دفاع پرس بررسی می کند؛

سرانجام شیرین نهضت امام خمینی(ره) با حضور شگرف زنان زینبی

امام خمینی(ره) حضور زنان در صحنه انقلاب اسلامی را بسیار پررنگ بر می شمردند و به اهمیت این جایگاه توجه ویژه ای داشته و زنان را انقلابی پیشگام در عرصه مبارزه می دانستند.
کد خبر: ۲۲۴۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۷ - 09February 2017

به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع پرس، مردم از ظلم جور ستم شاهی به ستوه آمده بودند.دیگر نمی خواستند زیر سلطه و یوغ استعمار زندگی کنند؛ زنان و دختران  با ایمان خانه نشین شده بودند و نمی توانستند در سطح جامعه حتی انجام کارهای لازم و ضروری حضور داشته باشند.

در آن برهه زمانی برای زن نقشی شبیه کالا متصور بودند و عروسک خیمه شب بازی و بازیچه ایادی ظلم و جور بود، لباس و سبک زندگی زنان ایرانی غربی شده بود. حتی کار را به جایی رسانده بود، که زنان روستایی نیز زیر سلطه فرهنگ غرب رفته و فرهنگ بی حجابی را توسط اربابان و مالکان بزرگ زمین های کشاورزی ترویج می کردند.

ارزش های ذاتی بانوان زیر سوال رفته و تشریفات و خودآرایی و فرهنگ مصرف گرایی به ویژه استفاده از تولیدات کشورهای اروپایی برای زنان در دستور کار قرار داشت تا فرهنگ ابتذال به تمام ابعاد خانوده ایرانی وارد شود.

زنان به عنوان رکن اصلی در نهاد خانواده و تاثیر گذار در عرصه اجتماع و تربیت فرزند در شکل گیری نهضت مردمی امام خمینی (ره) نقش اساسی ایفا کردند. مردانی که در عرصه مبارزه حضور داشتند با مدد و همیاری زنان مبارز و انقلابی وارد می شدند و در پخش و توزیع و تکثیر  اعلامیه ها و نوارهای امام خمینی(ره) همانند مردان فعالیت می کردند.

بسیاری از فعالیتهای مخفی و سری را بانوان انجام می دادند، به عنوان نمونه می توان به خانه هایی که مبارزان انقلابی برای ساماندهی، برنامه ریزی و انجام فعالیت های مختلف اجاره می کردند اشاره کرد. بانوان مردان را همراهی کرده و به ظاهر یک خانواده ساکن منازل برای انجام فعالیتهای انقلابی می شدند و مبارزان از خانه به عنوان پایگاهی برای انجام فعالیتهای انقلابی استفاده می کردند. 

اسلام برخلاف جوامع و تمدن جاهلی که زنان را حقیر و ضعیف  می شمردند و درخدمت ابتذال و فساد گرفته  بودند، به زنان با نگاه کرامت و عزت می نگرد، این مقام و منزلت همراه با فداکاری و ایثار در پرتو انقلاب اسلامی تجلی یافت و عطر شکوفایی این موجود بزگوار و با فضیلت جهانیان را میخکوب کرد تا آنجا که خبرگزاری ها و تحلیل گران انقلاب اسلامی را به نام «چادرها» ثبت کردند.

سرانجام شیرین نهضت امام خمینی(ره) با حضور شگرف زنان زینبی 

انقلاب اسلامی زنان جامعه ما را متحول ساخت و در مسیر اسلام و ارزش های الهی هدایت کرد و از بی هویتی و بنی بندو باری که سوغات غرب بود و به اوج انسانیت رساند.

امام خمینی (ره) ارزشهای اسلامی و انسانی را برای زنان یادآوری کردند. درست آنچه مطابق فطرت الهی انسانی آنها  بود را متبلور ساختند و تجلی ارزشها در بین زنان باعث شد، آنان پیشگام و پیشتاز در همه صحنه های مبارزه در انقلاب باشند، توزیع، تکثیر اعلامیه ها در دوران انقلاب اسلامی، حضور در راهپیمایی ها و تظاهرات ها، شرکت در جلسات و سخنرانی ها، برنامه ریزی برای برنامه ها و فعالیت های انقلابی از جمله برنامه هایی بود که در زمان انقلاب زنان پیگیری و انجام دادند در این زمینه به بررسی پیامها و سخنرانیهای امام خمینی (ره)در دوران انقلاب اسلامی اشاره می کنیم.

