صالحی: حمایت از هنرمندان از اولویت‌های اصلی مدیریتی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حمایت از هنرمندان یکی از اولویت‌های اصلی مدیریتی است که باید با تمام توان از آنان انجام بدهیم و امید داریم که چنین مؤلفه‌های بیشتری برای ترویج فرهنگ و مذهب در کشور داشته باشیم.
کد خبر: ۷۴۶۵۹۱
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸ - 15May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (پنجشنبه) در آئین رونمایی از کتاب مسجد جامع عتیق شهرستان بابل که در شبستان این مسجد برگزار شد، با بیان اینکه مسجد جامع، در معماری دوره اسلامی ایران، به مساجدی گفته می‌شد که در هر شهر برای گردهمایی مردم توسط حاکمان تأسیس می‌شد و نماز‌های گروهی مهم مانند نماز جمعه و نماز عید در آن اقامه می‌شد، اظهار داشت: از زمانی که جامعه اسلامی شکل گرفت در کنار مساجد محلی عنوانی به نام مسجد جامع شکل گرفت که کارکرد‌های متنوعی داشته که از جمله کارکرد‌های آن محلی برای اجتماع مردم برای خواندن خطابه بوده است.

صالحی: حمایت از هنرمندان از اولویت‌های اصلی مدیریتی است

وی با اشاره به اینکه مساجد جامع به عنوان مرکز اطلاع رسانی و جایگاه اطلاع رسانی حکومت اسلامی بوده و علاوه بر آن تا مدت‌ها این مساجد به عنوان محل قضاوت در شهر‌ها مطرح بوده است، افزود: مساجد جامع تجلی‌بخش قسمت مهمی از معماری و تاریخ اسلامی شهر‌ها را تشکیل می‌دهند که هر بیننده مسلمان و غیرمسلمانی را مجذوب خودمی کندو آشنایی با این تاریخ، عامل بالندگی به فرهنگ، تاریخ و هنر اسلامی ایرانی بوده است.

صالحی با بیان اینکه اوج اعتلا و شکوفایی هنر معماری ایرانی اسلامی را می‌توان در ساخت مسجد در ایران جست‌و‌جو کرد، گفت: مساجد ایرانی جامع اغلب، عمری طولانی داشته و تحولات فراوانی به خود دیده است و هر کدام یادگاری دوره تاریخی بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مساجد به عنوان نماد ایران زمین بوده‌اند، عنوان کرد: مساجد تاریخی و مساجد جامع به طور قطع، بنای مذهبی اصلی اسلامی است که والاترین کارکرد آن، عبادت جمعی است و مساجد ایرانی به عنوان کانون عبادی، اجتماعی و فرهنگی، هویت دیرپایی دارد که هرگز نمی‌تواند از ساختار اجتماعی و شهری آن جدا شود. سلسله مراتب فرم و نوع مساجد ایران از پیوستگی کالبدی جدایی ناپذیری برخوردارند.

صالحی با اشاره به اینکه بازخوانی چنین آثاری می‌تواند در ترویج این فرهنگ و نمادسازی منطقه و شهرسازی تأثیرگذار باشد، گفت: حمایت از هنرمندان یکی از اولویت‌های اصلی مدیریتی است که باید با تمام توان از آنان حمایت کنیم و امید داریم که چنین مؤلفه‌های بیشتری برای ترویج فرهنگ و مذهب در کشور داشته باشیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار