به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، سپهبد شهيد صياد شيرازی 21 فروردين سال 78 توسط گروهک منافقين ترور شد و به شهادت رسيد. از اين شهيد بزرگوار تا كنون كتابهای متعددی به انتشار رسيده كه هر كدام به وجوهی از شخصيت اين فرمانده دفاع مقدس میپردازد. اخيراً نيز بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به قلم ابوالقاسم كيا اقدام به انتشار كتابچهای تحت عنوان «شكوه اخلاص» كرده است كه در حال و هوای سالروز شهادت سپهبد علی صياد شيرازی نگاهی گذرا به داشتههای اين كتاب خواهيم انداخت.
شكوه اخلاص در واقع يک كتابچه كوچك 65 صفحهای است كه يكی از نقاط قوتش را بايد نويسنده آن به شمار آوريم «سرتيپ دوم بازنشسته ابوالقاسم كيا» كه خود از همرزمان شهيد صياد شيرازی محسوب میشود و اقدام به گردآوری داشتههای «شكوه اخلاص» كرده كه در نوع خود جالب توجه است.
در فصول ابتدايی كتاب، شهيد صياد شيرازی را از منظر همرزمانش به نظاره مینشينيم. امير سيدحسام هاشمی، امير غضنفر آذرفر، امير رنجبر نيكدل، سرلشكر غلامعلی رشيد، امير ناصر آراسته و خود نويسنده كتاب امير ابوالقاسم كيا، هشت نفری هستند كه خاطراتی را از شهيد صياد شيرازی بيان میدارند. در اين بخش از كتاب به نقل از امير ناصر آراسته ميخوانيم:
«كنارش نشسته بودم. يك كتاب انگليسی دستش بود. قرآن بود و ميخواند. اول عربیاش را میخواند و بعد ترجمهاش را. پرسيدم: جناب سروان ترجمه انگليسی میخوانيد؟ گفت بله. شايد يک روزی لازم شد. گفتم برای چی؟ گفت: شايد يک روزی با چهار نفر خارجی حرف بزنم و بخواهم قرآن را به آنها معرفی كنم. دلم نمیخواهد آن روز حسرت بخورم كه ای كاش قرآن را به انگليسی ترجمه میكردم.»
«صياد تدبير و مديريت» بخش ديگر كتاب شكوه اخلاص است كه در آن به وجوه فرماندهی اين شهيد گرانقدر پرداخته میشود. جالب است كه شهيد صياد شيرازی وظايف دهگانه فرمانده يا مدير را از كتاب فرماندهی و مديريت در اسلام آيتالله مكارم شيرازی فراگرفته بود و سعی میكرد در عمل آن را پياده كند. اين 10 مورد عبارت بودند از: تصميمگيری، برنامهريزی، سازماندهی، هماهنگی و كنترل، ايجاد انگيزه و ابتكار، چارهجويی و پيشگيری، بررسی و ارزيابی عوامل پيروزی و ناكامی، جمعآوری اطلاعات و آمار لازم، جذب نيروهای صالح، تشويق و توبيخ.
پس از آوردن 10 وظايف فرمانده يا مدير، نويسنده كتاب اشارهای مفصلتر به ديدگاه شهيد صياد شيرازی به هر كدام از اين موارد میكند. به عنوان نمونه در تعريف سازماندهی میآيد: «شهيد صياد شيرازی معتقد بود كه در سازماندهی بايد برای لياقتها، استعدادها، تخصصها و تقوا اهميت فوقالعاده قائل شد و از تمام عناصر شايسته نه تنها استفاده كرده، بلكه بايد آنها را به معنای واقعی كلمه صيد نمود.»
«صياد شيرازی از نگاه همسر و فرزندان» بخش ديگری از كتاب پيشروست كه در آن خاطراتی از خانواده شهيد آورده میشود. در اين بخش به نقل از عفت شجاع همسر شهيد میخوانيم: شهيد صياد شيرازی روز عيد غدير خم به خدمت فرمانده كل قوا شرفياب شده بود و من شب قبل از آن خواب ديدم رهبر انقلاب با ناراحتی به من نگاه میكنند. به ايشان عرض كردم از دست من ناراحت هستيد كه معظمله در جواب گفتند: امام زمان (عج) هم از دست شما راضی است. من خوشحال شدم و تقاضای كارت ملاقات كردم كه رهبر انقلاب هم قبول كردند و يک كارت به من دادند. روز بعد فهميدم كه تعبير خواب آن شب، شهادت همسرم بود.»
اما شايد يكی از جذابترين بخشهای اين كتاب، بيان خاطراتي از زبان خود شهيد صياد شيرازی است كه وی را در محضر حضرت امام خمينی(ره) نشان میدهد. در پايان معرفی كتاب «شكوه اخلاص» سطوری از اين بخش كتاب را تقديم حضورتان میكنيم: «من تازه فرمانده نيروی زمينی ارتش شده بودم. قرارگاههايمان پر از صميميت و معنويت بود... يكبار به ديدار حضرت امام رفتيم. صحبت از جنگ بود.
يكی از افراد حاضر داشت گزارش میداد كه حضرت امام بلند شدند و رفتند به طرفی از اتاق. آن شخصی كه داشت گزارش میداد، همين طور مانده بود و نمیدانست چه كند. اولين كسی كه لب به سخن گشود آقای هاشمی بود. عرض كردند آقا كسالتی شد؟
امام فرمودند: «خير. وقت نماز است»... امام به سمت سجاده رفتند و شروع كردند به انجام مقدمات نماز. يكی از جمع ما گفت: آقا اجازه میدهيد ما هم در محضر شما نماز بخوانيم. امام فرمودند: «مخالفتی نيست.» جايتان خالی، آنهايی كه وضو داشتند صف را تشكيل دادند و آنهايی كه نياز به تجديد وضو داشتند، چنين كردند و يک نماز با حالتی گره خورده به حال امام(ره) اقامه كرديم.»
منبع: روزنامه جوان