جانبازان و ایثارگران در کنج خانه قرار نگرفتند بلکه در صحنههای مختلف از تدریس در دانشگاهها تا تولید و سازندگی و... درحال ایفای نقش هستند و در رشتههای مختلف چه در سطح استانی و ملی و بین المللی عناوینی کسب کردند که در این راستا از ۴۹ نفر مدال آوران رقابتهای ورزشی به خصوص پارا المپیک چین تجلیل شد.
این مسئول یادآور شد: تلاش داریم که به مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص عرصه ورزش دارند لبیک بگوییم. با عنایت به وجود محدودیتهای جسمی برای جانبازان اگر در عرضه ورزش تلاش نکنند زودتر از دیگران دچار فرسودگی خواهند شد بنابراین برای حفظ روحیه و سلامتی و لبیک به فرمان رهبری سعی میکنند در ورزشهای همگانی و قهرمانی حضور فعال داشته باشند.
سردار بیانی با تاکید بر تلاش بنیاد شهید برای پر کردن خلاءهای فرهنگی ایجاد شده توسط دشمن، خاطرنشان کرد: برنامه ریزی کردیم تا در راستای تکریم از خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان ۵۰ هزار دیدار داشته باشیم که تاکنون ۹۵ درصد برنامه محقق شده و پیش بینی داریم تا پایان سال از این مقدار که در دستور کار بوده فراتر رویم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس از طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری فارس خبر داد و گفت: بیش از نیمی از والدین شهدا در استان فارس به رحمت واسعه الهی رفتند و در سن کهولت قرار دارند بنابراین پایش سلامت از اهمیت ویژهای برخوردار است تا بیماریهای زمینهای این عزیزان شناسایی شود از این رو ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر در این طرح پایش قرار گرفتند و یا احیانا با تشخیص به ارجاع به متخصصین و آزمایش داشتند.
وی اضافه کرد: از مجموعه ۵ هزار والدین شهر شیراز ۴ هزار و ۳۰۰ از پدران شهدا به رحمت خدا رفتند که امیدواریم بتوانیم در دوران حیات این عزیزان اقداماتی شایسته تکریم داشته باشیم.
این مسئول برنامههای ماه رمضان این مجموعه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان قرار داریم که به عنوان بهار قرآن کریم شناخته میشود و رویکرد بنیاد شهید در عرصه فرهنگی بیشتر قوت گرفته است از این رو آموزش قرآنی در ۸۰ حسینیه شهید سراسر استان، جز خوانی از طریق سایت نوید شاهد، محافل قرآنی با حضور قاریان برجسته در سراسر استان در دستور کار قرار گرفته و از مردم و جامعه ایثارگری برای حضور دعوت میکنیم.
سردار بیانی متذکر شد: مسابقه ترجمه و تفسیر ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان از طریق سایت نوید شاهد اطلاع رسانی خواهد شد همچنین از مستند ۱۱ شاخص شاخص شهدای استان فارس که با همکاری حوزه ۲۲ اسفند سالروز تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران به دستور حضرت امام خمینی (ره)، رونمایی خواهد شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس با بیان اینکه ساخت فیلم سینمایی اشلو با پرداختن به داستان زندگی شهید مرتضی جاویدی از فرماندهان شاخص دفاع مقدس کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: ۱۵ هزار شهید، ۴۲ هزار جانباز و ۲۲۲۹ آزاده در استان فارس وجود دارد که جزو خانواده ایثارگری استان محسوب میشوند.
انتهای پیام/