مواضع اقلیم کردستان عراق در طول تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران

از بامداد ۲۳ خرداد تا بامداد ۳ تیر ماه منطقه غرب آسیا ناامنی و جنگی را تجربه کرد که به اذعان بسیاری از تحلیلگران بازنده اصلی آن، آغازگر آن یعنی رژیم صهیونیستی بود. همراهی کشور‌های منطقه و همسایگان ایران با تهران از محکومیت این اقدام تا تلاش برای ثبات در مرز‌ها هم یکی از نشانه‌های شکست رژیم اسرائیل در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران در این ۱۲ روز بود. در این میان اقلیم کردستان عراق هم تلاش کرد در مسیر حفظ سیاست حسن‌همجواری با توجه به موقعیت خاص خود در منطقه گام‌های امنیت‌ساز بردارد.
کد خبر: ۷۵۹۱۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۷ - 30June 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، بر اساس یادداشت‌های تحلیلی رسانه‌ای، تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی ایران گرچه به بهانه نابودی تاسیسات هسته‌ای بود، اما اهداف اصلی تعیین شده فراتر از برنامه هسته‌ای و از حمله به ماهیت ایران بود و از این رو هم در داخل کشور و هم در منطقه و میان همسایگان ایران، عزمی راسخ برای ناکام گذاردن این هدف ایجاد شد و همه غرب آسیا از جمله اقلیم کردستان عراق یکصدا و قاطعانه دربرابر این سناریو در کنار تهران ایستادند.
 
مواضع اقلیم کردستان عراق در طول تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران
 
از بامداد ۲۳ خرداد تا بامداد ۳ تیر ماه منطقه غرب آسیا ناامنی و جنگی را تجربه کرد که به اذعان بسیاری از تحلیلگران بازنده اصلی آن، آغازگر آن یعنی رژیم صهیونیستی بود. همراهی کشور‌های منطقه و همسایگان ایران با تهران از محکومیت این اقدام تا تلاش برای ثبات در مرز‌ها هم یکی از نشانه‌های شکست رژیم اسرائیل در ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران در این ۱۲ روز بود. این میان اقلیم کردستان عراق هم تلاش کرد در مسیر حفظ سیاست حسن‌همجواری با توجه به موقعیت خاص خود در منطقه گام‌های امنیت‌ساز بردارد.
 
«نچیروان ادریس بارزانی» رئیس اقلیم کُردستان عراق، در راستای تقویت حسن همجواری با ایران و اجرای توافق امنیتی با تهران در ۱۲ روز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران، ضمن محکومیت این اقدام در راستای حفظ ثبات در منطقه نیرو‌های نظامی را به مرز‌های مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کُردستان اعزام کرد.
 
رئیس اقلیم کُردستان عراق همچنین به همه احزاب کُرد ایرانی که در اقلیم کُردستان عراق سکونت دارند؛ به صورت جدی تذکر داد که بر اساس توافق‌نامه امنیتی میان عراق و ایران، حقِ هیچ‌گونه تحرک و فعالیت نظامی را در مرز‌های مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان عراق نباید داشته باشند. مواضع صریح و اقدامات اخیر «نچیروان ادریس بارزانی» درجریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران، نشان‌دهنده این است که رئیس اقلیم کُردستان عراق تا چه اندازه، علاقمند و خواهان تقویت و گسترش هر چه بیشتر روابط با ایران در همه زمینه‌ها و در همه حوزه‌های مشترک فی‌مابین است؛ که بعد از دیدار سال گذشته با حضرت آیت‌الله «سیدعلی خامنه‌ای» مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران، فصل جدیدی از روابط تهران ـ بغداد، رقم خورده است.
 
بارزانی رئیس اقلیم کُردستان عراق، در خلالِ جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران؛ با اعلام مواضع صریح خود و نیز محکوم کردن این اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، تقویت و برقراری امنیت ویژه در مرز‌های مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان و همچنین بر اساس توافق‌نامه امنیتی میان عراق و ایران؛ اقدام‌های مؤثر و قابل تأملی در رابطه با تحرکات احزاب کُرد ایرانی، نقش تأثیرگذاری در این زمینه ایفا کرد.
 
بارزانی روز جمعه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۴ در نخستین ساعاتِ تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، با انتشار اطلاعیه‌ای حملات اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران و همچنین به کار بردن نیروی نظامی برای حل مناقشات را محکوم کرد و گفت که این اتفاقات، آرامی و ثبات منطقه را پیچیده‌تر کرده و باعث تهدید برای امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی خواهند شد. مقابله و راهکار نظامی، وضعیت را بغرنج‌تر خواهد کرد. در این لحظات حساس، وظیفه جامعه بین‌المللی است که در این زمینه، عکس‌العمل سریع و فوری داشته باشد و تلاش کند تا اوضاع از این پیچیده‌تر نشود و هر چه زودتر، راهکار‌هایی برای جلوگیری از تشدید وضعیت موجود اتخاذ کنند.
 
رئیس اقلیم کُردستان عراق به همه احزاب کُرد ایرانی که در اقلیم کُردستان عراق سکونت دارند؛ به صورت جدی تذکر داد که بر اساس توافق‌نامه امنیتی میان عراق و ایران، حقِ هیچ‌گونه تحرک و فعالیت نظامی را در مرز‌های مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان عراق نباید داشته باشند. همچنین اقلیم کردستان با اعزام نیرو‌های نظامی و امنیتی؛ باعث تقویت و ثبات در مرز‌های مشترک میان ایران و اقلیم کُردستان شد و بر اساس توافق‌نامه امنیتی میان عراق و ایران، از تحرکات و فعالیت‌های احزاب مخالف ساکن در اقلیم کُردستان، جلوگیری کرد.
 
بارزانی همچنین روز دوشنبه ۲۶ خرداد در تماس با سیدعباس عراقچی آخرین اتفاقات عملیات نظامی و مقابله به مثل نیرو‌های مسلح ایران بر علیه حملات رژیم صهیونیستی به ایران را مورد بررسی قرار دادند و درباره تأثیرات و پیامد‌های آن بر منطقه به گفت‌و‌گو و تبادل نظر پرداختند. هر دو طرف، بر حفظ آرامش، برقراری ثبات و همچنین پرهیز از تشدید وضعیت موجود، ناامنی و نیز جلوگیری از تنش‌ها و دورنگه‌داشتن منطقه از درگیری‌های بیشتر؛ هم‌عقیده بودند و در این باره، بر نقش مؤثر جامعه بین‌المللی برای توقف درگیر‌های نظامی و حل اختلافات، از طریق راهکار‌های مسالمت‌آمیز تأکید کردند. در بخش دیگری از این ارتباط تلفنی، طرفین با اشاره به اجرای مفاد توافق‌نامه امنیتی میان کشور‌های عراق و جمهوری اسلامی ایران؛ رئیس اقلیم کُردستان، بر پایبندی اقلیم به این توافق‌نامه تأکید کرد.
 
همچنین بعد از حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، رسانه‌های منطقه از تعطیلی کامل پایگاه هوایی «الحریر» آمریکا در نزدیکی شهر اربیل در اقلیم کُردستان عراق و اتخاذ تدابیر امنیتی شدید در آن، خبر دادند. بارزانی هچنین از آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی استقبال کرد و گفت: تنها راه برای حفظ ثبات، آرامش و توسعه مداوم در خاورمیانه، گفت‌وگوی همه جانبه، بنیادین و تفاهم میان همه طرف‌هاست.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار