به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، بیست و ششمین سالگرد شهادت امیر سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» صبح امروز (پنجشنبه) با حضور سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مسجد امام خمینی (ره) ستاد فرماندهی ارتش برگزار شد.
در این مراسم امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش، حجتالاسلام «سید اسماعیل خطیب» وزیر اطلاعات، سردار «علی عبداللهی» معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح، امیر دریادار «حبیبالله سیاری» معاون هماهنگکننده ارتش، حجتالاسلام والمسلمین «عباس محمدحسنی» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، امیر سرتیپ «محمد اکرمینیا» معاون هماهنگکننده سازمان عقیدتی سیاسی آجا، امیر سرتیپ «محمد محمودی» معاون اجرایی ارتش، امیر سرتیپ «سید حسام هاشمی» جانشین رئیس هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی، امیر سرتیپ «محمد یوسفی خوشقلب» معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش، و «مهدی صیاد شیرازی» فرزند شهید علی صیاد شیرازی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری حضور یافتند.
سرلشکر باقری: بنبستشکنی ویژگی برجسته شهید صیاد شیرازی بود/ ارتشیان راه او را به خوبی ادامه میدهند
سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رییس ستاد کل نیروهای مسلح امروز (پنجشنبه) در حاشیه این مراسم، اظهار داشت: شهید صیاد شیرازی، از بزرگان و فرماندهان موفق دوران دفاع مقدس است و یاد و خاطرات بسیار ارزشمندی از این همرزم و فرمانده عزیز در ذهنها باقی مانده است.
وی افزود: از ویژگیهای ارزشمند این بزرگوار میتوان به تاکید و تکیه بر وحدت نیروهای مسلح و توکل بینظیر به قدرت خداوند و موفقیت رزمندگان اسلام اشاره کرد. بنبستشکنی از ویژگیهای برجسته او بود.
سرلشکر باقر تاکید کرد: شهید صیاد شیرازی فردی متواضع، سختکوش، توانمند و خوشفکر در دوران دفاع مقدس بود و پس از آن در مسئولیتهایی که عهدهدار بود، خوش درخشید و سرانجام با شهادت که پاداش مردان خداست، به محضر پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ص) شرفیاب شد.
وی خاطرنشان کرد: ارتشیان عزیز ما، همه رزمندگان و همرزمان، راه این بزرگوار را به خوبی ادامه میدهند.
دریادار سیاری: شهید صیاد شیرازی از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی ایران دفاع کرد
امیر دریادار «حبیب الله سیاری» رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش نیز در این مراسم گفت: ابعاد شخصیتی شهید صیاد شیرازی بسیار گسترده و پیچیده است. اگر بخواهیم در یک جمله بگویم که شهید صیاد را چگونه میشناسم، ممکن نیست، اما میتوان گفت که او یک الگوست. این الگو دارای ابعاد، مؤلفهها و شاخصهایی است که باید به تمامی آنها پرداخته شود.
امیر دریادار سیاری افزود: نقش شهید صیاد شیرازی در پیروزی انقلاب اسلامی قابل تأمل است. در زمان پیروزی انقلاب، هنگامی که شهید صیادی به عنوان سروان در مرکز آموزش خدمت میکرد، نقش بسزایی در این پیروزی ایفا نمود و با چه افرادی در ارتباط بود و چه اقدامات مؤثری انجام داده است. این یک بعد از شخصیت اوست که اگر باز شود، مطالب بسیار زیادی را دربر خواهد گرفت.
وی افزود: اگر به ناآرامیهایی که عناصر ضد انقلاب پس از پیروزی انقلاب در گوشه و کنار کشور به وجود آوردند، نگاهی کنیم، متوجه خواهیم شد که شهید صیاد یکی از نخستین افرادی بود که در صحنه حضور پیدا کرد و چگونه با عناصر منافق مقابله کرد. او توانست امنیت و آسایش را برای مردم در آن مناطق به ارمغان آورد که این خود یک بعد دیگر از شخصیت اوست.
وی گفت: علاوه بر این، میتوان به نقش شهید صیاد در دوران دفاع مقدس اشاره کرد. مسئولیتهایی که او در این زمان بر عهده داشت، جایگاه ویژهای دارد. نحوه فرماندهی و مدیریت او به ویژه در عملیاتهایی مانند فتحالمبین و بیتالمقدس، قابل ذکر و بحث و گفتوگو است.
معاون هماهنگکننده ارتش تصریح کرد: نقش شهید صیاد شیرازی در ایجاد اتحاد میان نیروها نیز بسیار حائز اهمیت است. او نخستین کسی بود که به این کار دامن زد، زیرا اتحاد و انسجام رمز پیروزی ما در دوران دفاع مقدس بود. شهید صیاد با دلیرمندی و شجاعت، بار این مسئولیت را بر دوش کشید.
وی ادامه داد: بوسه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تابوت شهید صیاد شیرازی معنایی عمیق و معنوی را منتقل کرد.
دریادار سیاری افزود: اگر ویژگیهای شخصیت شهید صیاد را در ابعاد مختلف تبیین کنیم و در قالب کتابی برای نسل فعلی و آینده ارائه دهیم، آیندگان میتوانند از این الگو بهرهبرداری لازم را داشته باشند و بدانند که چنین شخصیتهایی در کشور ما وجود داشتهاند که توانستهاند از انقلاب و تمامیت ارضی کشور دفاع کنند.
