در ادامه این پیام آمده است: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) با درک عمیق از نقش و جایگاه ممتاز معلم در تعالی و رشد جامعه، مأموریت معلمان را هم تراز رسالت پیامبران عنوان و مقام معـظم رهبـری آموزش و پـرورش را کانون خلق دنیای آینده میدانند.
هفته بزرگداشت مقام معلم و گرامیداشت یاد و خاطره صاحب اندیشههای مطهر «شهید مرتضی مطهری» فرصتی مغتنم است تا همگان مراتب سپاس، تقدیر و قدرشناسی خود را تقدیم معلمانی نماییم که نقش بیبدیل آنها در توسعه، پیشرفت و توفیقات کشور بر کسی پوشیده نیست.
این روز بزرگ یادآور همت و تلاش زنان و مردانی است که مروجان راستی، درستی و راهنمایان آدمی به دانایی و آگاهی هستند؛ آنان که تلاششان؛ ضامن نیک بختی و آگاهی جامعه است و همواره در بلندای تاریخ به عنوان مشعل داران بیداری و طلایه دارن آگاهی، دعوت کننده انسانها به عبور از تاریکی جهل و رسیدن به روشنای دانایی بودهاند.
این پیام میافزاید: تعالی، رشد و توسعه هر جامعه در گرو آموزش و پرورش صحیح است؛ آمیختن علم و عمل و آراستن تحصیل با فضایل اخلاقی و تهذیب میسر نیست مگر به همت استادان و معلمان دانشمند و از خود گذشته...
این پیام با تاکید بر اینکه معلمان پیشگامان تولید امنیت جوامع انسانی هستند و به تحقیق میان امنیت و نظم اجتماعی و تعلیم و تربیت رابطهای عمیق وجود دارد، ادامه میدهد؛:جایگاه موثر تعلیم و تربیت در تاریخ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران وظیفه همگان را نسبت به پاسداشت شأن و شرافت معلمان و استادان این مرز و بوم صدچندان میکند. معلمان؛ فرهیختگانی هستند که، دولت معلمی و کرسی استادی را به هر جاه و منزلت دیگری ترجیح دادهاند و نیاز انقلاب، نظام و میهن عزیز اسلامی به ایمان و مقاومت برخاسته از دانش و بینش را در یافتهاند.
در این پیام با بیان حرمت استاد یعنی پاسداشت «دانش و اخلاق» در جامعه، آمده است: بهتر آن است که برای فهم و درک مقام انسانساز معلم و تعلیم، به آیین مقدس اسلام بازگردیم؛ انسان در قرآن از آموختن آنچه نمیداند کرامت مییابد، پیامبر اکرم (ص) مأمور به تعلیم، تهذیب و پایدار کردن اخلاق در میان مردم میشود و در سنت علوی، هر که حرفی بیاموزاند او را بنده خویش کرده است.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با تبریک فرا رسیدن روز معلم به آموزگاران و معلمان فرهیخته کشورمان، آورده است؛ کشور ما امروز بیش از هر زمان نیازمند آن است که اخلاق، علم، خرد، منطق، شیوه و زبان غالب در جامعه شود، این مهم زمانی دست یافتنی است که دانشورزی، اندیشمندی، سنت حرمتگزاری به مقام علم و اندیشه، فراتر از آیینها و عادات رسمی موضوعیت پیدا کند، باید علم و نظم علمی در مدارس و دانشگاهها ارتقاء یابد چرا که شکوفایی علمی میتواند موجبات اقتدار علمی و نهایتأ اقتدارملی ایران اسلامی را بیش از پیش فراهم نماید.