به گزارش خبرگزرای دفاع مقدس، "گلعلی بابایی" از چهرههای شناخته شده در عرصه ادبیات پایداری و از پیشگامان عرصه فرهنگی سپاه پاسداران به ویژه در لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) است که آثار در خور توجهی در حوزه دفاع مقدس به ویژه در گونه «مستندنگاری» از خود به یادگار گذاشته است.
وی که از بچههای مسجد جوادالائمه (ع) تهران به شمار میرود با شروع جنگ به جبهههای نبرد اعزام شد و در طول جنگ علاوه بر حضور مستمر در مناطق عملیاتی، به عنوان فرمانده گردان حماسه آفرید.
بابایی با یک دست سلاح و با دست دیگر قلم به دست گرفت و در محاصره دود و آتش، زیر بارش بیامان گلولههای دشمن مشاهدات خود را ثبت و ضبط کرد تا تاریخ حماسه آفرینی فرزندان دلیر این مرز و بوم را فراموش نکند.
بعد از پایان جنگ، بابایی عزم خود را جزم کرد و با انتشار کتاب خاطرات خود با عنوان «نقطه رهایی» فصل جدیدی در جمع آوری و انتشار خاطرات رزمندگان لشکر همیشه پیروز ۲۷ رسول الله (ص) گشود. بابایی در دومین خیز بلند خود با همکاری حسین بهزاد اولین جلد از کارنامه عملیاتی این لشکر را با عنوان «همپای صاعقه» منتشر کرد.
تقریظ هنرمندانه، حمایت هوشمندانه و رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری پس از انتشار این کتاب، بابایی را به ادامه راه مصممتر و دلگرمتر کرد. حاصل ۳۰ سال فعالیت بیوقفه این نویسنده ارجمند، چاپ بیش از ۱۵ جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس است.
به بهانه برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران چند نمونه از آثار این نویسنده دردمند را مرور میکنیم.
نقطه رهایی
نقطه رهایی، نخستین اثر گلعلی بابایی در حوزه ادبیات پایداری است. این کتاب مجموعه یادداشتهای روزانه نویسنده از سال ۱۳۶۱ تا۱۳۶۷ با موضوع جنگ ایران و عراق را شامل میشود. بابایی در این کتاب از عملیاتهایی چون والفجر مقدماتی، والفجر۴، بدر، والفجر ۸، بیت المقدس، اردوگاه قلاجه، کوههای دالاهو، دشت شیلر، دشت پنجوین و ارتفاعات شاخ شمیران یاد میکند.
بابایی در باره انتشار این اثر میگوید: «هنگام نوشتن این یادداشتها به فکر انتشارشان نبودم. اما از آنجا که قابلیت تبدیل به سند تاریخی را داشتند به توصیه دوستانی مانند، مرتضی سرهنگی به دست چاپ سپرده شدند» نقطه رهایی از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
همپای صاعقه