تحولات فلسطین؛

خشم صهیونیست‌ها از موضع یونسکو در برابر فلسطین/جمعیت غزه از مرز 2 میلیون نفر عبور کرد

قطعنامه اخیر سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد (یونسکو) در به رسمیت شناختن بخش‌هایی از اماکن مقدس فلسطین، خشم مقامات تل آویو را برانگیخته است.
کد خبر: ۱۰۸۷۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۱ - 17October 2016

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، شورای اجرایی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد (یونسکو) در دویستمین اجلاس خود قطعنامه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن دو محوطه سایت حرم ابراهیمی در الخلیل و مسجد«بلال ابن رباح» در بیت لحم، به عنوان بخشی تفکیک ناپذیر از فلسطین شناخته شدند.

این سازمان در نشست روز پنجشنبه خود با تصویب قطعنامه‌ای، ضمن اشاره به اهمیت این دو مکان مذهبی به پیروان ادیان آسمانی بزرگ اسلام، مسیحیت و یهودیت، حفاری‌های رژیم صهیونیستی و فعالیت‌ها و ساخت و سازهای این رژیم برای ایجاد مسیرهای اختصاصی برای شهرک‌نشینان و احداث دیوار حائل در بخش قدیمی الخلیل را محکوم کرد.

قطعنامه این سازمان حاکی است که این اقدامات ضمن تخریب اصالت تاریخی این منطقه، آزادی تردد و دسترسی همگانی به مکان‌های مذهبی در آن را از بین می‌برد؛ اسرائیل باید به‌عنوان یک قدرت اشغالگر به این خشونت‌ها پایان داده و مطابق با بیانیه‌ها و قطعنامه‌های یونسکو عمل کند.

در این راستا رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم ضمن اعلام خشم خود از این موضوع، گفت: یونسکو بار دیگر یک طرح خیالی را این بار درباره عدم وجود ارتباط بین یهود و دیوار براق تصویب کرده است.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که تکذیب تعلق دیوار براق به یهود مثل تکذیب تعلق دیوار چین به چین یا تعلق اهرام سه‌گانه به مصر است.

یونسکو همچنین ضمن محکومیت خشونت‌های جاری در سرزمین‌های اشغالی و رفتارهای خشن و تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان و دیگر گروه‌های افراطی علیه فلسطینیان به ویژه کودکان و دانش آموزان فلسطینی، از رژیم صهیونیستی خواست مانع این اقدامات شوند.

سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد همچنین با ابراز تأسف از تأثیر منفی ساخت دیوار حائل در سایت مسجد بلال ابن رباح و مقبره راحل در بیت لحم بر منظره تاریخی این اثر، از سختگیری این رژیم و ممانعت از دسترسی زائران مسیحیان و مسلمانان فلسطینی به این مکان مذهبی ابراز تأسف کرده و خواستار بازگرداندن وضع منطقه به حالت اولیه و رفع این ممنوعیت‌ها شد.

یونسکو با ابراز تأسف عمیق از خودداری رژیم صهیونیستی از اجرای قطعنامه پیشین یونسکو در خصوص حذف دو سایت فلسطینی مزبور از فهرست میراث ملی خود، بار دیگر خواهان اجرای این تصمیم از سوی مسؤولان این رژیم شد.

این نهاد فرهنگی علمی وابسته به سازمان ملل متحد همچنین مصوب کرد: این موارد در دستور جلسه دویست و یکمین نشست این سازمان، در سرفصل جداگانه‌ای تحت عنوان «فلسطین اشغالی» مطرح خواهد شد و مدیرکل نیز گزارش کار پیشرفت در این خصوص را ارائه خواهد داد.

یونسکو در این قطعنامه از اصرار رژیم صهیونیستی بر خودداری از اجرای قطعنامه‌های یونسکو و کمیته میراث جهانی بشر و ممانعت این رژیم از ورود کارشناسان به محدوده باب المغاربه و اعزام کمیسیون نظارتی به بخش قدیمی بیت المقدس و دیوار آن (دیوار براق) ابراز تأسف کرد.

این بیانیه همچنین از مدیرکل یونسکو خواست اقدامات لازم برای اعزام اعضای این کمیسیون نظارتی و انجام فعالیت‌های مورد نظر مطابق با قطعنامه‌های پیشین کمیته میراث جهانی بشر مبذول دارد تا این کمیسیون بتواند پیش از نشست آتی هیئت اجرایی، مأموریت خود را با همکاری همه طرف‌های ذیربط انجام دهد.