بیانات امام خمینی (ره) پیرامون نقش و جایگاه زنان در عرصه انقلاب اسلامی را در زمینه های مختلف بررسی شده است.

امام خمینی(ره) حضور زنان در صحنه انقلاب اسلامی را بسیار پررنگ برمی شمردند و به اهمیت این جایگاه توجه ویژه ای داشتند. زنان را انقلابی و پیشگام در عرصه مبارزه می دانستند. امام خمینی (ره) خطاب به بانوان انقلابی فرمودند: «شما خواهران در این نهضت سهم بسزایی داشته اید»  «شما سهم بزرگی در نهضت اسلامی ما دارید. شما در آتیه برای مملكت ما پشتوانه هستید»

آغوش مادران پاکدامن  و فرزندان پاکی که برای نهضت دادند

«بچه های خردسال در آغوش مادران، با اسلحه دژخیمان شاه پرپر می شدند، جوانان و نوجوانان در پیش رویشان بر زمین می افتادند و خون سرخ شهیدانشان سنگ فرش های خیابان را رنگین می ساخت، اما آنان چون زینب كبری (س) تن به رضای خدا داده و پرصلابت و استوار در مقابل ستمگران می ایستادند و با ایثار جان و فرزند و صبر در مصیبتها، احساس رضایت در انجام وظایف خویش داشتند.»

امام خمینی (ره) ایثارگری‌های این قشر از جامعه را این چنین بیان کردند:

 «شما در چه تاریخی چنین دیده اید؟ امروز زنهای شیردل طفل خود را در آغوش كشیده و به میدان مسلسل و تانك دژخیمان رژیم می روند. در كدام تاریخ چنین مردانگی و فداكاری از زنان ثبت شده است؟»

 «در تظاهرات خیابانی، زنان ما بچه های خردسال خود را به سینه فشرده، بدون ترس از تانك و توپ و مسلسل به میدان مبارزه آمده اند.»

زنان مومن و عفیف

امام (ره) بسیار زنان مومن و عفیف را در ایثار مال معرفی می كند و می فرمایند:

«زنان ایران، هم مجاهدات انسانی عظیم كرده اند و هم مجاهدات مالی. این طبقه محترم زنها كه در جنوب تهران و در شهر قم و در سایر شهرها هستند، همین خانم‌های محجبه، همین ها كه مظهر عفاف هستند، در نهضت پیشقدم بودند و در ایثار مال هم پیشقدم. ایثار كردند جواهرات و طلاهایی كه دارند. برای مستضعفین دادند. عمده در این امور آن قصد پاك است.»

برای همین بود که ایشان فرمودند: خداوند شما مومنات را حفظ كند كه در نهضت اسلامی خط كافی داشتید، و الان هم برای مستمندان كمك كردید و كمك‌های شما بسیار باارزش است. كمك‌های بانوان ارزشش چند برابر كمكهای مردان است. خداوند شما را حفظ كند.»

سرانجام شیرین نهضت امام خمینی(ره) با حضور شگرف زنان زینبی 

وقتی زنان پشتوانه انقلاب باشند انقلاب بیمه می شود

«چنانچه پیشگامان انقلاب یعنی آنان كه سهم بزرگی در انقلاب داشتند و با ایثار جان و فرزند و مال، گوش به فرمان امام خمینی (ره) بوده و در تمامی صحنه های انقلاب اسلامی حضور داشته باشند و این حضور را تداوم بخشند و سستی و بی اعتنایی به خود راه ندهند،به طور یقین انقلاب اسلامی بیمه خواهد شد.»

بنیانگذار انقلاب اسلامی بارها این مساله را بیان داشته و از زنان به عنوان پشتوانه انقلاب و اسلام یاد كرده و فرمودند:

«ملتی كه بانوانش در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامی هست، آسیب نخواهد دید.»

«شما در آتیه برای مملكت ما پشتوانه هستید من امیدوارم كه باز شما در صف مقدم باشید و این نهضت را به آخر برسانید كه حكومت اسلامی ان شاء الله تاسیس بشود و تمام اقشار ملت، تمام مستضعفین به حقوق حقه خودشان برسند.»

«ایثار مال زنان در ایثار جان و فرزند در انقلاب پیشقدم بودند.در ایثار مال هم بر مردان سبقت جسته بودند. آنان آنچه ذخیره داشتند و با قناعت جمع كرده بودند، در طبق اخلاص گذاشته، تقدیم مستضعفان و محرومان كردند.»

 احیای اسلام ناب محمدی(ص) خواسته زنان مسلمان

زنان و مردان مسلمان در ایران با انگیزه الهی انقلاب كردند. آنان خواستار حكومت اسلامی و احیای اسلام ناب محمدی (ص) و زنده شدن نام قرآن و ائمه اطهار (ع) بودند. از این رو با نام فاطمه زهرا (س) و زینب كبری و امام حسین (ع) به خیابانها می ریختند و تظاهرات راه می انداختند.

كسی زنان مسلمان را مجبور نكرده بود كودكانشان را در آغوش گرفته، در مقابل توپ و تانك و مسلسل‌های رژیم طاغوت بایستند. آنان به خاطر مقام و قدرت و ریاست، خود و فرزندانشان را در معرض خطر قرار ندادند، بلكه عشق به اسلام و قرآن و پیشوایان معصوم بود كه آنان را به صحنه كشاند. عشق به فاطمه زهرا (س) و زینب كبری بود كه زنان مسلمان ما را انقلابی كرد.

 امام (ره) زنان مسلمان را عشق به اسلام و قرآن بیان داشته و فرموده اند:

«ملت ما عاشق اسلام بود كه در همه اطراف با دست تهی سینه های خودشان را سپر كردند، جوانهای خودشان را بردند در میدان، زنها و مردها رفتند و مبارزه كردند و پیروز شدند.» برای همین است که «خانمها برای اینكه یك چیزی مثلا دستشان بیاید یا فرض كنید كه صاحب منصب بشوند، نمی آیند بیرون، خودشان و بچه هایشان را به كشتن بدهند. این اسلام و قرآن است كه خانمها رآورده است بیرون و همدوش مردها بلکه جلوتر از مردها وارد در صحنه سیاست كرد.» و «این قدرت ایمان است كه شماها را به خیابانها كشید و بانوان را به خیابانها، و ارزش عمل همین است.»

شعار زنان در انقلاب اسلامی سه کلمه بود

شعار زنان ما در انقلاب اسلامی سه كلمه بود: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی. آنان خواستار استقلال بودند و می خواستند زیر سلطه هیچ كشور و قدرتی نباشند و می خواستند آزاد باشند؛ یعنی در سایه اسلام زیست كنند؛ بنده خدا باشند و عبد و ذلیل دیگران نباشند. جمهوری اسلامی یعنی حكومتی بر اساس اسلام ناب محمدی (ص) می خواستند كه اركانش را توحید و عدل الهی تشكیل داده باشد، و ولایت خدا و پیامبر بر آن حاكم گردد. لذا امام امت (ره) فرمود:

«زن و مرد زحمت كشید، به خیابانها ریخت، جورها كشید، خونها داد كه اسلام را زنده نگه دارد، برای اسلام خون داد، برای شهادت داوطلب شد، ... آنكه به او رای داد ملت ما، جمهوری اسلامی بود، اسلام مورد نظر بود.

باز امام (ره) تاکید می کنند: «آن كه از سر تا سر كشور فریادش در خیابان و در كوچه ها و در مدارس و در همه جا بلند بود، این بود كه استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی. این سه كلمه سر زبان همه بود.»

زنان انقلابی  از حضرت زهرا (س) و زینب كبری (س)الگو پذیرفتند

زنان مسلمان ایران با اقتدا و الگوپذیری از حضرت فاطمه زهرا (س) و دختر بزرگوارش زینب كبری (س) وارد نهضت شدند و در مقابل طاغوت ایستادند و از اسلام و قرآن دفاع كردند:در این خصوص بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمود:

«..... روز زنی است كه دخترش حضرت زینب (س) در مقابل حكومت‌های جبار ایستاد و آن خطبه را خواند ... زنی كه در مقابل یك جباری ایستاد كه اگر نفس مردها می كشیدند، همه را می‌كشتند و نترسید و ایستاد و محكوم كرد حكومت را، یزید را محكوم كرد ... زن یك همچو مقامی باید داشته باشد.» با همین الگو قرار دادن است که «زنهای عصر ما بحمدالله شبیه به همانها (فاطمه زهرا (س) و زینب كبری (س) هستند. ایستادند در مقابل جبار با مشت گره كرده، بچه ها در اغوششان و به نهضت كمك كردند.»

