به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، امروز (یکشنبه) اولین روز از ماه عزیز و مبارک رمضان است؛ ماهی که هر لحظهاش برکات فراوانی دارد.
به همین مناسبت گریزی به سخنان حجتالاسلام و المسلمین «مسعود عالی» فعال فرهنگی در مورد روزه ماه رمضان میزنیم. وی در این صوت، گریزی به وجوب روزه و دعاهای صحیفه سجادیه در استقبال و بدرقه این ماه عزیز زده است.
مشروح سخنان وی به شرح زیر است:
«امام صادق (علیهالسلام) در روایتی که شیخ صدوق (ره) آن را در «مَن لا یحضره الفقیه» نقل کرده، فرمودند که روزه ماه رمضان از ریاضتهای خصوصی انبیاء گذشته (علیهمالسلام) بوده است. امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: «إِنَّ شَهرَ رَمَضان، لَم یَفرُضِ اللهُ صیامَهُ عَلی أَحَدٍ مِنَ الأُمَمِ قَبلَنا» خداوند روزه ماه رمضان را بر امتهای پیشین واجب نکرده است.
راوی از امام (علیهالسلام) پرسید که چگونه خداوند روزه ماه رمضان را بر امتهای پیشین واجب نکرده است؛ در حالی که قرآن میفرماید: «کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلی الَّذینَ مِن قَبلِکُم/ روزه بر شما واجب شد؛ همانگونه که بر گذشتگان واجب بود» (/)
پس معلوم میشود که گذشتگان هم روزه داشتهاند.
امام صادق (علیهالسلام) فرمودند که «إِنَّما فَرَضَ اللهُ صِیامَ شَهرَ رَمَضانِ عَلی الأَنبِیاءِ دونَ الأُمَمِ» روزه ماه رمضان بر گذشتگان؛ فقط بر انبیاء گذشته واجب بود. خصوص روزه رمضان بر انبیاء گذشته واجب بوده است و امتهایشان نه!
خداوند به این امت تفضّل و لطفی کرد و روزه ماه رمضان را هم بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و هم بر امت ایشان واجب کرد.
روزه، یکی از ریاضتهای خصوصی انبیاء گذشته بوده است که برای ما نوشته شده است و برکات بسیار زیادی هم دارد؛ منتهی «روزه»، یکی از رزقهایی است که ماه رمضان دارد. این ماه رزقهای متعددی دارد.
امام سجاد (علیهالسلام) ۲ دعا در مورد ماه رمضان دارند؛ یکی دعای ۴۴ که دعای ورود به ماه رمضان است و اگر کسی بخواهد از ماه رمضان استقبال کند، چه آدابی دارد! همچنین دعای ۴۵ دارد که در مورد بدرقه ماه رمضان است و اگر کسی استقبال خوبی از ماه رمضان نکرده است، حداقل در انتها، بدرقه خوبی از این ماه داشته باشد.
امام سجاد (علیهالسلام) در این ۲ دعا توجه ما را به رزقهایی در ماه رمضان بهجز «روزه» جلب میکنند. توصیه میکنم اگر امکانپذیر است، دعای ۴۵ صحیفه سجادیه که مخصوص وداع با ماه رمضان است را جلوتر بخوانیم. حضرت (علیهالسلام) در دعای ۴۵ نیز مواردی را بیان فرمودهاند که انسان از همین ابتدای ماه رمضان به آنها توجه کند و نکند که آن انتها؛ زمانی که دعای وداع امام سجاد را دارد میخواند، حسرت بخورد که چرا اینها را نمیدانست و از ابتدا به آنها توجه نکرده بود!
اصولاً دعاهای اهل بیت (علیهمالسلام) در زمانها، مکانها و موقعیتهای مختلف دست روی چیزهایی میگذارند که کارگشا هستند و گره را باز میکند و تلنگرهای بسیار مهمی است.»
انتهای پیام/ 118