یونسکو همچنین ضمن تقدیر از تلاش‌های پیگیر مدیرکل برای اجرای تصمیمات و قطعنامه‌های پیشین این سازمان، تأکید کرد: گزارش کمیسیون نظارتی و پیشنهادات و توصیه‌های نشست تخصصی بررسی موضوع باب المغاربه باید به اطلاع مسؤولان ذیربط رسانده شود.

بازسازی و نوسازی غزه

سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد همچنین ضمن ابراز تأسف عمیق از عملیات نظامی علیه نوار غزه که هزاران غیر نظامی فلسطینی از جمله تعداد بسیاری کودک بی‌دفاع قربانی آن شدند، پیامدهای منفی این جنگ را بر فعالیت‌های یونسکو در حوزه مدارس و دیگر مراکز و تأسیسات آموزشی و فرهنگی این منطقه و فعالیت آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای مهاجران فلسطینی در خاورمیانه یادآور شد.

این نهاد علمی- فرهنگی وابسته به سازمان ملل از ادامه محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی و تأثیر منفی آن بر فعالیت سازمان‌ها و نهادهای امدادرسانی و قربانی شدن تعداد بی‌شماری از کودکان فلسطینی در نتیجه حملات علیه نوار غزه عمیقاً ابراز تأسف کرد و از رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک قدرت اشغالگر خواست هر چه سریع‌تر به این محاصره پایان دهد.

قطعنامه یونسکو همچنین با تکرار درخواست از مدیرکل برای ارتقای شاخه یونسکو در غزه به منظور تضمین بازسازی مدارس، دانشگاه‌ها و اماکن فرهنگی، مؤسسات فرهنگی، مراکز رسانه‌ای و عبادتگاه‌های آسیب دیده یا ویران شده در جنگ‌های غزه از تلاش‌های مدیرکل این نهاد برای برگزاری نشست اطلاع‌رسانی در زمینه اوضاع غزه در مارس 2015 و ارایه قابلیت‌های این نهاد و تشریح وضع طرح‌های یونسکو در نوار غزه تقدیر کرد و خواهان برگزاری یک نشست دیگر در این زمینه شد.

اعضای این نهاد فرهنگی، آموزشی سازمان ملل همچنین از مدیرکل به خاطر اجرای طرح‌هایی در زمینه آموزش، فرهنگ و جوانان و تلاش برای تأمین امنیت فعالیت‌های رسانه‌ای در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تقدیر کرد بر لزوم ادامه مشارکت فعالانه او در زمینه بازسازی بخش‌های آموزشی و فرهنگی غزه تأکید کردند.

به رغم آنکه اکثر مصوبات این شورا با اجماع تصویب می‌شود، اما این قطعنامه به دلیل مخالفت غربی‌ها به‌ویژه آمریکا و انگلیس، لتونی، استونی، هلند و آلمان که به آن رأی منفی دادند، به رأی گذاشته شد و با این حال، با مشارکت فعال ایران، شورا رأی مثبت به آن داد.

عبور جمعیت غزه از مرز دو میلیون نفر

اداره ثبت احوال وابسته به وزارت کشور اعلام کرد :نوار غزه با تولد دو کودک در ساعت‌های پایانی شب یازدهم اکتبر، مرز دو میلیون را در نوردید.

اداره ثبت احوال غزه افزود: با تولد «ولید جهاد شعث» شمار ساکنان نوار غزه به 2 میلیون نفر رسید و با تولد «لانا محمد عیاد» نوزاد دختری از ساکنان منطقه الزیتون واقع در جنوب نوارغزه، جمعیت این منطقه ازمرز دو میلیون نفر گذشت.

آمار اخیر اداره ثبت از تولد 4هزار و 933 نوزاد جدیددر ماه گذشته خبر داد که به این ترتیب روزانه 166 کودک یا به‌ عبارتی هر ساعت 7 نوازد جدید متولد شده اند.

گزارش اداره آمار فلسطین در ابتدای سال 2016 حاکی است نوار غزه با 360 کیلومتر مربع از متراکم ترین سرزمین‌های جهان از نظر جمعیتی بوده و در هر کیلومترمربع آن 4هزار 661 نفر زندگی می‌کنند.

انتهای پیام/ 421

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار