به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس به نقل از روزنامه آلمانی "دی ولت"، وزارت کشور و سازمان اطلاعات داخلی آلمان درباره حملات تروریستی داعش در اروپا هشدار داده و تاکید کردند که شکست های نظامی این گروه تروریستی می تواند آن ها را به سمت حملات تروریستی در اروپا سوق دهد.
"هانس گئورگ ماسن"، رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان شانس بالا و همکاری با سازمان های اطلاعاتی خارجی را از نسخه های موفقیت آلمان در برابر داعش در سال 2015 ارزیابی کرده و تاکید کرد که این دو فاکتور در هر صورت در این باره که چرا آلمان تا به حال از یک حمله تروریستی بزرگ مصون مانده است تعیینکننده بودند.
وی تروریسم اسلامگرای افراطی بهخصوص داعش را همچنان بهعنوان بزرگترین خطر برای اساس لیبرلدموکراسی جمهوری فدرال آلمان ارزیابی کرده و گفت: ما درباره یکی از جدیترین شرایط تهدید برای آلمان سخن می گوییم.
در گزارش سازمان اطلاعات داخلی آلمان همچنین آمده است که دخالت نظامی در عراق و سوریه استدلال کافی برای داعش ایجاد می کند تا اعمال خشونت علیه منافع آلمان را مشروعیت بخشند.
"توماس دمایزیر"، وزیر کشور آلمان هم این مسئله را آشکار کرد که موفقیت های نظامی علیه تروریسم داعش در مناطق جنگی خطر ترور برای آلمان را به هیچ عنوان کاهش نمی دهد. در عوض بیشتر ما نگران انتقال فعالیت های تروریستی داعش به اروپا به دلیل شکست های نظامی در مناطق جنگی هستیم.
در گزارش سازمان اطلاعات داخلی آلمان درباره شرایطی امنیتی آلمان که ماسن و دمایزیر با هم ارائه دادند نگاهی به خطراتی که جمهوری فدرال آلمان را تهدید می کند انداخته شده است. در این گزارش بهخصوص یک مسئله آشکار شده است که شمار بالای پناهندگان نهتنها سازمانها را در مسائل اسکان و تامین نیازهای آن ها در برابر مشکلات بزرگی قرار داده، بلکه این شرایط در سال های گذشته به افزایش حملات راستگرایان به اقامتگاههای آنها هم منجر شده است. در ضمن بحران پناهندگان بر اقدامات تروریسم داعش نیز تاثیرگذار است.
در این گزارش همچنین از افزایش شمار سلفی ها در آلمان سخن به میان آمده است. در سال 2015 حدود 8350 سلفی که به یک ایدئولوژی افراطی اسلامی وابستگی داشتند ثبت شده است که یک افزایش حدود 18.7 درصدی نسبت به سال قبل از آن را نشان می دهد.
آمار سازمان اطلاات داخلی آلمان در ماه ژوئن 2016 حتی از حدود 8900 سلفی در آلمان خبر می دهد. همزمان شمار عناصر خطر اسلامگرای افراطی در آلمان نیز به بیش از 500 نفر افزایش پیدا کرده است. عناصر خطر به افرادی گفته می شود که بر اساس ارزیابی های سازمان ها اجرای حملات ترورستی از طرف آنها بعید نیست.
اخیرا حملات تروریستی از طرف عاملان فردی و گروه های کوچک هم افزایش پیدا کرده است.
همچنین بازگشت اتباع آلمانی از مناطق بحرانی نیز ازدیگر مسائل نگرانکننده برای سازمان اطلاعات داخلی آلمان و وزارت کشور است که در این گزارش به آن پرداخته شده است. اواخر سال 2015 آمارها از سفر حدود 780 جهادی آلمانی به مناطق بحرانی در عراق و سوریه خبر دادند.
وزیر کشور آلمان همچنین بر این مسئله تاکید کرد که سازمانهای اروپایی همچنان تلاشهای خود در این راستا را تقویت می کنند تا از سفر اتباع اروپایی برای شرکت در درگیری ها به مناطق جنگی و بازگشت آن ها جلوگیری کنند. از حدود 780 جهادی آلمانی تا به حال حدود یک سوم به کشور بازگشته اند.
همچنین در این گزارش درباره نفوذ تروریست ها به اروپا در سایه هجوم پناهندگان به این اتحادیه هشدار داده شده است.
به گفته ماسن در مجموع نهادهای اروپایی تا به حال 17 نفر را شناسایی کرده اند که به درخواست داعش بهعنوان پناهنده راهی اروپا شده بودند. البته مدارک در اینباره بسیار بیشتر است و تنها در آلمان 400 پرونده در اینباره وجود دارد.
سازمان اطلاعات داخلی آلمان همچنین درباره افزایش بیگانهستیزی و خشونت راست و چپ افراطی در جامعه آلمان ابراز نگرانی کرد. بر اساس این گزارش جرائم راست افراطی تا 40 درصد و چپ افراطی تا 60 درصد افزایش داشته است.