یادداشت؛

بازشناسی نقش زنان در تحقق حماسه ی دفاع مقدس

تاریخ هشت ساله ی دفاع مقدس ما به راستی تجلی گاه حضور زینب گونه ی زنان این سرزمین است؛ آن ها با پیروی از بانوان بزرگ صدر اسلام، هم بیعت خویش را با اسلام ناب تجدید کردند و هم در پی ادای تکلیف الهی مهاجرت را برگزیدند و هم در زمره ی مجاهدان الهی هشت سال از کیان این کشور اسلامی دفاع کرده و به صف شهدا و ایثارگران پیوستند.
کد خبر: ۹۵۴۶
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۳ - 14January 2014

بازشناسی نقش زنان در تحقق حماسه ی دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، فتح الله نادعلی" معاون اداره کل ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی" طی یادداشتی به بازشناسی نقش زنان در تحقق حماسه دفاع مقدس پرداخته و می نویسد: گرچه در ارتباط با بازشناسی این نقش اساسی، فعالیت های پژوهشی مناسبی از سوی برخی  مراکز علمی و متخصصان علوم اجتماعی و صاحب نظران و دلسوزان  فرهنگ آن سال های نورانی صورت  گرفته است؛ ولی باید پذیرفت که نسل فعلی و مشتاقان فرهنگ مقاومت، در ارتباط با  شناخت ابعاد وعظمت حضور زنان در زنجیره ی دفاع مقدس شناخت کمی دارند و از دلایل و چگونگی مشارکت زنان در عرصه های مختلف سیاسی اجتماعی و ابعاد مختلف آن، به خصوص  حماسه ی هشت ساله به عنوان مولفه های یک زندگی ایمانی کمتر شنیده اند.

در راستای تایید گستردگی موضوع و متناسب با نقش های گوناگون زنان در جنگ نابرابر ما با استکبار جهانی وعمق بخشی به پژوهش در این حوزه عناوین زیر به عنوان نمونه پیشنهاد می شود:

1-بررسی تاریخ جنگ ها در جهان و نقش موثر زنان در آن.
2- مقایسه حضور زنان در جنگ  در صدر اسلام و دوران دفاع مقدس
3-زن، جنگ هشت ساله و نقش های متنوع  ایفا شده  از سوی ایشان
4- بررسی سهم زنان در پیروزی  انقلاب اسلامی ودفاع مقدس
5-نقش زنان در جنگ سخت، جنگ نرم و مقابله با تهاجم فرهنگی
6- چرایی و چگونگی مشارکت زنان و خدمات ارائه شده از سوی ایشان در  هشت سال دفاع مقدس
7- مقایسه انگیزش  زنان در ارتباط با مشارکت سیاسی و اجتماعی  به خصوص مشارکت در جنگ ؛ در  نظام های مختلف سیاسی
8- زن وایثارگری به زبان آمارو معرفی زنان شاخص در طول هشت سال مقاومت به عنوان الگوهای برتر به جامعه.
9- نقش زنان در ترویج فرهنگ مقاوت و حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس
10 - تبیین و تفسیر بیانات امام(ره) و مقام معظم رهبری( مد ظله العالی) در خصوص اهمیت نقش زنان در مشارکت های سیاسی و اجتماعی ، به خصوص در میدان دفاع از اسلام و کشور
 
مسلما نقش آفرینی زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ریشه در اعتقادات و ارزش های دینی وملی دارد و اگر اینگونه نبود، حتی مردان هم حاضر به جان فشانی در مقابل هجمه ی همه جانبه ی دشمن  نبودند.
 
برای ریشه یابی دلایل اقبال زنان به دفاع در جریان جنگ هشت ساله بهتر است سابقه ی مشارکت های سیاسی و اجتماعی زنان در عصر پیامبر(ص) و ائمه ی معصومین(ع)  به صورت گذرا مرور شود تا مشخص شود که زنان مسلمان و معتقد این سرزمین، ضمن اعتقاد عملی به جهاد فی سبیل الله، در حضور مستمر، گسترده و تاثیر گذار خویش در هشت سال نبرد بی امان با استکبار جهانی، به زنان قهرمان صدر اسلام اقتدا کرده و با اجرای فرامین رهبر دینی خویش در مقام دفاع از اسلام ناب و پیامبر عظیمالشان اسلام و ائمه ی معصومین علیهم السلام تا شهادت پیش رفته و نام خود را در دفتر بهترین و مظلوم ترین مدافعین دین ثبت کردند.
 
مسلما دستگاه های ترویج فرهنگ مقاومت برای انتقال این واقعیت بی بدیل به نسل فعلی و نسل های آتی ، لازم است به سابقه و قدمت این ایثار گری در طول تاریخ اسلام اشاره نمایند ؛ تا همگان   مشارکت سیاسی و اجتماعی  زنان در جامعه و به خصوص درحل چالش های کشور و نظام اسلامی  را برگرفته از متن  اعتقادات و  ارزش های  دینی بدانند.
 
بررسی تاریخ اسلام و به خصوص ملاحظه ی حماسه های بیعت، هجرت و نبرد های صدر اسلام و قیام امام حسین علیه السلام، ما را با این واقعیت آشنا خواهد کرد که هم اسلام به زنان حق حضور در عرصههاى مهمى همچون بیعت، هجرت و جهاد را داده است و هم زنان با اعتقادی کامل از پس این نقش ها به خوبی برآمده اند.

حضرت امام (ره)در خصوص این موضوع چنین می فرمایند:" بانوان از صدر اسلام، با مردان در  جنگ ها هم شرکت داشته اند. مقام زن مقام والاست. عالی رتبه هستند، بانوان در اسلام بلند پایه هستند، ما می بینیم و دیدیم که زن ها، بانوان محترمات همدوش مردان بلکه جلوی مردان در صف قتال ایستادند، بچه های خودشان را از دست دادند، جوانان خودشان را از دست دادند و شجاعانه مقاومت کردند."

تاریخ هشت ساله ی دفاع مقدس ما  به راستی تجلی گاه حضور زینب گونه ی زنان این سرزمین است؛ آن ها با پیروی از بانوان بزرگ صدر اسلام، هم بیعت خویش را با اسلام ناب تجدید کردند و هم در پی ادای تکلیف الهی  مهاجرت را برگزیدند و هم در زمره ی مجاهدان الهی هشت سال از کیان این کشور اسلامی دفاع کرده و به صف شهدا و ایثارگران پیوستند.
 
زنان این سرزمین بی آنکه رسول الله را درک کرده باشند و بی آنکه به حضور امام معصومی شرفیاب شده باشند؛ با حضوری چون زنان صدر اسلام در سنگر دفاع از دین و ناموس، رضایت خدا و پیامبرش را جستجو می کردند و به حق به این فوز عظیم نائل شدند.
 
حضرت امام (ره) دربیان فداکاری زنان در دفاع مقدس چنین می فرمایند: مقاومت و فداکاری این زنان بزرگ در جنگ تحمیلی آنقدر اعجاب آمیز است که قلم و بیان از ذکر آن عاجز؛ بلکه شرمساراست.

امام ایثارگری زنان  شهید داده ی این سرزمین را  نتیجه ی تربیت اسلامی و حاصل پایبندی به ارزش های دینی و ملی این کشور دانسته و می فرمایند: این جانب در طول این جنگ صحنه هایی از مادران و خواهران و همسران عزیز از دست داده دیده ام که گمان ندارم در غیر این انقلاب نظیری داشته باشد.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار