به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دفاعپرس، لیست وزرای پیشنهادی دولت چهاردم امروز به مجلس ارسال شده و توسط محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن قرائت شد. در این لیست اسامی مختلفی با سوابق اجرایی متفاوت برای تصدی در وزارتخانه ها دیده می شوند که در مجموع لیست ۱۹ نفره کابینه مسعود پزشکیان را تشکیل می دهند.
در لیست وزرای پیشنهادی اسم سید عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه دیده میشود؛ عراقچی دانشآموختهی کارشناسی روابط بینالملل از دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه است که از سال ۱۴۰۰ بهعنوان دبیر شورای راهبردی روابط خارجی فعّالیت میکند. گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه دولت چهاردهم، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران را برعهده داشت و همچنین از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با گروه ۱+۵ بوده که در وین حضور داشته است.
در گزینه وزارت اقتصاد و امور دارایی دولت چهاردهم نام عبدالناصرهمتی دیده میشود. همتی اقتصاددان اصلاح طلب، رئیس سابق بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ و دانشآموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است. همتی از سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال، ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران برعهده داشت. وی از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ برای مدت ۷ سال مدیرعامل بانک سینا و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ نیز مدیرعامل بانک ملی ایران بود. همتی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ یا کسب دو میلیون و چهارصد هزار رای در جایگاه سوم ایستاد. وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۳ رد صلاحیت شد.
علیرضا کاظمی گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش است. کاظمی یکی از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی است و بیشتر به دلیل فعالیتهایش در حوزه آموزش و پرورش شناخته میشود. وی در مقاطع مختلف، مسئولیتهای گوناگونی در این حوزه بر عهده داشته است. یکی از مهمترین مسئولیتهای او سرپرستی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ و در پی از استعفای وزیر آموزش و پرورش وقت بوده است.
گزینه دولت چهاردم برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ستار هاشمی است. هاشمی متخصص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی تحصیل کرده در دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه علم و صنعت است. از جمله سوابق اجرایی او میتوان به معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت، مدیرکلی ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، و معاونت فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اشاره کرد.
سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات حال حاضر گزینه پیشنهادی دولت پزشکیان برای تصدی در وزارت اطلاعات است. خطیب در سال ۱۳۴۰ در شهر قائنات متولد شده است. او تحصیلات حوزوی داشته و در کلاسهای خارج فقه مقام معظم رهبری حضور داشته است. او همچنین از محضر مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، آیت الله مکارم شیرازی و نیز مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی بهره برده است. وی از سال ۱۳۵۹ در اطلاعات عملیات سپاه پاسداران فعالیت میکرده و در وزارت اطلاعات نیز حضور داشت. خطیب از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۸ به عنوان رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه فعالیت میکرد.
محمدرضا ظفرقندی فوق تخصص جراحی عروق و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران گزینه لیست وزاری پزشکیان و برای تصدی وزارت بهداشت و درمان است. وی در حال حاضر دبیر کلی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران را بر عهده دارد. ظفرقندی در سال ۱۳۷۴، موفق به راهاندازی مرکز تحقیقات تروما در بیمارستان سینا شده و در سال ۱۳۸۳به درجه استاد تمامی دانشگاه نائل شد. از دیگر سوابق اجرایی وی میتوان به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران، دبیر هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو هیات امنای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور، عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران (دو دوره)، عضو شورای عالی بیمه خدمات درمانی اشاره کرد.
احمد میدری کسی است که به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه و تعاون اجتماعی از سوی دولت چهاردم نامش در لیست وزرای پیشنهادی قرار گرفته است. میدری نماینده حوزه انتخابیه آبادان در مجلس شورای اسلامی در دوره ششم بوده است. وی همچنین سمت معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۳۹۲ به عهده داشته است. میدری دانشآموخته رشته اقتصاد از دانشگاه تهران است.
غلامرضا نوری قزلجه گزینه پیشنهادی مسعود پزشکیان برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی است. او متولد ۱۳۴۹ در استان آذربایجان شرقی، شهرستان بستانآباد است و از حوزه انتخابیه بستانآباد به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شده است. نوری قزلجه در دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده حضور داشته و از چهرههای برجسته در مجلس به شمار میرود. وی به عنوان یک سیاستمدار اصلاحطلب در موضوعات مختلفی از جمله توسعه مناطق روستایی و حمایت از کشاورزی و حقوق شهروندی فعالیت کرده است. همچنین، او در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس دوازدهم فعالیت میکند. همچنین از سوابق دیگر وی میتوان به معاونت پارلمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، استاندار آذربایجان غربی (مشاور استاندار)، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی اشاره کرد.
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری حال حاضر دولت شهید رئیسی گزینه پیشنهادی دولت چهاردهم برای وزارت دادگستری است. رحیمی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق عمومی از دانشگاه تهران، و دکتری در رشته فقه و حقوق جزا است. رحیمی ۳۵ سال سابقه فعالیت در قوه قضاییه در مشاغل مختلف قضایی را داراست، وی در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان نماینده مردم شهرستان ملایر به این مجلس راه یافت و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، سخنگوی این کمیسیون و عضو هیئت تطبیق و بررسی مصوبات دولت با قوانین بود.
عزیز نصیرزاده از دیگر گزینههای حاظر در لیست پیشنهادی مسعود پزشکیان است که برای تصدی وزارت دفاع پیشنهاد شده است. نصیرزاده در حال حاضر بهعنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند. وی همچنین در فاصله سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ فرمانده نیروی هوایی ارتش بود. همچنین وی در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ ریاست ستاد نهاجا (معاونت هماهنگکننده نیروی هوایی ارتش) را برعهده داشت و از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش بود.
لیست پیشنهادی مسعود پزشکیان شامل یک زن یعنی خانم فرزانه صادق مالواجرد به عنوان وزیر راه و شهرسازی است. خانم صادق متولد ۱۳۵۵ و فارغ تحصیل رشته شهرسازی در مقطع کارشناسی ارشد است و در ۲۷ دی ماه ۱۳۹۷ توسط محمد اسلامی وزیر اسبق به عنوان معاون شهرسازی و معماری منصوب شد و تا مرداد سال ۱۴۰۲ در این جایگاه فعالیت کرد همچنین وی مشاور در امور شهرسازی و معماری نیز بوده است.
سید محمد اتابک گزینه دولت چهاردهم برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است، او سابقه فعالیت در صنایع مختلف از جمله فولاد و معدن را دارد و همچنین کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه میشیگان آمریکا است. اتابک دارای سوابقی، چون رئیس هیأت مدیره انجمن سیمان، رئیس هیأت مدیره سیمان تهران، مدیرعاملی و نایب رئیسی هیأت مدیره شرکت اکباتان، عضویت و ریاست هیأت مدیره شرکتهای مختلف از جمله سرمایهگذاری بانک مسکن، شرکت صدرا و چندین شرکت تولیدی دیگر و عضو شورای مشورتی وزارت صنایع و مجلس است. او از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰ عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز بوده است.
حسین سیمایی گزینه تصدی وزارت علوم در دولت چهاردهم است. وی هم اکنون دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است و همچنین وکیل پایه یک دادگستری و داور اتاق بازرگانی ایران نیز است. سیمایی دارای ۳ کتاب و بیش از ۳۰ مقاله علمی - پژوهشی در زمینههای فقه و حقوق است. از سوابق اجرایی سیمایی میتوان به مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عضو شورای هماهنگی امور حقوقی وزارت علوم، عضو هیات بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمونهای سراسری، عضو کارگروه بررسی صلاحیت عمومی هیات مرکزی جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، عضو هیات مرکزی بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیات علمی وزارت علوم، نماینده معاونت حقوقی وزارت علوم در کمیسیون ملی یونسکو اشاره کرد.