 «ما مكرر دیدیم كه زنان بزرگواری زینب گونه (س) فریاد می زنند كه فرزندان خود را از دست داده و در راه خدای تعالی و اسلام عزیز از همه چیز خود گذشته و مفتخرند به این امر و می دانند انچه به دست اورده اند، بالاتر از جنات نعیم است، چه برسد به متاع ناچیز دنیا.» 

زنان مسلمان و انقلابی كه با جهاد در راه خدا، سلطنت 2500 ساله طاغوت را سرنگون كردند و تاریخ را دگرگون ساختند، از منظر حضرت امام خمینی  (ره) دارای این خصایل ارزنده بودند:«ما همگی مرهون شجاعتهای شما زنان شیردل هستیم.»

امام خمینی (ره) برای  قدر شناسی از زنان فرمودند:«مادران شجاع فرزندان اسلام خاطره جانبازی و رشادت زنان قهرمان را در طول تاریخ زنده كردند. در چه تاریخی اینچنین زنانی را سراغ دارید، در چه كشوری؟»

زنان  انقلابی مظهر حجب و عفاف

زنان انقلابی كسانی بودند كه باحجابی كوبنده و عفتی زیبنده وارد صحنه مبارزه شدند و همین برای دشمنان انقلاب اسلامی بیش از هر چیز شكننده و كوبنده بود و بدین خاطر امام (ره) بیان می دارند:همین‌ها كه مظهر عفاف هستند، در نهضت پیشقدم بودند.»

زنان مسلمان در انقلاب اسلامی پیش از مردان اخلاص داشتند. از این رو ارزش اعمال آنان نیز بیشتر بود لذا امام (ره) به این موضوع عنایت خاص داشته و فرمودند: «خواهرهای ما كه در عصر نهضت شركت داشتند،ارزش اعمال آنان بیشتر بود از ارزش اعمال مردها. آنها از پرده های عفاف بیرون آمدند و با پرده عفاف با مردان همصدا شدند و پیروزی را تحصیل كردند و حالا هم با قصد خالص آنچه كه در ایام عمر تهیه كردند، برای مستمندان دادند. این ارزش دارد، متمكنین اگر میلیون‌ها بدهند، به قدر ارزش این نیست.»

زنان انقلابی از طبقات محروم

امام خمینی (ره) بار دیگر نام طبقات محروم جامعه و زنان جنوب شهری تهران را می برد و می خواهد بگویند انقلاب به همت این اقشار به پیروزی رسید می فرمودند: «این زنهایی اطراف شهر قم و زن‌های جنوب تهران و زنهای جنوب همه شهرستان‌ها (جنوب به معنای اینكه شما (غرب زده ها) می گویید اینها از طبقه پایین هستند) اینها حقوق بشر را می دانند و عمل می كنند ... شماها چه كرده اید؟ همین زن های محترم و مردهای عزیز محترم بودند كه از طبقه محروم در آن رژیم بودند، اینها بودند كه توانستند این قدرت شیطانی را بشكنند و این سد را خرد كنند و اینها هستند كه ازاین به بعد باز تكلیف دارند.»

امام (ره) به تربیت اسلامی زنان توجه کرده و بدین مضمون فرمودند:

«آنها كه قیام كرده اند، همین زنهای محجوبه جنوب شهر قم و سایر بلاد اسلامی بودند. آنها كه به تربیت آریامهری تربیت شدند، هرگز در این امور دخالت نداشتند. آنها تربیت‌های فاسد شده بودند از تربیت‌های اسلامی آنها را دور نگه داشتند. اینهایی كه تربیت اسلامی داشته اند، خون دادند، كشته دادند، به خیابان‌ها ریختند، نهضت را پیروز كردند.

