خبرگزاری دفاع مقدس: هر چند جشنواره مردمی فیلم عمار در طول سال کم و بیش فعالیت دارد؛ اما نکته مهم اینجاست که در دوران ده روزه برگزاری این جشنواره، اتفاقات مهمی رخ میدهد که نماد عمومی کردن فرهنگ انقلاب اسلامی است.
فرهنگی که یکی از دغدغههای ویژه و مهم مقام معظم رهبری است که در آخرین سخنان خود در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از "تهاجم فرهنگی" یاد کردند. ایشان در این دیدار به نکات متعددی اشاره کردند؛ اما شاید بتوان حداقل 3 نکته مهم در این سخنان را یاد کرد که جشنواره عمار (در توان خود) به آنها پرداخته است.
یکی از این نکات سخنان مقام معظم رهبری، مردمی کردن این عرصه بوده است که خود صحهای بر سخنان رئیس جمهور نیز بود.
ایشان در سخنان خود در این دیدار بر مسئولیت مسئولان درباره هدایت فرهنگی تاکید کرده و فرمودند: "ما اگر چنانچه به یک باغبان و بوستانبان ماهر و زبده میگوییم که علفهرزههاى این باغ را جمع کن، معناى آن این نیست که از رشد گلهاى این باغ میخواهیم جلوگیرى کنیم یا به آنها دستور بدهیم؛ نه، شما اجازه بدهید گلهاى معطّر و خوشبو طبق طبیعت خودشان، طبق استعداد خودشان، از آب و از هوا استفاده کنند، از نور خورشید استفاده کنند، رشد کنند؛ امّا در کنار آنها علفهرزهها را هم اجازه ندهید که رشد کنند؛ اگر این بود، مانع رشد آنها میشود".
در این زمینه جشنواره مردمی فیلم عمار تلاش کرده است باغی هر چند کوچک با توان چند هزار فیلم بلند و کوتاه تهیه کند و با موضوعبندی جشنواره و محتوامحوری ویژه خود راه را برای ورود علفهای هرز ببندد.
البته مسلما جشنواره عمار این ادعا را ندارد که در این زمینه کامل و مانع و جامع قدم برداشته است ولی تلاشی گسترده تر از جشنوارههای دیگر در عرصه سینما کرده است.
نکته دیگر در این سخنان ضرورت شناساندن اشخاص و چهرهها و حوادث انقلاب و نظام به مردم و نسل جوان و نوجوان است؛ آنجا که میفرمایند: "بچّههاى ما- نوههاى بنده - اسم بازیکنان و ستارههاى فوتبال دنیا را خیلى خوب بلدند، یکى یکى همینطور مکرّر اسم اینها را مىآورند؛ این طرفدار این است، آن طرفدار آن است، لباس نمیدانم فلان تیم فرنگى را این میپوشد، آن یکى لباس تیم دیگر را میپوشد، امّا اسم مثلاً فرض کنید که فلان دانشمند معاصر خودشان را نمىشناسند؛ اسم بیاورى نمىشناسند کیست؛ خب اینها بد است، اینها را ما بایستى واقعاً کار بکنیم."
در این باره نیز نگاهی به جشنواره عمار نشان میدهد فیلمهای متعدد بسیاری چه در دورههای قبل و چه در این دوره درباره چهرههای مختلف عملی، فرهنگی و شهدای انقلاب، دفاع مقدس و هستهای عرضه کرده و در جریان اکرانهای مردمی خود با توان مردمی توانسته است آنها را به مردم بشناساند.
معرفی چهره شهدای هستهای اعم از شهید احمدیروشن و دیگر شهدا، معرفی شهدایی چون شهید عبدالحمید دیالمه، شهدای ایرانی در افغانستان، چهرههای علمی چون شهید طهرانیمقدم و ... اقداماتی است که جشنواره عمار در حد وسع خود انجام داده است.
کار و ابتکار دو کلید واژه اصلی است که مقام معظم رهبری در این دیدار برای مقابله با "تهاجم فرهنگی" عنوان کرده و فرمودند: "در مقابل اینها دو چیز لازم است: یکى کار، یکى ابتکار؛ این دو کار و این دو نقطه مهم را باید در نظر داشت؛ باید کار کنیم، کار هم باید کار ابتکارى باشد."
جشنواره عمار نیز در این عرصه تلاش کرده در مسیر "کار و ابتکار "قدم بردارد که مقام معظم رهبری در دیدار با دستاندرکاران جشنواره عمار در اسفند 91 فرموده بودند: کسانی که امروز مشغول کار و فعالیت در عرصهی فیلمهای با مضامین انقلابی و دفاع مقدس هستند، واقعاً در حال جهاد هستند.
یکی از ابتکارات جشنواره عمار که در هیچ جشنوارهای در جهان نمیتوان یافت، موضوع اکرانهای مردمی است که به گفته مسئولان این جشنواره برای دوره چهارم آن بیش از دو هزار نقطه درگیر این جشنواره خواهند شد.
به هرحال جشنواره عمار در مسیر دغدغههای مقام معظم رهبری تلاشهایی در توان خود کرده است؛ اما این نکته نباید فراموش شود که هنوز تا رسیدن فرهنگ کشور به نقطه متعالی که جشنواره عمار بخش کوچکی از آن است مسیری طولانی وجود دارد.
اما در این عرصه باید همچون جشنواره عمار بر فرهنگ انقلابی و اسلامی خود اصرار ورزید و در این مسیر گام برداشت و این مسیر را چون مقام معظم رهبری "کارزار فرهنگ" دانست. سجاد اسلامیان