دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

دو شرط واشنگتن برای مسکو در طرح «عملیات مشترک»/ معامله عربستان با روسیه!

با وجود اینکه مسکو کناره‌‌گیری بشار اسد را به‌عنوان شرط آمریکا برای شروع عملیات مشترک با این کشور علیه تروریست‌های النصره و داعش رد می‌کند؛ در این میان ریاض نیز به آنها پیشنهاد می‌دهد، در صورتی که دست از حمایت اسد بردارند، سهمی را در خاورمیانه به روس‌ها می‌دهد!
کد خبر: ۹۲۶۷۸
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰ - 24July 2016

دو شرط واشنگتن برای مسکو در طرح «عملیات مشترک»/ معامله عربستان با روسیه!

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، طرح «عملیات مشترک» آمریکا و روسیه علیه تروریستها که «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا آن را پیگیری میکند، راه خود را آنطور که تصور میشد در مسکو پیدا نکرد؛ طرحی که براساس آن قرار بود حملات هماهنگ شدهای علیه «جبههالنصره» و «داعش» در سوریه صورت گیرد و در مقابل دولت سوریه را نیز موظف میکرد که آتش حملات خود را علیه مناطق تحت سیطره گروههای به اصطلاح میانهرو مورد حمایت واشنگتن کاهش دهد.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که کاهش حجم حملات نیروهای سوریه به مناطق تحت سیطره گروههای معارض میانهرو تنها شرط  شروع این عملیات مشترک نیست؛ چراکه واشنگتن همچنان بر ضرورت عقبنشینی روسیه از موضع خود نسبت به بشار اسد رئیس جمهور سوریه پافشاری میکند؛ که اسد باید از دولت سوریه کنار گذاشته شود.

لاوروف با بیان اینکه مسکو همچنان در موضع خود مبنی بر اینکه تغییر ریاست جمهوری در سوریه فقط باید از طریق برگزاری انتخابات صورت گیرد و فقط مردم سوریه باید در خصوص این تغییر مهم تصمیم بگیرند، پایدار است، تاکید کرد: در صورت کنارهگیری اسد هیچ تضمینی وجود ندارد که سناریوی لیبی در سوریه تکرار نشود.

البته هنوز مشخص نیست آیا این طرحی که آمریکاییها و روسها درباره آن صحبت میکنند صرفا یک طرح برای پر کردن خلأ رقابت است، یا اینکه طرح بزرگی برای ترسیم مرزهای نفوذ هر یک از بازیگران عرصه سوریه و تثبیت خطوط تماس در میادین نبرد این کشور.

علاوه بر اینکه این روزها روسها با آمریکاییها در خصوص بحران سوریه در کشمکش هستند، اظهارات مضحک و سادهلوحانه سعودیها نیز قابل توجه است؛ عادل الجبیر وزیر بیتجربه سعودیها طی گفتوگویی با مجله «پولیتیکو» ادعا کرده که عربستان آماده است با روسیه بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان همکاری کند و آماده دادن سهمی به روسیه در غرب آسیاست! تا این کشور تبدیل به قدرتی بسیار بزرگتر در مقایسه با اتحاد جماهیر شوروی سابق شود؛ اما در ازای آن روسیه باید دست از حمایت بشار اسد بردارد؛ چراکه روزهای اسد انگشتشمارند و روسیه باید این معامله را بپذیرد.

به نظر میرسد، عادل الجبیر واقعا وزیر بیتجربهای در دربار سعودی است؛ چون از نقش فرامنطقهای روسیه بهعنوان یک ابرقدرت جهانی و عضو دائم شورای امنیت بیخبر است که به کشوری که خود به تنهایی قادر به اعمال تغییر در سیاستهای بینالمللی است، پیشنهاد دادن سهم به آن در خاورمیانه را میدهد.

اما در سویی دیگر به دنبال تغییر مواضع ترکیه در قبال روسیه و حتی سوریه، وزیر امور خارجه روسیه طی گفتوگویی اظهار داشت: رهبران ترکیه در حال حاضر به ضرورت همکاری در خصوص بحران سوریه پی بردهاند و مسکو هم بعد از اینکه روابط خود را با این کشور از سر خواهد گرفت، انتظار دارد که ترکیه توضیحاتی را در خصوص حمایتش از تروریستها در سوریه ارائه دهد.

وی ابراز امیدواری کرد که ترکیه حتما جواب سوالهای مسکو را بدهد و اقدامات لازم را انجام دهد تا سرزمینش مجددا بهعنوان پایگاهی برای پشتیبانی و حمایت از تروریستها و جنگهای داخلی مورد استفاده قرار نگیرد.  

همزمان با این اظهار نظرها، طبق گفته «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تمهیدات لازم برای برگزاری نشست ژنو نیز صورت میگیرد؛ که در این دور از مذاکرات طرفین بر ضرورت تقویت آتشبس متمرکز خواهند شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری «نووستی» روسیه اظهار داشت: طرفین در نشست آتی ژنو در خصوص راههای بهبود ارسال کمکهای انساندوستانه و فراهم کردن شرایط برای رسیدن به یک راهحل سیاسی بحث خواهند کرد.

سخنگوی فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز ابراز امیدواری کرد که تمهیدات لازم برای از سرگرفتن مذاکرات صلح در ژنو فراهم شود. وی همچنین جزئیاتی که در خصوص این نشست در خبرگزاری تاس روسیه از قول منابع دیپلماتیک روسیه منتشر شدهاست، را رد کرد.

با این وجود «دیمیتری پسکوف» سخنگوی رسانهای رئیسجمهوری روسیه تصریح کرد: احتمال افزایش شمار نظامیان روسی در سوریه همچنان وجود دارد. وی گفت: زمانیکه تصمیم به کاهش گروهی از نیروهای هوایی روسیه در سوریه گرفته شد، رئیسجمهور و نظامیان روسیه از طریق اظهارات خود خاطرنشان کردند که زیرساختهای موقت همچنان (در سوریه) میمانند و از اینرو امکان افزایش شمار این نیروها به شکلی سریع و مطابق با مأموریتهای محول شده وجود دارد.

تضعیف گروههای تروریستی بهدست یکدیگر از یکسو و ادامه عملیات ارتش سوریه و متحدانش از سوی دیگر، امید غربیها، آمریکاییها و متحدان آنها را برای رسیدن به نتیجه مطلوب در صحنه میدانی بحران پنجساله سوریه ناامید کرده است و بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکنند ادامه روند کنونی، به شکست کامل گروههای تروریستی منجر شود.

در صحنه سیاسی نیز کشورهای غربی و متحدان عربی آنها تلاش میکنند پیش از دادن امتیازهای بیشتر در صحنه میدانی، پای میز مذاکره اهداف خود را پیگیری کنند؛ که در این ارتباط تاکنون دو مرتبه در ژنو نشستهایی در خصوص حل بحران سوریه برگزار کردهاند؛ که چندان نتیجه قابل قبولی در پی نداشته و قرار است نشست بعدی طی روزهای آینده مجددا در ژنو برگزار شود.

انتهای پیام/411

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار