مرتضی سرهنگی:

خاطرات فرماندهان، کلاه آهنی ادبیات جنگ است

رئیس دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری گفت: مغز جنگ زمانی حفظ می‌شود که خاطرات فرماندهان بازگو شود.
کد خبر: ۱۲۹۵۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰ - 04March 2014

خاطرات فرماندهان، کلاه آهنی ادبیات جنگ است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، مرتضی سرهنگی در مراسم رونمایی از کتاب «زندان الرشید» با اشاره به گفت و گویی که در تابستان ۶۵ با سرهنگ عبدالکاظم حسین الاسدی فرمانده تیپ ۱۱۱ عراق داشت صحبتهای این سرهنگ عراقی این طور بازگو کرد: «شبی که رزمندههای ایرانی میخواستند به فاو حمله کنند، فرماندهان بالا مرتبه آمدند و به من (حسین الاسدی) گفتند «نیروهایت را به شرق بصره ببر».

وی ادامه داد: این سرهنگ عراقی میگفت پس از آنکه اسیر شدم مرا به قرارگاهی بردند و در آنجا محسن رفیق دوست و علی شمخانی در کنار من نشستند و از همان عدس پلویی که برای من آورده بودند، برای آنها هم آوردند و در کنار آنها غذا خوردم و من بعدها فکر کردم که عراقیها نفهمیدهاند با چه کسانی جنگیدهاند.

سرهنگی ادامه داد: اگر نفهمیم با چه کسانی جنگ کردهایم و دشمنانمان را نشناسیم، خودمان را هم نشناختهایم و تصور میکنم در حال حاضر هم باید خاطرات جنگ بازگو شود و مردم ما بدانند که با چه کسانی جنگیدهایم.

این نویسنده و پژوهشگر تصریح کرد: خاطرات فرماندهان، کلاه آهنی ادبیات جنگ است و مغز جنگ زمانی حفظ میشود که خاطرات فرماندهان بازگو شود. فرماندهی که خاطراتش را بازگو نکند به نوعی انگار جنگاش ناتمام مانده است. سردار گرجی با دشمن جنگید، اسیر شد و خاطراتش را نوشت و به این صورت جنگ خود را به پایان رساند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار