کارشناس ارشد مسائل منطقه غرب آسیا:

رژیم صهیونیستی با تلفات سنگین از لبنان فرار می‌کند

اسداللهی گفت: جنگ اخیر اسرائیل با غزه و لبنان؛ به رغم اینکه همه ما را غمگین کرده ولی وقتی به تاریخ جنگ نامتقارن نگاه می‌کنم می‌بینیم پیروزی با ما است. در واقع پیروزی شروع شده و رژیم صهیونیستی به هر شهر و روستایی که در جنوب لبنان حمله می‌کند، نیروهایش بعد از تلفات سنگین و شکست مجبور به فرار می‌شوند.
کد خبر: ۷۰۴۵۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵ - 10November 2024

اختلافات داخلی ایران بر روی جبهه مقاومت؛ تأثیر منفی داردبه گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «مسعود اسداللهی» کارشناس ارشد مسائل منطقه غرب آسیا در ویژه‌برنامه «روایت لبنان» از سلسله جلسات بزم اندیشه که در مجتمع دانشجویی امام رضا علیه‌السلام آستان قدس رضوی برگزار شد، طی سخنانی جنگ اسرائیل علیه غزه و لبنان را مصداق جنگ نامتقارن دانست و اظهار داشت: وقتی عملیات طوفان الاقصی شروع شد کسی تصور نمی‌کرد جنگی که اسرائیل شروع کرد بیش از یک سال به طول بینجامد.

اسداللهی انگیزه طرف ضعیف از ورود به جنگ نامتقارن را دفاع از کیان خود دانست و گفت: در این مدل جنگی، چون طرف ضعیف، مورد ظلم قرار گرفته، کاری  به این ندارد که حریفش از او قوی‌تر است و می‌گوید: ما چاره‌ای جز دفاع از خودمان تا پای جان نداریم. در جنگ کلاسیک معیار قضاوت کمّی است و عدد و رقم مشخص و قضاوت نسبتاً راحت است.

این کارشناس بین‌الملل با تاکید بر اینکه در تاریخ معاصر هر جنگ نامتقارنی که اتفاق افتاده گروه کوچک برنده بوده و این جزو عجایب تاریخ است، افزود:  اولین مورد، جنگ ویتنام است؛ آمریکا در دهه ۶۰ میلادی با تمام قوا و پیشرفته‌ترین سلاح‌ها به ویتنام حمله کرد و روستا‌ها و شهر‌های این کشور را با بمب‌ها و سلاح‌های ممنوعه خود سوزاند. با اینکه آمریکا ۵۰۰ هزار نفر نیرو به ویتنام برد، بعد از ۱۵ سال به طرزی مفتضحانه‌ای شکست خورد.

وی افزود: در واقع گروه مقاومت مردم ویتنام، ۱۵ سال وجب به وجب جلو آمدند و کشته زیادی دادند تا اینکه سرانجام به پشت دیوار سفارت آمریکا در پایتخت ویتنام رسیدند، هلیکوپتر‌های آمریکایی روی پشت بام سفارت آمدند و دیپلمات‌های خود را نجات دادند.

اسداللهی سومین نمونه از پیروزی گروهی کوچک در جنگی نامتقاران را مربوط به کشور لبنان دانست و تاکید کرد:  در سال ۱۹۸۲ میلادی، ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی، حمله‌ای همه جانبه را به لبنان آغاز و حتی بیروت را هم اشغال کرد. اسرائیلی‌ها همه جا اعلام کردند لبنان بعد از مصر، دومین کشوری است که با ما پیمان صلح امضا خواهد کرد، اما آرزوی باطل آنها عملی نشد، چون شیعیان جنوب لبنان از ایران کمک خواستند و سپاه به کمک آنها شتافت و نیرویی مقاومتی از خود جوانان لبنانی تشکیل داد.

کارشناس ارشد مسائل منطقه غرب آسیا خاطرنشان کرد:حزب الله لبنان  ۱۸ سال با اسرائیل جنگید و شهدای زیادی داد. حتی سید عباس موسوی، اولین دبیر کل آن شهید شد، اما در سال  ۲۰۰۰ میلادی یعنی سوم خرداد ۱۳۷۹ اسرائیل که به اصطلاح ابرقدرت منطقه بود و اعراب می‌گفتند نمی‌توان شکستش داد، از حزب الله شکست خورد. من آن زمان در لبنان شاهد همه وقایع  بودم و کتابی را با نام «حزب الله گذشته حال و آینده» نوشتم که برخی از مطالب آن را شهید مقاومت، سید حسن نصرالله، برایم بیان فرمودند.

وی جنگ فرسایشی را راهبرد نظامی نیرو‌های مقاومت دانست و تأکید کرد: از نام این جنگ می‌توانید بفهمید که طولانی مدت است، چون فرسایش چیزی نیست که در مدت کوتاهی حاصل شود. در جنگ کلاسیک وقتی دو ارتش بزرگ می‌خواهند نیروهایشان را جابجا کنند طرف مقابل می‌تواند حدس بزند کجا می‌روند و عملیات بعدی کجا انجام می‌شود ولی در جنگ نامتقارن، گروه کوچک است که تصمیم می‌گیرد حمله کند جایی را هم تصرف نمی‌کند، چون چریکی هست. یعنی با توجه شرایط خودش هر وقت سلاح دید حمله می‌کند این مساله باعث فاصله زمانی می‌شود، یعنی در این جنگ همه چیز برای ارتش بزرگ مبهم است.

اسداللهی با اشاره به اینکه در جنگ فرسایشی، ارتش بزرگ باید همواره در حال آماده باش باشد، افزود: هر ارتش کلاسیکی که مدت طولانی در آماده باش باشد فرسوده می‌شود، این یک اصل است و هیچ استثنایی هم وجود ندارد. وقتی طوفان‌الاقصی شروع شد، اسرائیل در ماه اول فقط بمباران می‌کرد، کم کم زمزمه این به وجود آمد که اسرائیل می‌خواهد ورود زمینی پیدا کند. افراد عاقل رژیم صهیونیستی شروع به هشدار به نتانیاهو و رییس ارتش این رژیم کردند که دارید اشتباه می‌کنید و ورود به غزه مانند دست کردن در لانه زنبور است، ولی نتانیاهو دنبال پیروزی بود و شکستی مفتضحانه در هفتم اکتبر خورده بود و باید با پیروزی خیلی درخشانی آن را جبران می‌کرد، این بود که  به این نصیحت‌ها گوش نکرد و حمله زمینی را انجام داد ولی به نتیجه‌ای نرسید و امروز بعد از یک سال هنور مقاومت زنده است. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل دلیل انتقال جنگ از غزه به لبنان را ناامیدی اسرائیل از نابود کردن حماس و مقاومت دانست و تصریح کرد: وقتی رژیم صهیونیستی فهمید حماس و مقاومت از بین نمی‌رود و جنگ در غزه برایشان سودی ندارد تصمیم گرفت نیروهایشان را خارج کنند، اما  چون باعث آبروریزی می‌شد اعلام کردند، تا زمانی که حزب الله هست نمی‌توانیم در غزه پیروز شویم و اول باید حزب الله را از بین ببریم. در جنگ فرسایشی، ارتش بزرگ به تدریج اراده ادامه جنگ را از دست می‌دهد، چون مثلا وقتی یک رهبر را می‌کشند فردی تواناتر از او روی کار می‌آید.

وی اضافه کرد: وقتی در لبنان، دبیر کل قبلی حزب‌الله؛ «سید عباس موسوی» را به شهادت رساندند و شهید بزرگوار؛ «سید حسن نصرالله» به جایش آمد، خود صهیونیست‌ها بار‌ها اعتراف کردند که یکی از اشتباهات راهبردی ما ترور سید عباس بود و دیدیم فردی به مراتب تواناتر از او روی کار آمده است.

اسداللهی یادآور شد: سید حسن نصرالله ۳۳ سال دبیر کل حزب الله بود. کسانی که در لبنان زیر چهل سال دارند دوره‌ای را بدون سید حسن به یاد ندارند؛ معجزاتش، هوش و ذکاوتش، توانایی، ایمان و اخلاصش را دیده‌اند. اسطوره عجیبی بود، نه تنها او را دوست داشتند، بلکه وقتی شهید شد برای مردم لبنان قابل قبول نبود که لبنان بدون سید حسن باشد چه برسد که حزب الله بدون سید حسن بماند.

کارشناس ارشد مسائل منطقه غرب آسیا با تاکید بر ضرورت حمایت و همدردی با مردم لبنان گفت: یکی از کار‌هایی که برای کمک به حزب‌الله می‌توانیم انجام دهیم این است که به آنها روحیه بدهیم که بتوانند از این مرحله عبور کنند و بدانند جمهوری اسلامی حامی آنهاست و نظام در حمایت از آنها یکدست است، چون اختلافات داخلی ما روی روحیه آنها اثر می‌گذارد. بعد از جنگ ۳۳ روزه لبنان با اسرائیل، یکی از کارشناسان رژیم صهیونیستی مقاله‌ای نوشته بود با این جمله که: «حزب الله پیروز شد، چون شکست نخورده بود، اسرائیل شکست خورد، چون پیروز نشده بود».