سرانجام شیرین نهضت امام خمینی(ره) با حضور شگرف زنان زینبی 

زن مبارز و انقلابی که همه زندگی اش را وقف انقلاب کردو پیروراستین امام (ره) بود

مرحومه خانم دباغ حریرچی یکی ازنمونه زنان و نمونه انقلابی است که همه خصوصیات بارز یک زن  انقلابی وآرمانی که امام خمینی (ره) ترسیم کردند در زندگی اش عینیت بخشید و مظهر همه آنها بود در هیچ زمینه کوتاهی نکرد و به عبارت دقیق تر زن شاخص و نمونه انقلابی در همه زمینه ها سرآمد و حرفی برای گفتن و تلاشی برای به سرانجام رساندن انقلاب از خود نشان داد.  از تحصیل درعلوم دینی گرفته در نزد استادانی به نام چون شهید آیت الله محمدرضا سعیدی و شهید مجتبی خوانساری تا مبارزه با طاغوت و فعالیتهای سیاسی،مادر هشت فرزند بود.

خانم دباغ درپخش و توزیع اعلامیه های امام خمینی (ره) ،درصف مبارزانی که تحت نظر آیت الله سعیدی فعالیت می کردند پیوست ،همچنین  با دانشجویان مبارز انقلابی دانشگاههای شهید بهشتی،صنعتی شریف و علم و صنعت همکاری و تعامل داشته است.

خانم دباغ پس از شهادت آیت الله سعیدی در 1349به مبارزه و تبلیغ خود علیه رژیم را وسعت بخشیده و درنهایت در سال 1352 توسط ساواک دستگیر می شود در زندان همراه دخترش سخت ترین شکنجه ها را متحمل می شود در حالی که امید به زنده بودن خانم دباغ از شدت بیماری نبود وی را آزاد کرده و دخترش همچنان در زندان می ماند.

روحیه انقلابی و خستگی ناپذیر این زن انقلابی موجب می شود که بعد ازبیماری و عمل جراحی همچنان به مبارزاتش ادامه داده بار دیگر دستگیر و روانه زندان می شود و بعد ازاین دوران زنان مسلمان زندانی را پیرامون خودش جمع می کند و در ادامه مبارزات انقلابی خود در سال 1353 به خارج از کشور می رود و تا پیروزی انقلاب اسلامی در هجرت روزگار می گذراند.

حتی وارد عرصه نظامی نیز می شود شاید تعداد کمی از مبارزان انقلابی در زمینه نیز آموزش بینند در پایگاههای نظامی درمرز لبنان و سوریه آموزش های رزمی و چریکی را می بیند در بسیاری از فعالیت های مبارزان در خارج از کشور راهپیمایی ها و اعتصابات شرکت فعال و مستمر داشت.دباغ پس از هجرت امام خمینی (ره) به پاریس در سال  1357به جمع یاران انقلاب پیوست و مسئولیت اندرونی بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی ارزشمند و تاریخی را برای خود رقم زد.

زنی مبارز و نستوه که در کارنامه کاری خودش ا ز فرماندهی سپاه همدان و مسئولیت بسیج خواهران،سه دوره نمایندگی مجلس و در دانشگاههای علم و صنعت ایران و مدرسه عالی مطهری به تدریس پرداخته است و نیز قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

 زن مبارز و انقلابی که  به عنوان تنها زن همراه هیات حامل پیام امام خمینی (ره) به گوربا چف است.زیرا امام خمینی (ره) خانم دباغ را می شناسد و می داند می تواند وجودش همراه این هیات تاثیر گذار باشد.این زن مبارز انقلابی یک نمونه شناخته شده است و چه بسیارند  بانوانی  که درسراسر کشور فعالیت کردند و نامی از آنها در تاریخ مبارزات انقلاب اسلامی ثبت نشده است.

آنچه امروز در جامعه اسلامی ایران مشاهده می شود زنانی که با اندیشه های ناب امام خمینی (ره) آشنا شده و در این مکتب به علم آموزی و کسب معرفت آموخته اند زنان تاثیرگذار انقلابی و ارزشمند هستند و به خوبی با دوبال علم و  ایمان توانسته اند درهمه زمینه های علمی،فرهنگی،اجتماعی و سیاسی موفق عمل کنند زنانی که با تربیت و فرهنگ اسلامی رشد و نسلی اسلامی را تربیت کنند،مادرانی که امروز فرزندان و برادران وهمسرانشان عهمانند دوران دفاع مقدس وزمان انقلاب به عنوان مدافعان حرم روانه جبهه مقاومت می کنند در مسیر پیشبرد اهداف عالیه انسانی و اسلامی تاثیر گذار باشند و ان شاء الله تا تحقق حکومت امام عصر (عج) نقش آفرین باشند.

گزارش از محدثه هاشمی زاده

 انتهای پیام/191

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار