سردار عظیمی‌فر خبر داد

احداث ۵۰۰ نقطه عملیاتی در مرزهای غربی کشور

معاون مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ۵۰۰ نقطه عملیاتی موقت در مرزهای غربی کشور احداث شده است.
کد خبر: ۱۵۰۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸ - 06April 2014

احداث ۵۰۰ نقطه عملیاتی در مرزهای غربی کشور

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار "جواد عظیمیفر" معاون مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با فارس با تبریک سال جدید که مزین به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است، اظهار کرد: ولایتمداری ایجاب میکند که این فرموده مقام معظم رهبری و فرمان نوروزی معظمله را عملیاتی کنیم.

وی گفت: به همین منظور سربازان ولایت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در مهندسی رزمی نیروی زمینی مدیریت جهادی را برای توسعه و تعالی کشور در حیطه وظایفی که دارند در دستور کار قرار خواهند داد.

این مسئول با اشاره به اینکه در حیطه مهندسی رزمی اگر موفقیتی حاصل شود سایر نهادهای درگیر دفاع هم طعم موفقیت را خواهند چشید، تصریح کرد: برای نمونه اگر در عملیات بزرگ خیبر آن پل عظیم و تاریخی ساخته نمیشد آن عملیات امکانپذیر نبود.

نقش برجسته مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه در توفیقات ۸ سال دفاع مقدس

معاون مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همین خصوص به شلیک موشکها اشاره کرد و با بیان اینکه این همه افتخار در این عرصه خود عقبه و پیش زمینهای دارد، خاطرنشان کرد: در پرتاب موشک اگر سیلوهای مهندسی شده وجود نداشته باشد امکان پرتاب موشک میسر نخواهد بود که این گونه به اهمیت مهندسی رزمی در عرصه رزم و دفاع پی خواهیم برد.

مسئول انسداد مرزهای کشور در ادامه اظهارات خود در خصوص اهمیت مقوله مهندسی رزمی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی پیروزی جمهوری اسلامی و توفیقات آن در هشت سال دفاع مقدس مهندسی توانمندی رزمی خصوصاً در سپاه و نیروی زمینی آن بود.

سردار عظیمیفر به تاریخچه فعالیتهای مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران و توفیقات حاصله اشاره کرد و افزود: در یک دوره مهندسی کل سپاه وارد مقوله سازندگی کشور شد و در قالب قرارگاه سازندگی خاتم و قربهای میانی اقدامات برجستهای انجام داد.

ضریب امنیت بالای ایران در یکی از ناامنترین مناطق جهان

وی از تدوین دکترین مهندسی رزمی با استفاده از تجربیات هشت سال دفاع مقدس گفت و عنوان کرد: امروز بخشی از آن دکترین در مناطقی که نیاز به امنیت پایدار داریم در حال اجرا میباشد.

مسئول انسداد مرزهای کشور از امنیت بسیار خوب ایران به عنوان کشوری که در منطقه نه چندان امن خاورمیانه قرار گرفته سخن به میان آورد و افزود: این در حالی است که تعدادی از همسایگان ایران در اشغال نظامی به سر میبرند و برخی دیگر از همسایگان بنای نظامی خود را به پایگاههای نظامی آمریکا سپردهاند.

سردار عظیمیفر شاهکار نظام جمهوری اسلامی در تأمین امنیت پایدار را هنگامی برجسته دانست که تلاشهای بسیار زیاد سرویسهای امنیتی غرب را با همه امکانات و توان آنها بایکوت کرده است.

وی در ادامه این گفتوگو، نیروی زمینی سپاه را از بازوان اصلی تأمین امنیت در منطقه شمالغرب و جنوب شرق کشور دانست و گفت: وقتی قرار شد ایجاد امنیت پایدار در منطقه شمال غرب و جنوب شرق بر عهده سپاه پاسداران باشد در منطقه شمال غرب و در شهرهای مرزی پیرانشهر، اشنویه، ارومیه، سلماس، خوی و ماکو و مناطق دیگر خلأ مرزی داشتیم.

