به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سرهنگ پاسدار «یوسف عابدی» فرمانده سپاه شهرستان اُشنویه در گفتگو با صبح صادق با اشاره به امنیت حاکم در منطقه کردستان، بر ضرورت فعالیت در حوزه های فرهنگی در این منطقه تاکید کرد. متن این گفت و گو را در ادامه می خوانید.
* دیدگاه شما در خصوص مردم منطقه کردستان و مخصوصاً مردم شهرستان اشنویه چیست؟
عده ای از منافقان داخلی با همدستی بیگانگان خیلی تلاش کردند که اکراد و مردم منطقه را ضد انقلاب جلوه بدهند، اما این مردم ثابت کردند که اینطور نیست. این را من برای تعریف یا تمجید ظاهری عرض نمی کنم. مردم منطقه کردستان بسیار ولایتمدار، شهیدپرور و حامی و پشتیبان نظام و وفادار به انقاب هستند. (در اشنویه 1۵۰ شهید و بیش از بیس تهزار نفر بسیجی فعال داریم.) در آخرین انتخاباتی که در کشور برگزار شد در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی حضور این مردم به 8۲ درصد رسید. یعنی از میانگین کل کشور بالاتر بود. این خودش دارای پیام های خیلی مهمی است. مردم اشنویه این را ثابت کردند که پشتیبان نظام و ولایت و حامی انقاب هستند. در برنامه های بسیج این مردم مشارکت فعال دارند. امام خمینی(ره) بهترین تعبیر و توصیف را برای این مردم برگزید وقتی که عشایر را ذخایر انقاب نامید و بحق مردم در شرایط فعلی بهترین یار و یاور سپاه و بسیج در منطقه هستند و می شود در مواقع لازم روی عشایر حساب جداگانه ای باز کرد.
* با توجه به آنچه گفتید به نظر می رسد شما در منطقه با برقراری هر دو بعد امنیت یعنی هم سخت افزاری و هم نرم افزاری سروکار دارید، لطفاً در این زمینه توضیح دهید.
همانطورکه می دانید منطقه کردستان ساختار فرهنگی و سیاسی مهمی دارد. در این منطقه لازم است علاوه بر تأمین امنیت لازم در مرزها، در بحث فرهنگی هم فعال باشیم تا بتوانیم رویکرد مثبت مردم به نظام و انقلاب را از نظر فکری و روحی و معنوی تقویت کنیم. تهدید در این منطقه تهدید توأمان سخت و نرم است. یعنی در مواقعی بوده که ما هم در مرزها با اشرار و گرو ههای معاند مسلح درگیر بوده ایم و نیز باید افکار عمومی را در مقابل سیل تبلیغات ماهواره ای ضدانقاب روشن می کردیم. دشمن هم عمده هدفش این است که از نظر فکری و فرهنگی و با تبلیغات نادرست مردم را به نظام بدبین کند و البته ماهم در قالب برنامه های بسیج و برخی دیگر از برنامه های شهرستانی در مقابل این حرکت ها ایستاده ایم و فهم و درک و شعور بالای مردم کرد به همراه بصیرت و آگاهیشان هیچ وقت اجازه موفقیت را در تبلیغات به دشمنان نمی دهد و صدالبته مردم قدردان خدمات نظام هستند و بین مردم منطقه و نظام اعتماد متقابل در همه زمینه ها حاکم شده و به عینه مشهود است.
* منطقه کردستان شهدای زیادی تقدیم نظام و انقلاب کرده است، شهیدانی چون بروجردی و امینی و ناصر کاظمی و دیگران. نقش شهدای عشایر کرد و مخصوصاً پیشمرگان کرد مسلمان را در تأمین امنیت و ثبات در منطقه چگونه ارزیابی می کنید؟
سئوال بسیار خوب و مهمی است. مقام معظم رهبری توجه خاصی به تجلیل از مقام و منزلت پیشمرگان کرد مسلمان دارند. می دانید امنیت در منطقه ما بومی سازی شده است. یعنی اینکه اگر اتفاقی افتاد در مرحله اول این خود مردم ساکن در منطقه و بسیجیان کرد هستند که در صف اول جهاد علیه دشمن قرار می گیرند و این داوطلبی برای دفاع از مرز و بوم یک امر مهم و مبارکی است. مردم کرد همواره همراه شهدا بوده و هستند و این حضور مردم کرد در صحنه دو پیام مهم داشت؛ پیام اول به تعداد معدودی از افراد منحرف است که از بیگانگان تبعیت نکنند و پشتیبان نظام و انقلاب و همراه مردم کرد باشند و پیام دوم به رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا بود که مردم بیدار کرد در صحنه هستند و دفاع از حریم ولایت را تا پای جان ادامه خواهند داد.
* مقام معظم رهبری حدود دو سال پیش در سفر خود به استان کردستان حدود 10 روزی را در این منطقه از کشور اقامت داشتند، به نظر شما این سفر حامل چه پیام هایی بود؟
یک پیام به مسئولان مختلف کشور بود که کردستان به عنوان دژ مستحکم انقاب باید مورد اهتمام و توجه آنها باشد و مباحثی مانند توسعه امنیت پایدار و محرومیت زدایی و مسائل معیشتی مردم باید با دقت نظر مورد پیگیری قرار بگیرد. پیام دوم به خود مردم کرد بود که تا چه انداز های مورد لطف و عنایت رهبر مسلمین جهان قرار دارند. پیام سوم این بود که همیشه باید وحدت شیعه و سنی در کشور و مخصوصاً در این مناطق حاکم باشد. پیام آخر هم این بود که حضور رهبری در یک منطقه که در افکارعمومی از نظر تاریخی به عنوان یک منطقه غیرامن شناخته شده بود این موضوع را ثابت کرد که امروزه کردستان در اوج امنیت و آرامش است و این را مدیون خون شهیدان هستیم.
گفت و گو: محمد رضوی