گفتاری از استاد انصاریان؛

حکومت صالحان بر زمین، ایده‌آل یا واقعیت؟

مجموع روایاتی که درباره امام دوازدهم ثبت شده در کتاب‌های معتبر شیعه و سنی نزدیک به 6 هزار روایت است و ما درباره هیچ پیغمبر و امامی این اندازه روایت نداریم که درباره امام زمان (عج) روایت وجود دارد.
کد خبر: ۸۷۲۱۹
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴ - 13June 2016

حکومت صالحان بر زمین، ایده‌آل یا واقعیت؟

گروه سایر رسانه های دفاع پرس: حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان (استاد اخلاق): یکی از مهمترین خبرهای غیبی قرآن کریم که در سوره انبیاء نیز آمده این است که زمین به دست وارثان انبیاء(ع) خواهد افتاد که هنوز این خبر تحقق پیدا نکرده است.

در خبر دیگری هم در قرآن کریم آمده است که خداوند قدرت بینهایتی است که پیغمبرش را با هدایت و دین صحیح و آیین حق به سوی مردم فرستاد تا این دین حق سفره همه فرهنگها، آیینها و دینهای ساختگی را جمع کند و همین یک دین که دین خدا است بر همه جهان حاکم شود و این اتفاق هنوز نیافتاده است.

خیلی از فرهنگها که شاید از صد فرهنگ هم بیشتر باشند و به «ایسم» ختم میشوند، در بین مردم جهان رایج است. خبری که پروردگار عالم داده که همه ادیان و آیینها و فرهنگها را دین حق چراغشان را خاموش میکند و خود این دین در تمام دنیا حاکم میشود تحت تأثیر قرار داد اما هنوز این اتفاق نیفتاده و به زودی صورت میگیرد.

بنابراین باید با کفر درگیر شویم تا زمانی که دین برتر خداوند بر همه دنیا فائق شود.

ما باید تلاش کنیم تا خصوصیات، علائم و نشانههای صالحین را بشناسیم، امام صادق (ع) هم در این زمینه تأکید میکنند که اگر ما اهل خدا و دین باشیم و این مسائل را بشنویم و درک کنیم باید خدا را شکر کنیم و از خدا بخواهیم که تبدیل به عبد صالح خداوند شویم و این مقام بسیار والا و مهم است.

یکی از پیغمبرانی که خداوند در قرآن کریم بسیار ویژگیهایش را در قرآن کریم بیان کرده، حضرت ابراهیم (ع)، دومین پیغمبر اولوالعزم پروردگار بعد حضرت نوح (ع) و پدر همه پیغمبران بعد از خودش است. بنابراین ما کسی را در عالم نداریم که چنین نسل پرارزش و پراهمیتی را داشته باشد و پیغمبری را نداریم که به اندازه حضرت ابراهیم(ع) مورد لطف خداوند قرار گرفته باشد.

اما حضرت ابراهیم (ع) با این قدر و ارزش با کتاب آسمانی دعایی کرده که خداوند آن را در سوره بقره شرح کرده است: خدایا من دو چیز از تو میخواهم؛ یکی حکم است. حکم در اینجا به معنای مهم والای علمی است که از این مقام قرآن کریم تعبیر به حکمت میکند، یعنی علمی که اشتباهی در آن نباشد، کهنه نشود، با پیشرفت علوم عالم جمع نشود و علم به حقائق اشیاء هستی باشد.

خواسته دوم حضرت ابراهیم نیز در این عالم و قیامت به حساب آوردن او جزو گروه صالحین است. پروردگار اینجاست که میفرماید در آینده تمام کره زمین به دست بندگان صالحش میافتد که البته این بندگان صالح یک حکومت تشکیل میشوند، حکومت واحد جهانی بنا به روایات فراوان شیعه و سنی، رهبری این حکومت و ستون خیمه آن امام دوازدهم است که از رسول خدا(ص) تا امام عسکری (ع)، ولادت، خصوصیات، عمر طولانی، غیبت و حکومت خبر داده شده است.

مجموع روایاتی که درباره امام دوازدهم ثبت شده، در کتابهای معتبر شیعه و سنی نزدیک به ۶ هزار روایت است و ما درباره هیچ پیغمبر و امامی این اندازه روایت نداریم که درباره امام زمان (عج) وجود دارد.

رسول خدا(ص) حداقل در 10 سالی که در مدینه بودند، مرتب از وجود امام دوازدهم خبر دادند. حتی شخصیتی مثل حضرت ابراهیم (ع) هم از خداوند میخواهد که او را جزو گروه صالحین قرار دهد. گروه صالحین دارای ویژگیهایی هستند. مثلاً چند صالح در زمان پیغمبر شامل ابوذر، عمار و سلمان بودند.

نکته دیگر این است که ثروت به انسان ارزش نمیدهد، برخورد درست انسان با ثروت به او ارزش میدهد و برخورد نادرست نیز انسان را از چشم خداوند و دیگران میاندازد. بنابراین این فکر غلطی است که ارزش انسان به ثروت است، اگر اینطور نبود که خداوند در قرآن کریم قارون را سرزنش نمیکرد! بنابراین ثروت بما هو ثروت ارزش نیست، علی رغم اینکه علم بما هو علم نیز ارزش نیست، اگر علم به عمل تبدیل شود ارزش دارد بنابراین اگر من همه آیات قرآن را بدانم اما بدان عمل نکنم، بی ارزش هستم.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها