به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، دشمن در جمع بندی اطلاعات حاصله خود، به ویژه توسط ماهوارههای آمریکایی، به این نتیجه رسیده بود که ایران بزودی در منطقه "دزفول - شوش" عملیات بزرگی انجام خواهد داد. از اینرو استحکامات و تمرکز شدید نیرو را در منطقه شوش ایجاد کرد و میادین مین را وسعت داد.
دشمن 10 تیپ مستقل به همراه چند تیپ "جیش الشعبی" بر دو لشکر تقویت شدهاش در منطقه افزود و برای پیشدستی در تاریخ 17 بهمن ماه 1360، حمله خود را با شدیدترین آتش توپخانه و بمباران های بی وقفه هوایی شروع کرد.
این حمله عراق 13 روز به درازا کشید و دشمن بی محابا مهمات و تجهیزات خود را صرف نبرد در چزابه کرد، اما با مقاومت سرسختانه نیروهای ایرانی رو به رو شد.
در مقابل نیروهای خودی با انجام عملیات "مولای متقیان(ع)" معروف به جنگ چزابه، با رمز "یا علی(ع) ادرکنی" به فرماندهی سردار حسن باقری در یکم اسفند ماه 1360 با چهار گردان که فرماندهی یکی از گردانها را خود شهید باقری به عهده گرفته بود، انجام شد.
با انجام این عملیات، تلاشهای دشمن عقیم ماند. این عملیات دو هفته به طول انجامید و خسارات قابل توجهی به یگانهای تقویت شده ارتش صدام وارد آمد.
تنها ثمر حمله عراق به چزابه این بود که عملیات سراسری و گسترده "فتح المبین" یک ماه به تعویق افتاد.
گزارش اجمالی عملیات
نام عملیات؛ مولای متقیان(ع) - جنگ چزابه
زمان اجرا؛ 1 اسفند 1360
مدت اجرا؛ دو هفته
تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر)؛ 4600 نفر
مکان اجرا؛ منطقه عملیاتی شوش دانیال - محور جنوبی جنگ
ارگانهای عملکننده؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات؛ دفع پاتک سنگین دشمن در منطقه چزابه و توقف حمله و پیشروی آنها
منبع؛
کارنامه عملیات سپاهیان اسلام در 8 سال دفاع مقدس