سرلشکر موسوی: بزرگترین امتیاز نیروهای مسلح ایران استقلال از ابرقدرتهاست
امیر سرلشکر «عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش نیز در این مراسم اظهار کرد: پس از گذشت ۲۶ سال، امروز در سراسر کشور، مراسم متعددی به منظور بزرگداشت شهید بزرگوار برگزار میشود. مردم از طبقات مختلف، با ادای احترام و ابراز ارادت، یاد ایشان را گرامی میدارند. این توجه و ارادت، به سبب ویژگیهای خاص شهید صیاد شیرازی است که بارزترین آنها اخلاص، امیدواری و پیروی کامل از ولایت فقیه بدون هیچگونه قید و شرطی بود.
وی افزود: شهید صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس، از برجستهترین فرماندهان بود و بسیاری از فتحهای بزرگ آن دوران به نام او ثبت شده است. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همچون سربازی فداکار در کنار نظام و انقلاب قرار داشت و پس از پایان جنگ نیز، تا عملیات مرصاد و حوادث دیگر، همواره در صحنه بود. در نهایت، استکبار جهانی و منافقین انتقام خود را از او گرفتند. البته، شهید صیاد شیرازی به آنچه که حقش بود، پس از سالها تلاش دست یافت و شهادت، پاداش شایستهای برای او بود.
سرلشکر موسوی درباره ویژگی بارز شهید صیاد گفت: بیش از هر چیز دیگری میتوان به اخلاص او اشاره کرد؛ البته ویژگیهای متعدد دیگری نیز داشتند که در مصاحبهها و سخنرانیهای چند دقیقهای نمیتوان حق مطلب را ادا کرد. بصیرت، دید آیندهنگرانه، تسلط بر مسائل نظامی و روحیه وحدت خواهی از جمله ویژگیهای او بود. در هر کجا که انقلاب و نظام و مردم به کمک نیاز داشتند، او نخستین فردی بود که حاضر میشد. امیدواریم همه ما بتوانیم پیرو راه این شهدای بزرگوار، از جمله شهید صیاد شیرازی باشیم.
فرمانده کل ارتش در ادامه درباره توانمندیها و ظرفیتهای نظامی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، ما دارای برخی تواناییها بودیم، اما بزرگترین اشکال آن وابستگی به خارج بود. اگرچه در آن زمان، حمایت و پشتیبانی خارجی وجود داشت، اما معلوم نبود که در میدان واقعی چه کاری میتوانستیم انجام دهیم.
وی افزود: امروز به برکت نظام اسلامی و فرماندهی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) هر آنچه که برای دفاع نیاز داریم توسط جوانان خودمان ساخته میشود.
سرلشکر موسوی ادامه داد: بزرگترین حُسن این امر این است که اولاً، به هیچ کشوری خارج از مرزهای ایران وابسته نیستیم و ثانیاً این تجهیزات متناسب با نیازهای خودمان تعریف، ساخته و به کار گرفته میشود. این اقدامات، متناسب با تاکتیکها و دکترین بومی ماست و قدرتی که بر اساس ایمان به خداوند بزرگ، متکی به مردم و خودمان باشد، شکستناپذیر است و میتواند در عرصههای مختلف موفقیتهای چشمگیری کسب کند و ماموریتهای خود را به خوبی انجام دهد.
سرلشکر سلامی: شهید «صیاد شیرازی» یک فرمانده کامل و نابغه نظامی بود
سردار سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه نیز اظهار داشت: شهید صیاد شیرازی را میشناختم، البته نه به اندازهای که شخصیت او بزرگ بود؛ بلکه به اندازه خودم.
سرلشکر سلامی ادامه داد: شهید صیاد شیرازی یک فرمانده کامل بود، هم در وارستگی معنوی، هم در اخلاق، معرفت و ادب. همچنین، او دارای روحیهای بسیار شجاع، با اعتماد به نفس کامل و اهل ایثار و گذشت بود و در عین حال، فردی مدبر و دارای نبوغ نظامی بسیار بالا بود.
فرمانده کل سپاه افزود: شهید صیاد شیرازی به سرعت مدارج فرماندهی را طی کرد و میتوانست بزرگترین سازمانهای نظامی را به راستی هدایت و رهبری کند. او شخصیتی ممتاز بود که از انسجام فکری و ابعاد اخلاقی برخوردار بود و بهعنوان یک فرمانده الگو برای تمامی فرماندهان در نیروهای مسلح شناخته میشد. در نهایت، او به فیض الهی و شهادت که شایستگی آن را داشت، نائل آمد.
وزیر اطلاعات: آرایش نظامی منطقه نشاندهنده اقتدار نیروهای مسلح ایران است
حجتالاسلام «اسماعیل خطیب» وزیر اطلاعات در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس، اظهار داشت: ارتش امروز با ارتش قبل از انقلاب قابل قیاس نیست؛ چرا که ارتش امروز مکتبی و شجره طیبه است.
وی ادامه داد: ارتش امروز ایران، به حبلاللهالمتین و خدا وصل است و در خدمت مردم است نه در مقابل مردم.
وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: امروز توانمندی و اقتدار ارتش و نیروهای مسلح ما در دنیا زبانزد است و قدرتهای بزرگ و آمریکا را به چالش کشیده و آرایشهای نظامی منطقه نشان دهنده قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است.
انتهای پیام/271