انسداد مرزهای غربی و شمال غربی با استفاده از استعداد ۷ تیپ مهندسی

سردار عظیمیفر از تدابیر فرماندهی کل سپاه و فرماندهی نیروی زمینی با بکارگیری صد درصد امکانات و تجهیزات و گروهای مهندسی نیروی زمینی برای رفع این خلأ گفت و افزود: از آن سال چیزی حدود ۵۱۰ کیلومتر جاده مرزی و جاده عملیاتی و بیش از ۲۸۰ نقطه احداث از برجک و پاسگاه و همچنین چیزی حدود ۵۰۰ نقطه موقت عملیاتی را در استانهای آذربایجان غربی و کردستان و کرمانشاه احداث کردیم.

مسئول انسداد مرزهای کشور با تعریفی از مقوله امنیت پایدار تصریح کرد: امنیت پایدار یعنی حضور دائمی در همه نقاط مرزها، اشراف بر ورودیها و خروجیهای غیر رسمی و کوهها و رودها و دشتها و همین اصل مهم است که در ارتفاعات غربی و در اشتراکات مرزی با ترکیه و عراق باعث شده که ایران بتواند در همه فصول سال مرز و نقطه صفر را از وجود اشرار حفظ کند.

وی با طرح این سؤال که ایران چگونه این معما را حل کرد و آیا وقتی فاصله نزدیکترین پاسگاه مرزی به لب مرز ۴۰ کیلومتر است و آیا بدون احداثات مرزی و انتقال پاسگاهها به نقطه صفر مرزی این موفقیتها حاصل میشد و همچنین پشتیبانی از این احداثات چگونه میسر است؟ خاطرنشان کرد: بستر همه این اقدامات ارتباطات زمینی است و فراهم کننده این بستر مهندسی نیروی زمینی سپاه با بکارگیری هفت تیپ مهندسی در این مناطق است که امروزه به حول و قوه الهی در شمال غرب و غرب در راستای رفع خلأهای مرزی به موفقیت ۹۵ درصدی دست یافتهایم که پنج درصد باقیمانده نیز در آینده نزدیک به اتمام میرسد.

مهندسی رزمی سپاه راه ۱۰ ساله را سه ماهه پیمود

سردار عظیمیفر یکی از اقدامات برجسته نیروی زمینی سپاه در این خصوص را مربوط به منطقه بورالان دانست و با بیان اقدامات منحصر به فرد مهندسی نیروی زمینی در این منطقه گفت: منطقه بورالان پوشیده از سنگهای آذرین دوره فعالیت آتشفشان آرارات است که همین امر مشکلات زیادی را برای مردم آذریزیان و همچنین کردنشین ایجاد کرده بود.

معاون مهندسی رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همین خصوص ادامه داد: عشایر کرد ما در استانهایی که نام بردم در طول تاریخ آرزوی یک کوره راه برای دستیابی آسان به چراگاههای خود داشتند.

وی افزود: با روحیه ولایتمداری و بسیجی و عشق به خدمت و تلفیق آن با تخصص در طول سه ماه تعداد هفت گروه مهندسی رزمی سپاه کاری ۱۰ ساله را با صدها ماشینآلات مهندسی به نتیجه رساندند.

مسئول انسداد مرزهای کشور با بیان اهمیت احداث این جاده در منطقه یاد شده از جهات مختلف تصریح کرد: این اقدام بزرگ اولاً موجب پشتیبانی بهتر از نیروهای مستقر در پاسگاهها میشود و از همه مهمتر اسباب راحتی عشایر منطقه را فراهم میکند که موجب ایجاد همدلی بیشتر میان نیروهای سپاه و مردم و تعامل هر چه بهتر آنها در زمینههای مختلف میشود.

سردار عظیمیفر با اظهار این مطلب که باید به یاد داشته باشیم روستاییان شمال غرب در صورت بارش برف ارتباط آنها عملاً با شهرها قطع میشد، افزود: با بارش نزولات آسمانی وضعیت بسیار بدی برای مردم پیش میآمد و در یک کلام مردم اجازه مریض شدن را در آن موقعیت نداشتند.

