تاریخ كشور ما بهخصوص تاریخ معاصر ناظر حوادث، جریانها و ظهور شخصیتهای برجسته در زمینههای مختلف بوده است. شخصیتهایی كه در صحنههای مهم تاریخی، نقش سرنوشتساز داشته و به مردمان و اطرافیانشان درسهای علمی و عملی داده و با آشنایی از روحیات مادی و معنوی آنان در زندگی اجتماعی و سیاسی آنان اثری شگرف برجای گذاشتند. در این میان نقش شخصیتهای روحانی در مقام نیروی مذهبی¬ـ سیاسی و اجتماعی در سراسر تاریخ ایران و به خصوص تاریخ معاصر ایران قابل توجه است.
روحانیان و دینباوران در دوران حكومت پهلوی از یكسو براساس مبادی دین و احساس مسئولیت در برابر وضع ناگوار جامعه حاضر به سكوت نبودند و از سویی دیگر، برپایهی امكانات و منابعی كه در اختیار داشتند، برای بیداری و آگاهی تودهی مردم عزم خود را جزم نمودند و جهت رسیدن به اهداف اسلامی از امكانات محدود بهرهبرداری لازم را به عمل آوردند.
در سال 1342ش همزمان با آغاز نهضت امام خمینی(ره) روحانیان نیز فعالیتهای سیاسی¬ـ اجتماعی خود را به اوج رساندند و در این راه به مبارزهی آشكارا و علنی با رژیم پهلوی پرداختند. اما در واپسین سالهای دههی چهل و با توجه به خفقان موجود در كشور، روحانیان و مبارزان در فعالیتهای سیاسی خود تغییر تاكتیك داده و به فعالیتهای فرهنگی ـ اجتماعی روی آوردند و در پوششی غیرسیاسی اهداف و خواستههای سیاسیـ مذهبی خویش را دنبال كردند كه به حق فرایند شكلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان انقلابی مكتبی مرهون تلاشهای فكری و فرهنگی روحانیانی بود كه در این راه از هیچ كوششی دریغ نورزیدند و ستونهای انقلاب اسلامی را پیریزی كردند.
بیشك استاد شهید مرتضی مطهری بهعنوان یكی از روحانیانی كه چه در سالهای مبارزه با رژیم پهلوی و چه در نخستین سال استقرار نظام جمهوری اسلامی گرهگشای بسیاری از مشكلات نظام اسلامی بود و با تیزبینی راه را بر گسترش افكار التقاطی در جامعه میبست، در تاریخ انقلاب اسلامی جایگاه شامخی دارد.
تدوین: رضا مختاری اصفهانی
تاریخ انتشار: مهر 1391
تعداد صفحات: 322
شابک: 3ـ 598ـ 419ـ 964ـ 978
نوبت چاپ: اول ،بهار1391
قیمت: 64,000 ریال
شمارگان: 2000