یادداشت/ احمد کاظم‌زاده

«فتح الشام» نام جدید با مرام قدیم

تغییر نام جبهه النصره می‌تواند بنا به درخواست حامیان عربی و به‌خصوص سعودی و قطری این گروه در جهت کمک به رایزنی‌های بین‌المللی آنها برای خارج کردن این گروه از فهرست گروه‌های تروریستی باشد.
کد خبر: ۹۳۶۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸ - 31July 2016

«فتح الشام» نام جدید با مرام قدیم

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ابومحمد جولانی رهبر گروه تروریستی جبهه النصره روز پنجشنبه در برنامهای که از شبکه الجزیره قطر پخش شد از جدایی این گروه از القاعده و تشکیل گروه جدید با نام جبهه فتحالشام خبر داد.

تغییر نام این گروه با تغییر نمادهای آن نیز همراه بود و پرچم سیاه رنگ آن به پرچم سفید تغییر یافت، البته تغییرات کاملاً سطحی و ظاهری بوده و حتی ابوحمد الجولانی در زمان اعلام تغییرات لباس شبیه بن لادن را به تن داشته که ارادت وی را به شبکه القاعده نشان میدهد، ضمن آنکه اعلام تغییرات بعد از کسب مجور از ایمن الظواهری رهبر فعلی القاعده صورت گرفته است.

علاوه بر اینها، خود جولانی نیز در سخنان توجیهآمیز خود به مصلحتی بودن اتخاذ این تصمیم اذعان کرده است. هر چند وی دلیل اتخاذ این تصمیم را سلب بهانه از ائتلاف به اصطلاح مبارزه با تروریسم برای هدف قرار دادن مراکز استقرار آنها اعلام کرده است اما به نظر میرسد دلایل مهم دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که وی از ذکر آنها خودداری کرده است. از جمله اینکه از مدتی پیش عربستان و قطر، آمریکا و دیگر کشورهای غربی را تحت فشار قرار داده بودند که جبهه النصره از فهرست گروههای تروریستی خارج شود تا مراکز استقرار این گروه در سوریه از تیررس حملات ضدتروریسم تکفیری در امان بماند. از این دید تغییر نام جبهه النصره میتواند بنا به درخواست حامیان عربی و بهخصوص سعودی و قطری این گروه در جهت کمک به رایزنیهای بینالمللی آنها برای خارج کردن این گروه از فهرست گروههای تروریستی باشد. همچنین با توجه به اینکه از مدتی پیش تلاشهایی برای سروسامان بخشیدن به اوضاع آشفته و پراکنده گروههای مسلح در جریان بوده و این گروهها با خلأهای گسترده در برابر پیشرویهای روز افزون ارتش سوریه روبهرو شدهاند؛ از اینرو احتمال دارد تغییر نام جبهه النصره با هدف وارد کردن این گروه در جبههبندی جدید صورت گرفته باشد، البته این روزها اغلب تحولات در سوریه از جمله تغییر نام جبهه النصره با تحولات میدانی در سوریه سنجیده میشود اما باید توجه داشت که بخشی از این تغییر نام میتواند با تحولات جبهه جنوبی در ارتباط باشد و در این عرصه آنچه بیشتر جلب توجه میکند طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد کمربندی امنیتی در داخل سوریه و در امتداد مناطق اشغالی جولان است.

این رژیم از زمان جنگ سوریه هزاران نفر از تکفیریهای وابسته به النصره را در بیمارستانهای صحرایی واقع در جولان مداوا کرده و با ارائه دیگر خدمات رفاهی و تسلیحاتی آنها را به نوعی مجذوب خود کرده و در حال آزمون این مسئله است که آیا میتواند با اتکا به این افراد طرح کمربندی امنیتی را در امتداد بلندیهای اشغالی جولان محقق سازد یا نه؟

هرچند رژیم صهیونیستی درباره عواقب اجرای این طرح نگران است اما در هر حال برای بهکار گرفتن نیروهای جبهه النصره نیاز به تغییر نام آنها دارد تا همچنان بر روابط خود با تروریستهای تکفیری سرپوش بگذارد. از این دید تغییر نام جبهه النصره گامی جدید در مسیر اجرای طرح این رژیم نیز به شمار میرود. با توجه به اینکه گروههای مسلح و تکفیری در جبهه شمالی به محاصره در آمدهاند و خطوط مواصلاتی آنها از ترکیه کاملاً قطع شده است، بنابراین این احتمال وجود دارد که حامیان طرح براندازی و در رأس آن عربستان بکوشند با مشارکت اسرائیل جبهه جنوبی را فعال کنند تا با منحرف کردن توجه ارتش سوریه فضای تنفسی جدید برای مسلحان تحت محاصره در حلب ایجاد کنند. با در نظر گرفتن این مسائل تغییر نام جبهه النصره به منزله نوک یک کوه یخی میماند که هر چه عمیقتر میشود ابعاد آن گسترش مییابد.

منبع: روزنامه جوان

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار