«روضه دخترانه» نخستین تجربه خاص نرجسانه در ایام محرم همدان

مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی «نرجسانه» گفت: ویژه‌برنامه «روضه دخترانه» از دوم تا هشتم محرم هر روز از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در حسینیه ثارالله امام‌زاده عبدالله برگزار می‌شود. این برنامه نخستین تجربه برگزاری روضه‌ای فراخور نسل جدید در همدان است که با استقبال گسترده دختران نوجوان و جوان روبه‌رو شده است
کد خبر: ۷۵۸۵۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۹ - 28June 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، «محدثه حیدری‌جوان» مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی «نرجسانه» و مسئول فرهنگی آستان مقدس امام‌زاده عبدالله(ع) همدان، امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران با اشاره به سابقه فعالیت این مجموعه، اظهار داشت: مجموعه نرجسانه از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را با هدف ایجاد یک پاتوق امن فرهنگی ویژه دختران آغاز کرد. در ابتدای مسیر تنها ۳۰ مخاطب داشتیم و افق ما رسیدن به هزار نفر بود. امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که بیش از ۳ هزار دختر نوجوان و جوان در برنامه‌های ما حضور فعال دارند.

«روضه دخترانه» نخستین تجربه خاص نرجسانه در ایام محرم همدان

وی افزود: در آغاز کار، الگوی بومی مشخصی برای چنین مجموعه‌ای نداشتیم و این مسیر را به‌صورت مستقل طراحی کردیم. شاید اگر نمونه‌ای موفق در شهر خودمان داشتیم، مسیر آسان‌تری در پیش می‌داشتیم.

 مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی «نرجسانه» تصریح کرد: این مجموعه مختص دختران ۱۳ تا ۲۵ ساله است و برنامه‌ها به دو بخش عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شوند. برای هر گروه سنی، محتوای خاص و متناسب در نظر گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه مجموعه نرجسانه واحدهای تخصصی شامل رسانه، فرهنگی‌هنری، تربیتی، مشاوره و کتاب‌خوانی دارد، افزود: بخش زیادی از فعالیت‌ها توسط ۲۵۰ خادم جوان و ۵۰ خادم مادر به صورت داوطلبانه انجام می‌شود. تمامی هزینه‌های مجموعه از طریق کمک‌های مردمی تأمین می‌گردد. 

حیدری‌جوان با بیان اینکه تمام این فعالیت‌ها از طراحی محتوا تا اجرای برنامه‌ها، توسط دختران دهه هشتادی اجرا می‌شود، بیان داشت: برنامه‌ها خسته‌کننده نیستند، چون توسط نوجوانان طراحی و اجرا می‌شوند. حتی برای انتخاب عنوان برنامه هم وقت می‌گذاریم تا جذابیت لازم برای این نسل را داشته باشد.

وی ادامه داد: بخش‌های مختلف نرجسانه شامل واحد کتاب‌خوانی با غرفه امانت و فروش کتاب، معرفی کتاب و نشست‌های مطالعاتی است. همچنین واحد مشاوره به‌صورت اختصاصی به خادمین مجموعه خدمات ارائه می‌دهد.

مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی «نرجسانه» با اشاره به فعالیت‌های خیریه مرتبط با نرجسانه گفت: مسائل آموزشی و درمانی اعضا نیز از طریق خیریه مجموعه پیگیری می‌شود و روضه‌هایی ویژه دخترانِ خانواده‌های تحت پوشش خیریه در ایام خاص برگزار می‌شود.

حیدری‌جوان تأکید کرد: هدف ما صرفاً اجرای برنامه نیست، بلکه جریان‌سازی فرهنگی است. در سطح ملی نیز مجموعه ما بارها به شهرهای دیگر دعوت شده و در حال گسترش دامنه اثرگذاری خود است. مهم‌ترین نکته این است که همه هزینه‌ها کاملاً مردمی است.

وی افزود: امروز امام‌زاده عبدالله همدان به یکی از قطب‌های فرهنگی شهر تبدیل شده و مجموعه‌های مردمی مثل نرجسانه در کنار هیئت‌هایی مثل ثارالله، تلاش دارند جبهه فرهنگی مستحکمی را با محوریت نوجوانان ایجاد کنند.

در بخش دیگری از این نشست خبری، حیدری‌جوان از برنامه‌های دهه اول محرم در آستان مقدس امام‌زاده عبدالله همدان خبر داد و عنوان کرد: از شب اول محرم تا شب دوازدهم، مراسم عزاداری سیدالشهداء علیه‌السلام با همکاری دو هیئت «ثارالله» و «تابعین آل‌محمد» برگزار خواهد شد. این مراسم هر شب پس از نماز مغرب و عشاء آغاز می‌شود و به‌صورت خانوادگی پذیرای مهمانان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام است.

وی افزود: در روزهای تاسوعا و عاشورا نیز عزاداری هم‌زمان با اقامه نماز ظهر و عصر برگزار خواهد شد. همچنین در سومین روز پس از عاشورا، اجتماع لبیک یا حسین در صحن امام‌زاده برگزار می‌شود.

مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی «نرجسانه» از برگزاری ویژه‌برنامه‌ «روضه دخترانه» توسط این مجموعه در حسینیه ثارالله امام‌زاده عبدالله خبر داد و گفت: این برنامه از روز دوم محرم تا هشتم، هر روز از ساعت ۱۶ تا ۱۸، با حضور دختران نوجوان و جوان برگزار می‌شود. که نخستین تجربه برگزاری روضه‌ای فراخور نسل جدید در همدان دانست و از استقبال گسترده مخاطبان خبر داد.

وی در پایان متذکر شد: افتخار داریم که در کنار مجموعه ثارالله و آقای میرزایی در حال فعالیت هستیم. هیئت دخترانه ما هم بخشی از پیکره هیئت ثارالله است و از این ظرفیت برای رشد نسل جوان بهره‌ می‌بریم.

انتهای پیام/

 

نظر شما
پربیننده ها