به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، «یعقوب سلیمانی» معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در آیین رونمایی از پوستر نهمین دوره کنگره ملی شعر و داستان ایثار با اشاره به اینکه کنگره شعر و داستان ایثار در این دوره بهصورت ملی برگزار میشود، اظهار داشت: پیشنهاد برگزاری بینالمللی کنگره به ما شد، ولی ما بهدنبال این نبودیم که مانند برخی رویدادها افرادی را از داخل کشور به کنگره بیاوریم و بگوییم کنگره بینالمللی شده است. ما با شفافیت برخورد کردیم و قصد صحنهسازی نداریم، هدف ما این است که کنگره بینالمللی واقعی برگزار کنیم و قول میدهیم سال آینده این کنگره بهصورت بینالمللی برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه باید در هر رویداد ملی نتایج برگزاری دوره قبل با حضور رسانهها ارزیابی شود، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم بر توسعه اجتماعی و تشکیل تمدن ایرانی و اسلامیتأکید کردهاند و یکی از مهترین عرصههای تمدن ایرانی و اسلامی، شعر و ادب است. شعر و داستان ثروت ملی و ارزشمندترین میراث معرفتی ما ایرانیان است و شعر در جریان پیروزی انقلاب اسلامیو در طول سالهای دفاع مقدس نیز شعرهای حماسی شاعران نقش مهمیدر بسیج نیروها و تبیین واقعیتها ایفا کرد.
سلیمانی با بیان اینکه اولویت برای ما کیفیت است و کمیت تنها در صورتی که با نگاه کیفی همراه باشد، اهمیت دارد، افزود: سال گذشته بیش از سه هزار اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از این میان ۲ هزار و ۴۶ اثر به مرحله داوری راه پیدا کرد، ولی ما با برگزاری کارگاه و آموزش به شاعران جوان بهدنبال این هستیم که کیفیت را هم در کنار کمیت ارتقا دهیم؛ چراکه یکی از اهداف اصلی ما از برگزاری چنین کنگرههایی، نگاه ترویجی و استعدادیابی است.
«محمد کرماللهی» دبیر کنگره نیز با بیان اینکه امسال «محمد مرادی» شاعر و استاد دانشگاه شیراز مسئولیت دبیری علمی کنگره را برعهده دارد، از برگزاری پیشکنگرههای استانی در استانهای فارس، تهران، گیلان، خراسان رضوی و اصفهان خبر داد.
وی با بیان اینکه در مدت کوتاه اعلام فراخوان کنگره بیش از ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که نسبت به میزان مشابه در سال گذشته در روزهای اولیه اعلام فراخوان، حدود ۳۰ درصد رشد نشان میدهد، گفت: کیفی سازی مورد توجه ماست و به همین دلیل است که روی موضوع کمیت زیاد توقف نداریم بلکه با برگزاری کارگاههای حضوری و برخط با حضور استادان برجسته ادبیات معاصر به دنبال افزایش کیفی آثار شرکت کنندگان هستیم.
کرماللهی با اشاره به اینکه معمولاً در رویدادهای همزمان شعر و داستان معمولاً در حق داستان اجحاف میشود، گفت: داستانهایی که به مرحله نهایی برسد، بهصورت حرفهای و با کیفیت بالا بهصورت پادکست ضبط و در فضای مجازی در سراسر کشور توزیع میشود و بهدنبال این هستیم که این داستانها بهصورت فایلهای صوتی و از طریق تلفنهای همراه در اختیار شرکت کنندگان در کنگره قرار گیرند.
در این نشست، همچنین «نبیالله زارعی» جانشین ستاد اجرایی کنگره با بیان اینکه در برگزاری کنگره از ظرفیت تشکلهای شاهد و ایثارگر استفاده شده است، اظهار داشت: علاوه بر مشارکت نخبگان در برگزاری این دوره از کنگره، بخش دانشآموزی با همکاری سازمان دانشآموزی استان فارس فعال شده است.
یادآور میشود نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار ماه دی امسال در شیراز برگزار میشود و مهلت ارسال اثر برای شاعران و داستاننویسان برای مشارکت در این رویداد ادبی تا ۱۵ آذر امسال خواهد بود. علاقهمندان به شرکت در این کنگره برای مشاهده متن فراخوان میتوانند به سایتهای www.isaar.ir یا www.navideshahed.com مراجعه کنند.
انتهای پیام/ 118