ضرورت ایجاد نهضت فرهنگی - جهانی مقاومت

مدیر انتشارات روایت فتح، ضمن تاکید بر لزوم همکاری هنرمندان و نویسندگان بین‌المللی برای توسعه فرهنگی مقاومت، هفته کتاب را بستری مهم برای زنده نگه‌داشتن پیام مقاومت در سراسر جهان دانست. او خواستار تلاش مشترک برای تولیدات فرهنگی و معرفی گسترده آثار ادبی مقاومت شد.
کد خبر: ۷۰۲۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱ - 02November 2024

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح، با بیان اینکه مقاومت اکنون در مرحله حساسی قرار دارد، اظهار داشت: جریان مقاومت با چالش‌های بزرگی روبه‌روست؛ تعدادی از سرداران این جریان به شهادت رسیده‌اند و رژیم صهیونیستی دست به وحشی‌گری بی‌حد زده است. در چنین شرایطی، نیازمند پیوستی فرهنگی هستیم که پیام مقاومت را جهانی کند. امروز، مردم جهان نسبت به رفتارهای ظالمانه رژیم صهیونیستی آگاه‌تر از قبل شده‌اند و این فرصتی است که بتوانیم پیام مقاومت را با صدایی رساتر به گوش جهانیان برسانیم.

ضرورت ایجاد نهضت فرهنگی - جهانی مقاومت

وی افزود: امروز یک نهضت جهانی فرهنگی در این حوزه باید شکل بگیرد؛ نهضتی که فراتر از مرزها و قومیت‌ها، نگاهی انسانی به مقاومت داشته باشد. دنیا امروز آماده‌تر است تا واقعیت‌های این جریان را بشنود و با ظلم و بی‌عدالتی‌ای که بر مردم فلسطین و لبنان می‌رود، آشنا شود. مردم نسبت به سال گذشته آگاه‌تر شده‌اند و باید از این آمادگی ذهنی استفاده کنیم تا تولیدات فرهنگی روشنگرانه‌ای را به مخاطبان ارائه دهیم.

مدیر انتشارات روایت فتح، ضمن تاکید بر لزوم همکاری هنرمندان و نویسندگان بین‌المللی برای توسعه فرهنگی مقاومت، هفته کتاب را بستری مهم برای زنده نگه‌داشتن پیام مقاومت در سراسر جهان دانست. او خواستار تلاش مشترک برای تولیدات فرهنگی و معرفی گسترده آثار ادبی مقاومت شد.

محمدخانی با اشاره به اهمیت رویدادهای فرهنگی ایران و به‌ویژه هفته کتاب ادامه داد: هفته کتاب رویداد مبارکی است که هر سال برگزار می‌شود و توجه‌ها را به کتاب و کتابخوانی جلب می‌کند. امسال با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی و اوضاع موجود، این هفته می‌تواند فرصتی باشد تا بخشی از توجهات را به حوزه مقاومت معطوف کنیم. با برگزاری رویدادهای مختلف، می‌توان ظلمی را که بر مردم فلسطین و لبنان روا داشته می‌شود، به نمایش گذاشت.

وی اضافه کرد: طی چهار دهه گذشته، کتاب‌های زیادی در حوزه مقاومت منتشر شده‌اند که اکنون باید بازخوانی و برخی آثار احیا شوند. هفته کتاب می‌تواند نقطه عطفی برای تولیدات جدید نیز باشد. همچنین، ایجاد ارتباط میان نویسندگان و ناشران حوزه مقاومت در کشورهای مختلف می‌تواند به معرفی گسترده این آثار کمک کند و یک گردهمایی از دل‌های همراه با مقاومت را در میان فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی به وجود آورد.

محمدخانی در ادامه گفت‌وگو به ارزیابی جریان نشر کتاب‌های مقاومت پرداخت و اشاره کرد: نشر کتاب‌های مقاومت در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته و در مقایسه با گذشته، تولیدات بیشتری در این زمینه انجام شده است. نقطه عطف این تولیدات به روایت زندگی شهدای مدافع حرم برمی‌گردد که طی سال‌های اخیر تقویت ‌کننده نشر کتاب‌های محور مقاومت بوده است. مقاومت تا هر زمان که زنده است، این کتاب‌ها هم جایگاه خود را حفظ خواهند کرد و مخاطبان خود را خواهند داشت.

مدیر انتشارات روایت فتح در رابطه با فعالیت‌های فرهنگی سایر کشورها در این زمینه گفت: برای ارزیابی میزان و کیفیت تولیدات فرهنگی در سایر کشورهای جریان مقاومت، به تحقیقی جامع و دقیق نیاز است. این که چقدر از تولیدات فرهنگی در کشورهای دیگر مفید و مؤثر است، مسئله‌ای است که باید بررسی شود، اما در کشور ما بخش زیادی از تولیدات به ادبیات پایداری و مقاومت اختصاص دارد و خوشبختانه نشرهای متعددی در این حوزه فعال هستند.

وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم، ترجمه و معرفی آثار حوزه مقاومت به زبان‌های دیگر است تا پیام این آثار به مخاطبان بین‌المللی نیز برسد. باید روی معرفی و بازخوانی آثار مقاومت در سطح جهانی کار بیشتری انجام شود و آثاری که هنوز ترجمه نشده‌اند یا به زبان‌های دیگر نیاز دارند، به شکل گسترده‌تری معرفی شوند. این امر می‌تواند به مخاطبان جهانی امکان دهد تا از محتوای ارزشمند این آثار بهره‌مند شوند و پیام مقاومت به گوش تمامی مردم دنیا برسد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار