به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نشست تدوین سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط سازمان بسیج هنرمندان کشور پیش از ظهر امروز ۱۳ مرداد ماه در رستوران هتل انقلاب برگزار شد.
در این برنامه غلامرضا منتظری رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: وقتی سخن از فرهنگ به میان میآید، شاید واژگانی مانند رشد و شکوفایی و کمال به ذهن انسان خطور کند، چرا که کمال و شکوفایی در بنمایههای فرهنگ ظهور پیدا میکند. فرجام فرهنگ باید رشد، کمال و برجستگی باشد، البته هر فرهنگی سعادتبخش نیست.
وی گفت: فرهنگ اجزا و عناصری دارد که در بین همه اجزای تشکیلدهنده آن، هنر منزلت ویژهای دارد. در هر عرصهای که سخن از رشد، کمال و بالندگی است، هنر باید سرلوحه قرار گیرد. انتظار میرود تا جلسه بعدی بسیجیان در حوزه نحوه ترویج فرهنگ مصرفی و خودباوری جامعه در مصرف تولید داخلی آستین همت بالا بزنند.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور تصریح کرد: بسیج در این سازمان تشریفات نیست بلکه یک تفکر است. باید رئیس سازمان میراث فرهنگی ببیند که این سازمان بارهای بر زمین مانده را برمیدارد و با الهام از فرهنگ دفاع مقدس در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی، حرف نخستین را میزند.
منتظری بیان کرد: لازم است در استانها ارتباط نزدیکتری با بسیج هنرمندان برقرار شود.
در ادامه محمدرضا اکبری فرمانده بسیج سازمان میراث فرهنگی نیز در این برنامه سیاستهای اقتصاد مقاومتی را تشریح کرد و گفت: ارتقای سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه حفظ و احیای بناها، اماکن و محوطههای تاریخی، ارتقای آگاهی عمومی، کمک به شناسایی آثار منقول در راستای حفظ آثار و اشتغالزایی، بخشی از سیاستهای ما است که معتقدیم بسیج میتواند به شناسایی، معرفی و فرهنگسازی آن کمک کند. کمک به برنامهریزی در حوزه سرمایهگذاری و تشویق سرمایهگذاران در حفظ و احیای بناهای تاریخی و بهرهبرداری از آنها از جمله کارهای دیگری است که میتوان انجام داد. گسترش و ایجاد مجموعههای میراث منقول، نکته مهمی است که سالها در سازمان میراث فرهنگی مورد غفلت واقع شده است.
وی گفت: در حوزه صنایع دستی سه سیاست نیز تعریف شده است؛ توسعه ظرفیت منابع انسانی دانشپایه در بخش خصوصی و غیردولتی و جوامع محلی، استفاده از ظرفیت صنایع دستی، کمک به ارتقای صنایع دستی در معیشت خانوار و توانمندسازی آنها.
فرمانده بسیج سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: روستای قلعهگنج در استان کرمان یکی از نمونههای موفق اقتصاد مقاومتی است. حدود ۹۰ هزار نفر از مردم قلعهگنج تحت پوشش کمیته امداد هستند اما به همت بنیاد علوی در ۱.۵ سال گذشته طرح توسعه و آبادانی آن انجام شد و بعد از این مدت این روستا متحول شده و مردم دارای شغل شدهاند. بخش عظیمی از شغل آنها در حوزه صنایع دستی و گردشگری است. آنها با ایجاد مراکز اقامتی بومی توانستهاند در بخش گردشگری فعال شوند.
اکبری گفت: باید همایشهای علمی مرتبط با صنایع دستی برگزار کرده و کانون بسیج هنرمندان صنایع دستی در مراکز استانها ایجاد شود. همچنین هنرمندان صنایع دستی که بیشتر در مناطق کمتر برخوردار کشور حضور دارند، ساماندهی میشوند.
وی بیان کرد: در حوزه گردشگری سه سیاست نیز تعریف شده است؛ کمک به توسعه مراکز اقامتی، آژانسها و سایر مراکز مرتبط با فعالیتهای گردشگری، کمک به تأمین امنیت گردشگران در مکانهای گردشگرپذیر و کمک به افزایش نقش گردشگری در مناطق کمتر برخوردار.
فرمانده بسیج سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: همچنین نیروهای تخصصی بسیج میتوانند در حوزه سرمایهگذاری مشاوره دهند تا سرمایهگذاران بخش گردشگری چشم بسته وارد نشوند.
منبع: مهر