سیدعباس صالحی گزینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت پزشکیان است که در دولت اول حسن روحانی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران وزارت علی جنتی بود. حسن روحانی، بلافاصله پس از استعفای علی جنتی، سید عباس صالحی را به سرپرستی وزارت فرهنگ و ارشاد منصوب کرد. صالحی تا زمان اخذ رأی اعتماد از مجلس، سرپرست این وزاتخانه باقی ماند و با آغاز به کار دولت دوم حسن روحانی، از سوی حسن روحانی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی و با رأی اعتماد از مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد شد. عضویت در هیأت مدیره و هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی، عضویت در شورای «مهندسی فرهنگی» عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی و مدیرمسئول و سردبیر برخی از نشریات علمی و فرهنگی کشور از جمله سوابق او است.
عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو دولت چهاردم است که از سال ۱۴۰۲ تا کنون در دولت سیزدهم سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت را برعهده دارد. علیآبادی دانشآموخته کارشناسی و کارشناسیارشد مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل بوده است. از جمله سوابق کاری و مدیریتی علیآبادی نیز میتوان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژههای نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریت عاملی شرکت مپنا، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد. از جمله برنامههای او حین تصدی معاونت امور برق وزارت نیرو، استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر، واقعی کردن قیمت برق و تکمیل نیروگاههای نیمه تمام بود.
گزینه پیشنهادی پزشکیان برای وزرات کشور اسکندر مومنی است که در سال ۱۳۴۱ در شهر قائمشهر، استان مازندران متولد شد. مدرک تحصیلی وی دکترای امنیت ملی است و عضویت هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی را بر عهده دارد. او از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ به عنوان جایگزین محمد رویانیان در سمت ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا (پلیس راهور) مشغول به کار بود و از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران شد. مومنی معاون عملیات ناجا و از بنیانگذاران پلیس ۱۱۰ کشور بود.
سید رضا صالحیامیری هم گزینه پیشنهادی پزشکیان برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است. او رئیس سابق کمیته ملی المپیک ایران، قائممقام و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده است. صالحی پیش از این نیز در وزارت اطلاعات، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت کرده است.
گزینه تصدی وزرات نفت مسعود پزشکیان محسن پاکنژاد است. او دانشآموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. او از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در وزارت نیرو آغاز کرد. مدیر طرح توسعه میادین گازی، مدیرکل نظارت بر صادرات مواد نفتی و بازرسی فنی وزارت نفت، عضو اصلی هیئت مدیره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مدیر برنامهریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، معاون مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، مدیرکل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی وزارت نفت، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت بازرگانی نفت ایران؛ معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید، معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری از جمله سوابق محسن پاکنژاد، است.
دنیامالی از دیگر وزرا پیشنهادی مسعود پزشکیان است که گزینه پیشنهاد شده برای تصدی وزارت ورزش و جوانان است. از سوابق اجرایی دنیا مالی میتوان به معاون فنی و زیر بنایی راه آهن جمهوری اسلامی، معاون فنی و مهندسی و عضو هیأت عامل سازمان بنادر و کشتیرانی کشور، معاون وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان بنادر وکشتیرانی کشور، معاون فنی-مهندسی شهرداری تهران، عضو هیأت مدیره مهندسین مشاور فجر و توسعه وابسته به جهاد دانشگاه، مؤسس و مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صادرات بندر انزلی، اولین مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی بندرانزلی، ریاست فدراسیون قایقرانی ایران، عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی کانوئیگ (ICF)، معاونت فدراسیون جهانی دراگون بوت و ریاست هیأت مدیره باشگاه ملوان بندر انزلی اشاره کرد.
طبق گفته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام اسامی کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم از فردا دوشنبه بر اساس جداولی که پیشبینیشده است جلسات بررسی وزرا در کمیسیونها صبح و بعدازظهر تشکیل خواهد شد.
انتهای پیام/