غزه سرد و بارانی در انتظار پیشرفت مذاکرات آتش‌بس

با وجود آتش‌بس نسبی میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، هزاران آواره فلسطینی در نوار غزه همچنان در چادرهای فرسوده و زیر فشار سرمای زمستان روزگار می‌گذرانند؛ در حالی‌که مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس با چالش‌های جدی مواجه شده است.
کد خبر: ۸۰۲۷۶۲
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۴ - ۰۳:۱۰ - 29December 2025

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: در حالی که کودکان پابرهنه روی شن‌های سرد مشغول بازی هستند، هزاران نفر از آوارگان غزه روز شنبه چادر‌های فرسوده خود را برای دور دیگری از باران زمستانی آماده می‌کنند. بسیاری از خانواده‌ها در مرکز دیرالبلح تقریباً در تمام مدت نسل‌کشی «اسرائیل» در چادر زندگی کردند.

غزه سرد و بارانی در انتظار پیشرفت مذاکرات آتش‌بس

پدرها به صورت روزانه با تکه‌های چوب، چادر‌های در حال فروپاشی را محکم و لبه‌های پاره‌شده برزنت‌ها را بررسی می‌کنند. درون چادر‌ها تاریک است و نور فقط از سوراخ‌های کوچک وارد می‌شود. از طرف دیگر، مادران در مبارزه مستمر با رطوبت، لباس‌ها را روی تیرک‌ها یا طناب‌ها می‌آویزند تا در باد خشک شوند. 

«شایما وادی» مادر چهار کودک آواره از جبالیا، می‌گوید: «ما دو سال است در این چادر زندگی می‌کنیم. هر بار که باران می‌بارد و چادر روی سرمان فرو می‌ریزد، سعی می‌کنیم با تکه‌های چوب آن را دوباره برپا کنیم. با این گرانی‌ها و بدون هیچ درآمدی، به سختی می‌توانیم لباس یا تشک برای بچه‌ها تهیه کنیم».

غزه سرد و بارانی در انتظار پیشرفت مذاکرات آتش‌بس

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که ده‌ها نفر از جمله یک نوزاد دو هفته‌ای بر اثر سرمازدگی یا فرو ریختن خانه‌های آسیب‌دیده در اثر جنگ جان باخته‌اند. بر همین اساس، سازمان‌های امدادی خواستار ورود بیشتر سرپناه و کمک‌های انسانی به این منطقه شده‌اند. کارکنان امدادی نیز هشدار داده‌اند که مردم نباید در ساختمان‌های آسیب‌دیده بمانند. اما با ویرانی گسترده، مکان‌های کمی برای فرار از باران باقی مانده است.

«احمد وادی» شهروند دیگر ساکن نوار غزه می‌گوید: «من نایلون، مقوا و پلاستیک از خیابان‌ها جمع می‌کنم تا خانواده‌ام را گرم نگه‌دارم. آنها پوشش مناسب ندارند. همه چیز یخ‌ زده، رطوبت بالاست و آب از همه‌جا نفوذ می‌کند. نمی‌دانم چه کار کنم».

غزه سرد و بارانی در انتظار پیشرفت مذاکرات آتش‌بس

در آن سوی میدان انتظار می‌رود «بنیامین نتانیاهو» در روز‌های آینده به واشنگتن سفر کند تا همراه با مذاکره‌کنندگان درباره مرحله دوم آتش‌بسی که از ۱۰ اکتبر برقرار شده گفت‌و‌گو کند. اگرچه توافق عمدتاً حفظ شده، ولی پیشرفت آن به صورت کلی بسیار کند است.

از طرف دیگر، چالش‌های مرحله بعدی آتش‌بس جنگ غزه شامل استقرار نیروی بین‌المللی حافظ صلح، تشکیل یک نهاد تکنوکرات برای اداره غزه، خلع سلاح حماس و عقب‌نشینی بیشتر اشغالگران اسرائیلی از این سرزمین می‌شود. این در حالی است که هر دو طرف، «اسرائیل» و حماس، یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کرده‌اند.

غزه سرد و بارانی در انتظار پیشرفت مذاکرات آتش‌بس

بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، از زمان اجرای آتش‌بس در ۱۰ اکتبر، ۴۱۴ فلسطینی شهید و بیش از هزار نفر زخمی شده‌اند. همچنین اجساد ۶۷۹ نفر از زیر آوار بیرون کشیده شده است. تعداد کل قربانیان جنگ به بیش از ۷۱ هزار نفر رسیده است.

از سوی دیگر، «اسرائیل کاتز» وزیر دفاع «اسرائیل» روز شنبه در بیانیه‌ای گفت عملیات نظامی در شهری در کرانه باختری اشغالی ادامه دارد. این عملیات نظامی یک روز پس از آن آغاز شد که پلیس اعلام کرد یک مهاجم فلسطینی با خودرو به مردی حمله کرده و سپس زنی جوان را در شمال «اسرائیل» با چاقو کشته است. مقامات اسرائیلی روز جمعه گفتند مهاجم در «افولا» با گلوله هدف قرار گرفته، زخمی شده و سپس به بیمارستان منتقل شده است.

غزه سرد و بارانی در انتظار پیشرفت مذاکرات آتش‌بس

رژیم صهیونیستی معمولاً پس از عملیات‌های مقاومت به شهر‌های کرانه باختری یورش می‌برد و  خانه‌های خانواده مبارزان فلسطینی را تخریب می‌کند. رژیم «اسرائیل» می‌گوید این کار به شناسایی زیرساخت‌های نظامی و جلوگیری از حملات آینده کمک می‌کند. 

این در حالی است که نهاد‌های حقوق بشری چنین اقداماتی را «مجازات جمعی» توصیف می‌کنند. ضمن اینکه تصاویر آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که بولدوزر‌های اسرائیلی وارد شهر شده و سربازان در حال گشت‌زنی هستند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار