به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، نشست تخصصی بررسی ابعاد حقوقی جنایت اسرائیل علیه غزه و لبنان با تاکید بر حقوق زنان و کودکان به همت پژوهشکده زنان و با همکاری گروه حقوق دانشکده علوم اجتماعی اقتصادی دانشگاه و سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این نشست ابعاد مختلف نقض حقوق زنان و کودکان محور مقاومت مورد توجه کارشناسان و اساتید مدعو قرار گرفت.
«لطیفه حسینی» مدیر گروه حقوق دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا (س)، پیرامون حق آموزش کودکان در مخاصمات مسلحانه سخنرانی کرد و ابعاد نقض این حق از منظر قواعد حقوق بشردوستانه بین المللی توسط اسرائیل را بررسی نمود.
حسینی گفت: اسرائیل مردم فلسطینی را مجبور به کوچ اجباری کرد که خلاف مقررات است و جنایاتش با بمباران مدارس به حد بالای خود رسیده است و اینکه اسراییل در قطعنامههای رژیم صهیونیستی به عنوان جنایتکار و ناقض حقوق عنوان نشده، نشان از انفعالی بودن رویکرد مجمع عمومی سازمان ملل دارد.
در ادامه نشست، «زینب فرهمندزاد» عضو هیئت علمی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی به تشریح ابعاد جنایت رژیم صهیونیستی از منظر نقض قواعد بشردوستانه بینالمللی با تاکید بر سازوکارهای حقوقی پرداخت و پیگرد جنایات رژیم را تحلیل و ارائه راهکار نمود.
فرهمندزاد گفت: زنان و کودکان باید از حملات رژیم صهیونیستی در امان باشند و غیر نظامیان نباید هدف مشروع در جنگ و مخاصمه تلقی شوند.
وی اظهار داشت: قطعنامههای مجمع عمومی الزامآور نیستند و حالت توصیهای دارند، و ما باید با ایجاد روشها راهکارهایی، قطعنامهها را الزامآور کنیم. یکی از این راهها تحریم کالاهای اسرائیلی است تا از نظر اقتصادی، ضربهای به رژیم صهیونیستی وارد کنیم.
«مریم احمدی نژاد» عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)، به عنوان آخرین سخنران، ارائه خود تحت عنوان نقد و ارزیابی عملکرد رژیم اسرائیلی متعاقب عملیات طوفان الاقصی از منظر حق بر حقیقت را طرح نمود.
احمدی نژاد تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در پنهان کردن جنایات خود در غزه موفق عمل نکرده است.
وی با اشاره به خشونتهای باورنکردنی جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه و نسل غیرقابل قبول رژیم صهیونیستی افزود: ۷۰ درصد شهدای غزه مربوط به زنان و کودکان هستند و در واقع در هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه کشته میشوند که کمبود تجهیزات پزشکی شرایط را نامطلوبتر کرده است و به اظهار هزاران نفر از حامیان فلسطین شبکههای مجازی و پلتفرمها از جمله فیسبوک، همه محتواهای مربوط به فلسطین و غزه را محدود کرده اند و پس از حملات اخیر نزدیک به ۸۰ درصد شبکه اینترنت در غزه قطع شده است؛ قطعی برق، اینترنت، تخریب زیرساختها همچنین کشتار خبرنگاران و سانسور خبری بر بی اطلاعی دنیا از عمق و ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی افزوده است. این در حالی است که سیاستمداران غربی بهکمک رسانهها که نقش کلیدی در شکلگیری ذهنیتها دارند، به گروههای مقاومت مردمی مانند «حماس» برچسب «متجاوز» میزنند و با این کار از اسرائیل بهعنوان «مظلوم» یاد میکنند.
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: از زمان انتفاضه بیش از ۱۲ هزار کودک فلسطینی بازداشت شدهاند که مورد شکنجههای مختلف از جمله خشونت فیزیکی، جنسی و سلولهای انفرادی قرار گرفتهاند.
گفتنی است از دیگر بخشهای این نشست تخصصی، حضور بر خط و بیان تجربه زیسته مونا موید، بانوی ایرانی ساکن لبنان، درخصوص جنایات اسرائیل علیه زنان در محور مقاومت بود.
انتهای پیام/ 271