به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، «محمد بنسلمان»، جانشین ولیعهد عربستان دوشنبه گذشته سفر رسمی خود را به آمریکا را آغاز کرد. در اولین گام، وی در واشنگتن در اقامتگاه «جان کری» با وی دیدار و درخصوص مسائل دو جانبه و منطقهای به گفتوگو نشست.
محمد بن سلمان بعد از دیدار با جان کری، با «جان برنان»، رئیس سازمان امنیت مرکزی و «جیمز کلابر»، مدیرکل سازمان امنیت آمریکا ملاقات کرد.
وی در ادامه ملاقتهای خود با مقامات آمریکایی روز پنج شنبه در کاخ سفید با «باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرد و با «اشتون کارتر»، وزیر دفاع این کشور تشکیل جلسه داد؛ روز جمعه نیز رهسپار نیویورک شد تا در جلسه سازمانملل شرکت کند و سپس به کالیفرنیا رفت و با هیئتهای اقتصادی تشکیل جلسه داد.
اما سوال اینجاست که چرا مقامات آمریکایی به طور رسمی از محمد بن سلمان برای سفر به واشنگتن دعوت کردند؟
«بروس ریدل» افسر سابق اطلاعات آمریکا و کارشناس امور غربآسیا معتقد است، علت اینکه مقامات آمریکایی به صورت رسمی از محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان برای سفر به واشنگتن دعوت کردهاند، این است که محمد بنسلمان به زودی پادشاه عربستان سعودی میشود و این سفر به منزله آشنایی با منش و رفتار این جوان سعودی از نزدیک است.
وی در گفتوگو با شبکه «انبیسی» آمریکا اظهار داشت: طبق گزارش سه نفر از نیروهای اطلاعاتی آمریکا «ملک سلمان» پادشاه عربستان مسن و بیمار است. همچنین «محمد بننایف» ولیعهد این کشور نیز بیمار است و احتمال دارد که زیاد زنده نماند و لذا وی هرگز پادشاه نخواهد شد.
افسرسابق اطلاعات آمریکا در ادامه تصریح کرد: مقامات آمریکایی بر این باور هستند که در حال حاضر عربستان در دو راهی قرار گرفتهاست؛ اگر محمد بن سلمان چه هماکنون و چه بعد از پادشاهیاش در برنامهها، طرحها و جنگهایش موفق نشود، هرج و مرج کشور را فرا میگیرد و این به نفع گروههای تکفیری و افراطی مثل «داعش» و «القاعده» میشود.
وی گفت: کاخ سفید از زمان تعیین محمد بن سلمان به عنوان نفر سوم عربستان سعودی اهتمام زیادی به وی داشته است؛ هرچند بسیاری دولتمردان آمریکا از اقدامات متهورانه محمد بن سلمان به دلیل ورود به جنگ یمن که روزانه 200 ملیون دلار برای عربستان هزینه دارد، ابراز نگرانی میکنند.
ریدل در ادامه افزود: محمد بن سلمان همان کسی است که از افزایش تولید نفت حمایت کرد که منجر به کاهش قیمت جهانی نفت و درآمدهای این کشور شد و عربستان را مجبور کرد که سیاستهای ریاضتی را در داخل در پیش بگیرد و یارانه خدمات و کالاها و نیازهای اساسی را کاهش دهد. وی همچنین از اجرای حکم اعدام شیخ «نمر باقر النمر»، که منجر به تیرگی روابط با ایران و شیعیان در عربستان شد، حمایت کرد.
گزارشها حاکی از آن است که محمد بنسلمان در جریان سفر به آمریکا درخصوص موضوعات متعددی همچون جنگ یمن، سوریه و تررویسم با مقامات آمریکایی رایزنی کردهاست. گفته میشود که نزاع عربی- عبری در دستورکار جانشین ولیعهد نبوده است.