معاون نیروی زمینی سپاه اضافه کرد: اما امروز به دلیل حضور بلامنازع نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه در هر ساعتی از شبانهروز جادههایی که از عقبه به مرز ختم میشوند توسط ماشینآلات مهندسی سپاه در اوج ریزشهای آسمانی باز است که رفاه کنونی در گرو وجود امنیت پایدار و امنیت نیز در گرو حضور سپاه در مناطق اینچنینی و قلل بیش از سه هزار متر است.

خواب ضد انقلاب چگونه به کابوس تبدیل شد

وی در همین خصوص به خوابی که ضد انقلاب دیده بود اشاره کرد و گفت: ضد انقلاب مطمئن بود که با اولین بارش سپاه از سرمای زیر ۴۰ درجه فرار میکند و ارتفاعات و جادهها و روستاها را تقدیم خواهد کرد، خوابی که با تدبیر مهندسی رزمی سپاه به کابوسی برای ضد انقلاب تبدیل شد.

سردار عظیمیفر از کار پیچیده و پیشرفته مهندسی و ایجاد احداثات در مناطق غرب و شمال غرب گفت و از جوابگو بودن این احداثات سپاه برای زیست تا دمای ۶۰ درجه زیر صفر سخن به میان آورد.

این مسئول یکی دیگر از دستاوردها را ایجاد ارتباط تصویری رودرروی فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران با رزمندگان در این مناطق بیان کرد.

مسئول انسداد مرزهای کشور بخش دیگری از اقدامات بزرگ نیروی زمینی سپاه را مربوط به کارهای انجام شده در اقلیم خشک و خشن جنوب شرق دانست و گفت: این منطقه اختلاف و وجه تمایز بسیاری با مناطق غربی و شمال غرب دارد به نحوی که با طی طریق ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر گاهاً با یک کوره چشمه هم روبهرو نمیشویم.

معاون نیروی زمینی سپاه وجود اقلیم خشک، دور بودن مناطق از شهرها، باز بودن تنگههایی که مرکز ثقل استان را تهدید میکند و تنگههایی که از پاکستان محل گذر قاچاق و اشرار مسلح بوده و محلی برای دسترسی به زاهدان و مرکز کشور است و ربایشها از زاهدان به عمق کشور از محل این تنگهها را از ویژگیها و سختیهای این منطقه ذکر کرد.

پاکسازی ۳۲ میلیون مین در مرزهای خوزستان

وی در همین خصوص گفت: از سال ۸۸ بخش عمدهای از مهندسی نیروی زمینی سپاه با همکاری و پشتوانهای که مسئولان مربوطه در وزارت کشور داشتند توان خود را در راستای پوشش خلأهای مرزی در مرز زاهدان به کار گیرند و امروز از هامون که شروع کنیم تا میرجاوه یعنی شهرستانهای زابل و زاهدان و میرجاوه یک وجب خلأ مرزی نداریم و انسداد مرزهای شرقی کشور با کیلومترها بند بتنی تولید کشور و احداث دژها و پاسگاهها و قرارگاههای عملیاتی با زیرساختهای قوی و ماندگار درست روی خط صفر مرزی، گلوگاهها و محلهای تردد غیر مجاز بسته میشود و تلاش دشمن برای ربایشها و ترددها و پشتیبانی از گروهکها به صفر میرسد.

اقدامات مهندسی رزمی سپاه در مرزهای خوزستان از دیگر اقداماتی بود که سردار عظیمیفر به آن اشاره کرد و متذکر شد: احداث کیلومترها دژ در این منطقه تسلط کاملی را بر مرز به وجود آورده است.

مسئول انسداد مرزهای کشور در پایان اذعان کرد: علاوه بر همه اینها در مرز غربی کشور که دشمن بعثی آن را به میلیونها قطعه مین آلوده کرده بود تاکنون ۳۲ میلیون مین و گلولههای عمل نکرده در اراضی کشاورزی و چراگاهها پاکسازی شده است.

نظر شما
پربیننده ها