به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نشریه نیوزویک در گزارشی نوشت: روسیه در روزهای اخیر اقدامات بسیاری در راستای عادی سازی روابط با کشورهای اروپایی انجام داده است.
مسکو و واشینگتن هر دو آمادگی خود را برای افزایش همکاری ها در سوریه اظهار کرده اند. آنکارا و مسکو نیز در حال بهبود روابط با یکدیگر هستند و هلسینکی (پایتخت فنلاند) و مسکو نیز در حال افزایش روابط خود در زمینه های امنیتی هستند.
یکی از نکات مهم این تغییر سیاست ها، وجود آن ها میان کشورها به صورت تکی است، نه به صورت کلی با اتحادیه اروپا و یا ناتو. روسیه قبل از برگزاری اجلاس ناتو در ورشو، ارتباط خود را با بعضی از کشورهای عضو گسترش داده است. مسکو چندین پیشنهاد را به واشینگتن برای جلوگیری از برخوردهای دریایی و هوایی ارائه داده است.
الکساندر گروشکو، نماینده دائمی روسیه در ناتو، اظهار کرد: "ما در خصوص قرار دادن حداقل فاصله ای میان هواپیماها و کشتی ها، در خصوص این که از چه فرکانس هایی برای برقراری ارتباط استفاده کنیم و روش های دیگری که می توانند به ما کمک کنند تا از حرکت و مانورهای یکدیگر استفاده کنیم، با یکدیگر صحبت کرده ایم ."
بر اساس گزارش های منتشر شده، روسیه و آمریکا در حال بحث برای افزایش هماهنگی های نظامی در سوریه هستند. بر این اساس، در صورتی که نیروی هوایی سوریه پروازهایش را متوقف کند، آمریکا به روسیه در شناسایی و بمباران اهداف تروریست ها کمک می کند.
این پیشنهاد را واشینگتن هفته گذشته به روسیه ارائه داده و اکنون در انتظار دریافت پاسخ از مسکو است. با توجه به پیشرفت ارتش سوریه و احتمال بازپس گیری حلب، بعید به نظر می رسد این پیشنهاد به نتیجه ای فوری برسد.
در سوی دیگر وقایع، رئیس جمهور روسیه و همتای فنلاندی اش در بازدید پوتین از فنلاند با یکدیگر به بحث و گفت و گو پرداختند. پوتین در این بازدید اظهار کرد در صورت پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، روسیه نیز در سیاست های نظامی خود تغییراتی ایجاد خواهد کرد.
پوتین در این باره گفت: "در صورتی که ارتش فنلاند به ناتو بپیوندد، نیروهای ناتو در مرزهای روسیه قرار خواهند گرفت. در این صورت آیا شما فکر می کنید ما نیروهایمان را همچنان در 1500 کیلومتری این مرز حفظ می کنیم؟"
روابط روسیه و ترکیه نیز روندی رو به بهبود پیدا کرده است. رئیس جمهور ترکیه پس از این که تاسف و پشیمانی خود را در خصوص سقوط جنگنده روسی از سوی این کشور بیان کرد، با پاسخ متقابل پوتین و تلاش وی برای بهبود روابط مواجه شد. وزرای خارجی ترکیه و روسیه این هفته با ملاقات با یکدیگر به بحث و گفت و گو در زمینه برنامه های ضد تروریسم در سوریه خواهند پرداخت.
روسیه و ترکیه هنوز در زمینه های درگیری های سوریه با یکدیگر اختلافات بسیاری دارند؛ اما روسیه برای تضمین موفقیت عملیات بازپسگیری حلب از سوی نیروهای اسد، نیازمند همکاری ترکیه است.
این دو کشور هر دو به تجارت یکدیگر نیز نیاز بسیاری دارند. بسیاری از شهروندان روسیه در انتظار ادامه پروازهای میان دو کشور هستند و کشاورزان و تولید کنندگان ترکیه ای نیز امیدوارند محصولاتشان به زودی دوباره وارد فروشگاه های روسی شود.
به نظر می رسد که مسکو در تلاش است تا روابط خود را با کشورهای همسایه بازسازی کند؛ اما نکته قابل توجه در خصوص این روابط دو جانبه بودن، نه چند جانبه بودن، آن ها است. از نگاه مسکو، اتحادیه اروپا به دلیل برکسیت در مسیر سقوط دائمی قرار گرفته است و به دلیل اختلافات میان اعضا تضعیف شده است.
رابطه این کشور با ناتو نیز در حال تغییر است. نماینده روسیه در ناتو در این باره اظهار کرد: "ما ناتو را به عنوان همکاری در حل مشکلات مشترک ما و اروپایی ها نمی شناسیم."
منبع:باشگاه خبرنگاران