به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح با گرامیداشت سوم خرداد ماه سالروز فتح خرمشهر و همچنین ولادت امام علی(ع) گفت: در ابتدای جنگ، عراق فکر میکرد میتواند یک روزه خرمشهر را اشغال کند، نیروهای عظیمی که او برای این اشغال در نظر گرفته بود، ۴۰ روز در تنگنای عملیات گیر کردند و تمام تلاش خود را برای اشغال شهرهای آبادان و خرمشهر به کار گرفت و باوجود نیروهایی ویژه و لشگر زرهی خود باز هم نتوانست به هدف شوم خود دست یابد.
سرلشکر حسنی سعدی درمراسم راه اندازی نخستین خبرگزاری دفاع مقدس در سالن رضوان سازمان صداو سیما اظهار داشت: خوشبختانه به فضل الهی و همت غیورمردان و رزمندگان دفاع مقدس خرمشهر از چنگال دشمنان آزاد شد. سپاه، ارتش، شهربانی، ژاندارمری، نیروهای مردمی همه و همه برای صیانت و دفاع از خرمشهردر جبهه جنگ حضور داشتند و 40 روز تمام برای حفظ خرمشهر دفاع کردند.
سرلشکرحسین حسنیسعدی معاون هماهنگکننده ستادکل نیروهای مسلح گفت: در ابتدای جنگ، عراق فکر میکرد میتواند یک روزه خرمشهر را اشغال کند، نیروهای عظیمی که او برای این اشغال در نظر گرفته بود، ۴۰ روز در تنگنای عملیات گیر کردند.
وی افزود: شاید اگر عراق موفق به اشغال آبادان شده بود، می توانست به اهداف شوم برسد و سرنوشت جنگ جور دیگری رقم می خورد ولی به هرحال بعد از گذشت 40 روز، عراقی ها که توانایی مقاومت و جنگیدن با رزمندگان ما را نداشتند لاک دفاعی به خود گرفتندتا این که عملیات های متعددی مانند عملیات ثامن الائمه، طریق القدس و ... شکل گرفت و در نهایت فتح خرمشهر با پیروزی رزمندگان ما در عملیات بیت المقدس که 24 روز طول کشید صورت گرفت.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه به عملیاتهای فتح خرمشهر اشاره کرد و گفت: عملیات ثامنالائمه، طریقالقدس، فتحالمبین و یکماه بعد از آن عملیات بیتالمقدس آغاز شد. بیتالمقدس عملیاتی بود که 24 روز طول کشید. روز دهم اردیبهشت وقتی رمز عملیات صادر شد قرار بود ابتدا رزمندگان از تاریکی استفاده کرده و عملیات را از کارون شروع کنند. همه بیتاب بودند. با قایق و هر وسیلهای که در دسترس بود از ساعت 4 الی 6 کار را شروع کردند. آنها فاصله 17 تا 20 کیلومتری در تاریکی شب با دشمن جنگیدند تا توانستند به جاده خرمشهر برسند. دشمن تمام توان خود را برای مقاومت انجام داد تا جایی که توانسته بود موانعی سخت در خرمشهر ایجاد کند. تصور عراق این بود که هیچوقت خرمشهر را از دست نخواهد داد. سنگرهایی که ایجاد کرده و خاکریزهایی که زده بود نشان از همین تصور میداد.
سرلشکر حسنی سعدی افزود: عراق، فضای خرمشهر را با تیربرق و تیرکهای مختلف پوشانده بود تا ایران از طریق هوایی هم نتواند به آنجا حملهای نداشته باشد. رزمندگان به جاده خرمشهر رسیدند و عراق تمام تلاشش را کرد که آنها را پس بزند. 6 روز مقاومت در این جاده باعث شد تا رزمندگان بتوانند مرحله بعد را آغاز کنند. در زمانی این مرحله آغاز شد که درجه حرارت هوا بین 47 تا 50 درجه بود. رزمندگان اسلام در چنین شرایطی قدرت زرهی عراق را در هم کوبیدند و 24 ساعته توانستند به دژ مرزی برسند و 48 ساعت بعد آنجا را تثبیت کردند.
وی خاطرنشان کرد: تصور عراق بر این بود که رزمندگان ما نمی توانند به هیچ عنوان خرمشهر را آزاد سازند و تا ابد خرمشهر در چنگال عراقی خواهد بود، ولی به هرحال با غیرت، روحیه جهاد ، شهادت طلبی و استقامت رزمندگان توانستند خرمشهر را فتح کنند و این افتخار همواره در تاریخ ابدی وجاویدان خواهد بود.
معاون هماهنگ کننده ستادکل نیروهای مسلح با بیان این که شور و شوق رزمندگان ما پس از فتح خرمشهر و آزادسازی خرمشهر از دشمنان در آن زمان قابل توصیف نبود، اظهار داشت: نیروهای عراقی تصور نمی کردند که ایرانی های وارد خاک خرمشهر شوند و آن را فتح کنند و از چنگال عراق درآورند به هرحال فتح خرمشهر جز با یاری خداوند امکان پذیر نبود و همان طور که حضرت امام راحل نیز فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد.
امیر سرلشکر حسنی سعدی خاطرنشان کرد: همه رزمندگان و نیروهای دفاعی از جمله ارتش، سپاه، نیروی انتظامی ، بسیج مردمی در آزادسازی خرمشهر سهم بسزایی ایفا کردند البته خدا هم یاری کرد و با دم گرم حضرت امام زمان (عج) و عنایت خدا این فتح نصیب رزمندگان ما شد به هرحال می توان گفت فتح خرمشهر مژده ای برای همه بود.