به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، آیتالله «سید احمد علمالهدی» امام جمعه مشهد در نخستین نمازجمعه ماه مبارک رمضان در سال جاری و در جمع روزهداران بارگاه منور رضوی؛ با اشاره به مشکلات همزیستی جوامع دینی مادی، طی سخنانی اظهار داشت: امروز توسعه ارتباطات تمام دنیا را به هم متصل و مشارکتهای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی مملکتها را بههم مرتبط کرده و این شکل به وجود آمده که یک جامعه دینی باید در ارتباط با جوامع مادی زندگی کند در حالی که بین جامعه دینی و مادی تفاوت ماهوی وجود دارد.
وی با بیان اینکه جامعهای که دینمدار است و جامعهای که دین و خدا در هیچ اصلی از آن جامعه مطرح نیست؛ دو جامعه کاملأ متفاوت هستند، یادآور شد: زمانی برای یک جامعه خدا مطرح است پس همه چیز را برای خدا میخواهد و از بسیاری داشتههایش در زندگی دست میکشد چراکه پروردگار برای او مطرح است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه اگر خدا در زندگی فردی وجود نداشته باشد، جز به قدرت، ثروت و منافع مادی خود روی چیز دیگری فکر نمیکند، افزود: برای کسی که خدا را قبول ندارد، انجام کاری برای دوستی پایدار، مسائل اخلاقی و نوعدوستی انگیزه معقولی نیست مگر اینکه همه اینها را در جریان قدرت، ثروت و منفعت خود استخدام کند.
آیتالله علمالهدی متذکر شد: اگر در تحلیلها از دولتهای جوامع مادی؛ روی دوستی، اخلاق و فرهنگشان حساب باز کنید، نهایت سادهاندیشی است، زیرا عنصری که خدا ندارد، چرا باید پایبند به چیز دیگری جز قدرت و منفعت خود باشد؟
وی با تأکید بر اینکه امروز برای آمریکا در همه ارتباطاتی که با دنیا برقرار میکند، مسئله قدرت و ثروت مطرح است، در ادامه عنوان کرد: روزی که منفعت او اقتضا کند روی قدیمیترین دوستش نیز قدم میگذارد و او را زمین میزند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی همچنین تصریح کرد: وابسته شدن به جریان و قدرتی که جز پول و منفعت برای او هیچ چیز دیگری مطرح نیست، یک اشتباه راهبردی است. به بیان دیگر؛ سادهاندیشی است که بگوییم با چنین جریانی دست بدهیم و با این دست دادن مشکلات داخلی خودمان را حل میکنیم.
علمالهدی در تکمیل صحبتهای خود بیان کرد: اگر مشکلات داخلی و ناگواریهای اجتماعی و اقتصادی ما به نفع دشمن باشد، با تمام قدرت ما را در این وضع نگه میدارد چه با او دشمنی کنیم و بگوییم «مرگ بر آمریکا» و چه به او دست بدهیم و دوست باشیم.
وی در ادامه به ریشه تشدید فشار آمریکا بر ایران اشاره و اضافه کرد: انقلاب اسلامی، ایران را از چنگال آمریکا درآورد. ۳۵ سال این دولت؛ بر همه مقدرات کشور ما سیطره داشت که شهدا آمدند و به رهبری امام خمینی (ره)، مملکت را از چنگال ایالات متحده آمریکا درآوردند، بعد هم جوانان ما در جریان تسخیر لانه جاسوسی در آبان ۵۸ به آنان سیلی زدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: آمریکا پس از شکست از انقلاب اسلامی، صدام را وادار کرد تا روبروی جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد، اما آنجایی که ما پیروز شدیم و صدام شکست خورد، همین آمریکاییها آمدند عراق را گرفتند و صدام را به بدترین وضعیت کشتند، زیرا منافع آن روز آمریکا این طور اقتضا میکرد.
آیتالله علمالهدی همچنین تشریح کرد: مشابه همین قضیه با «معمر قذافی» حاکم وقت لیبی رخ داد. او سالها با استکبار مقابله میکرد و به همین واسطه در کشورهای مسلمان عزت داشت. همهگونه قدرت آبادی و ارتقا در کشورش موجود بود، اما انگلیسیها او را فریب دادند؛ به طوری که فناوری هستهای خود را بهخاطر دوستی با آمریکا کنار گذاشت و شد غلام حلقه به گوش او و در نهایت نیز قذافی به بدترین وضعیت کشته شد. اشرف غنی، حسنی مبارک و برخی دیگر از حکام کشورها هم به همین سرنوشت دچار شدند.
وی در بخش دیگری از صحبت خود با انتقاد از موضع رئیسجمهور نسبت به تحلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی از فضای مذاکره با آمریکا، اظهار داشت: این که بگوییم «ما میخواستیم مذاکره کنیم ولی، چون رهبر معظم انقلاب اسلامی مخالف هستند، مذاکره نمیکنیم»، بیوفایی و جفا به ایشان است چراکه آیتالله خامنهای تحکمی در گفتارشان نبود. ایشان از قرآن استدلال کردند، دلیل آوردند و تجربههای گذشته را نشان دادند که گفتند نه عاقلانه، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه است.
خطیب جمعه مشهد در تکمیل صحبت خود عنوان کرد: چشممان باید باز شود چراکه جامعه ایران؛ جامعهای دینی است و خدامحوری در جامعه ما در جریان است. همه جا خدا ما را یاری کرده و ۴۶ سال است دنیا عزمش را جزم کرده تا ما را برندازی کند، اما امروز قویتر از گذشته هستیم و این کار خداست. در چنین جامعهای چطور باید با دشمن خدا دست بدهیم و به او وابسته شویم؟
علمالهدی با اشاره به ایثارگریهای شهدا در طول تاریخ انقلاب گفت: از شهدای ما در دوران دفاع مقدس، ۱۴ هزار نفر روزه داشتند و شهید شدند. شما روزه هستید و حالت روزهدار را درک میکنید، روزهداری که در عین روزه به شهادت میرسد بنده خالص خداست و وجودش سرمایه دین و این مملکت است. آن وقت ما در این مملکت باید بیاییم بگوییم قانون حجاب را اجرا نمیکنیم، چون نمیخواهیم مقابل مردم بایستیم؟!
وی در پایان صحبت خود با انتقاد از برخی موضعگیریها در خصوص قانون حجاب، متذکر شد: شما خدا و آیه قرآن را قبول دارید. پروردگاذ در آیه ۴۱ سوره حج میفرماید: «بندگان ما که مکنت، قدرت و حکومت پیدا میکنند، نهی از منکر میکنند». اگر بخواهید به خاطر قانون حجاب در مقابل عدهای خاص نایستید، باید در نقطه مقابلش یعنی در مقابل خدا بایستید. از پیغمبر (ص) خجالت میکشیم، خدا و پیغمبری که ما را نصرت دادند و کشور به این موفقیتها رسیده است.
انتهای پیام/