وی در پاسخ به این شبهه و سوال برخی از افراد که با شهادت تعداد زیادی از مردم و رهبران لبنان و غزه، ارزش جنگ و مقاومت چیست؟ تصریح کرد: این ماهیت جنگ نامتقارن است، جنگی است طولانی و نابرابر و نامتوازن که مردم و رهبران زیادی از طرف کوچک‌تر شهید و ویرانی زیادی ایجاد می‌شود ولی، قطعا طرف کوچک پیروز میدان است.

اسداللهی درباره مشاهدات خود در جریان جنگ ۳۳ روزه لبنان تصریح کرد: در این جنگ من در لبنان بودم، آن موقع اگر کسی وسعت ویرانی و شهدا را می‌دید تصور می‌کرد، حزب الله کمرش شکسته و دیگر نمی‌تواند قد راست کند ولی الان خود اسرائیلی‌ها می‌گویند حزب الله به مراتب قویتر از سال ۲۰۰۶ است. حتی در رسانه‌های اسرائیلی، خودشان از روحیه و مقاومت نیرو‌های حزب‌الله تعجب کرده بودند و یکی نوشته بود: به نظر من، سید حسن نصرالله، زنده است. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به وصایای شهید سید حسن نصرالله قبل از شهادتش تصریح کرد:  سید مقاومت دو روز قبل از شهادتش خطاب به  مردم لبنان گفته بود که من مدت طولانی در میان شما نخواهم بود و تعدادی از فرماندهان شهید می‌شوند، اما تدابیری اندیشیدم که مقاومت در هر شرایطی با قدرت به کار خودش ادامه دهد. یکی از تدابیر این بود که برای هر پستی چندین نفر را در نظر گرفتند که هر کدام از مسئولان حزب الله شهید شد بلافاصله سمت به نفر بعدی برسد، یعنی هیچ چیزی را نامشخص نگذاشتند. در چنین شرایطی هر تشکیلاتی بود قطعا با شهادت فرماندهانش از هم می‌پاشید، اما شما می‌بینید که حزب‌الله به سرعت از این شوک خود را نجات داده و با برنامه، قدرت و صلابت می‌جنگد و به راه خود ادامه می‌دهد.

وی مشکل کنونی حزب الله را آوارگان غیرنظامی دانست و افزود: بحمدالله، مقاومت اسلامی لبنان از نظر نظامی مشکل ندارد، مشکل اصلی اسکان و فراهم کردن امکانات زندگی برای آوارگان لبنان است. در جنگ ۳۳ روزه، بشار اسد به کمک لبنان آمد و کل امکاناتش را بسیج و تجهیز کرد و آوارگان شیعه را اسکان داد، اما الان سوریه بعد از ۱۰ سال جنگ با داعش، در شرایطی است که هنوز بسیاری از مناطق خودش تحت اشغال است و نمی‌تواند به مردم لبنان کمک کند و این ما هستیم که باید به یاری لبنان بشتابیم.

اسداللهی با تقدیر از کمک‌های مالی مردم ایران به مردم مظلوم لبنان تصریح کرد: خوشبختانه پویشی در کشورمان برای کمک به مردم لبنان شروع و مراسم گلریزانی برگزار شد و مردم طلا‌های خود را در حجم بسیار زیادی به مردم لبنان هدیه دادند. فیلم‌های اینها در لبنان پخش شده و تاثیر بسیار خوبی در روحیه مردم لبنان داشته است. کشور ایران «ام القری» مردم لبنان است، اگر ما سستی کنیم، مقاومتشان از هم می‌پاشد، ما باید به اینها کمک کنیم.

کارشناس ارشد مسائل منطقه غرب آسیا در پایان صحبتش پیروز قطعی میدان را حزب الله لبنان دانست و خاطرنشان کرد: این جنگ به رغم اینکه همه ما را غمگین کرده ولی وقتی به تاریخ جنگ نامتقارن نگاه می‌کنم می‌بینیم پیروزی با ما است. در واقع پیروزی شروع شده و رژیم صهیونیستی به هر شهر و روستایی که در جنوب لبنان حمله می‌کند، نیروهایش بعد از تلفات سنگین و شکست مجبور به فرار می‌شوند و به امید خداوند، پیروزی نهایی هم به زودی حاصل خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار