یادمان‌های شهدای گمنام نیازمند بازنگری، حمایت ساختاری و توجه فرهنگی هستند

مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان با اشاره به اینکه در کشور بیش از ۲۷۰۰ یادمان شهدای گمنام وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند، گفت: این یادمان‌ها باید با نگاه فرهنگی و هویتی تقویت شوند.
کد خبر: ۷۶۳۶۴۴
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸ - 19July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، سرهنگ پاسدار «هادی آزادی» مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان، در نشست با اعضای شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در کشور بیش از ۲۷۰۰ یادمان شهدای گمنام وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند، اظهار داشت: این یادمان‌ها باید با نگاه فرهنگی و هویتی تقویت شوند.

یادمان‌های شهدای گمنام نیازمند بازنگری، حمایت ساختاری و توجه فرهنگی هستند

وی افزود: باید برای یادمان‌ها اعتبار فرهنگی سه ساله تعیین شود تا پشتیبانی مستمر برای حفظ و بهبود آنها فراهم شود و همچنین بازسازی یادمان‌ها باید با کمترین هزینه و بیشترین بهره‌وری انجام شود.

مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان نصب دوربین‌های نظارتی را برای حفظ امنیت و جلوگیری از رفتارهای ناهنجار در این اماکن ضروری دانست و گفت: با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی غرفه‌های کتاب در کنار یادمان‌ها ایجاد شود تا فضای فرهنگی تقویت شود.

سرهنگ آزادی تأکید کرد: باید امکان جذب کمک‌های مردمی از طریق حساب‌های حقوقی فراهم شود تا حمایت مالی گسترده‌تری برای نگهداری یادمان‌ها وجود داشته باشد.

وی با اشاره به وجود هفت یادمان مردمی در همدان که هر کدام متولی خاص خود را دارند، عنوان کرد: تعریف سازوکاری واحد توسط شورای شهر برای حمایت از همه این یادمان‌ها ضروری است.

 مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان همچنین بر لزوم کنترل رفتارهای ناهنجار در این مکان‌ها تأکید و گفت: حفظ حرمت و شأن یادمان‌های شهدای گمنام اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی در ادامه بر نیاز به تغییرات اساسی در یادمان‌های شهید گمنام همدان تأکید کرد و گفت: نماد فعلی این یادمان‌ها باید به سمبلی شایسته‌تر و فرهنگی‌تر تغییر یابد. همچنین اختصاص بودجه سالانه برای نگهداری و به‌روزرسانی یادمان نیز بسیار ضروری است.

سرهنگ آزادی همکاری با آستان قدس برای اجرای برنامه‌های فرهنگی مستمر را یکی دیگر از راهکارهای مهم برشمرد و تأکید کرد: ایجاد فضای مشاوره و عرضه محصولات فرهنگی در کنار یادمان‌ها می‌تواند به ارتقاء معنوی این اماکن کمک کند.

 وی در پایان متذکر شد: یادمان‌های شهدای گمنام باید به مراکزی برای ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و معنویت تبدیل شوند و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، نهادی و شهری برای تحقق این هدف اهمیت فراوانی دارد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار